Skócia – Írország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 22.
Skócia
Teljesítmény:
N N V N V
  • Hampden Park
  • Szeptember 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Írország
Teljesítmény:
D N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Brit rangadóval folytatjuk, ami a hazaiak számára nagyon fontos. Tegnap este lefutballozták a pályáról Ukrajnát, legfőbb riválisukat a feljutásért vívott harcban, most egy papíron könnyebb meccs következik: Az ellenfelük Írország lesz.

Clarke-ék szerencséjére megint hazai pályán játszanak, és ha szerencséjük van, akkor már a forduló végén elmondhatják magukról, hogy feljutottak az A-ligába. Ugyanis, ha ők nyernek, míg a másik meccsen Ukrajna nem tud győzni, már nincs miről beszélni, és az utolsó, ukránok elleni csata értelmét veszíti. Ha mindketten nyernek… Na akkor baromi jó meccs vár majd ránk.

Írország válogatottjáról eddig nem sok szó esett az oldalon, és ebben a cikkben sem. Nem hiába…

A válogatott a harmadik helyen áll, a feljutásra nincs esélyük, inkább azt kell nézniük, nehogy Örményország előzzön. Az ír válogatott egykoron nagyobb futballnemzetnek számított, jártak kint vb-n és eb-n is, egy jó ideje viszont csak a selejtezőkben találkozhatunk velük. Pedig a játékosok többsége Angliában játszik, azt gondolná az ember, hogy ez elegendő egy jobb teljesítményhez.

Nagy meglepetés lenne, ha a skótok nem nyernék meg ezt a találkozót, de az oddsok azért elég… Érdekesek. Skócia az esélyes a fogadóirodák szerint is, viszont kettő feletti szorzót kaptak, míg az írek a dupláját, a döntetlen a kettő között mozog.

Következzen a Skócia – Írország mérkőzés!

Skócia

Felívelőben ismét a skót futball, az EB-selejtező óta ismét számolni kell velük. Bár az Európa-bajnokságon a csoportból kiestek, de ott is szimpatikus focit játszottak, nekem legalábbis tetszett. A VB-selejtezőn végül elbuktak, épp az ukránokkal szemben, de volt alkalmuk javítani, az első fordulót játszották le a tegnapi napon, és Skócia kiütötte az ukránokat.

Mi azt gondoltuk, hogy a skótok menni fognak előre, Ukrajnától vártunk volna többet, ám ők az egész mérkőzés alkalmával rendkívül inaktívak voltak. De mondhatjuk azt is, hogy a skótok nem hagyták őket játszani.

Az első félidőben történt egy sérülés, Pattersont Hickey váltotta, de más érdekesség nem igazán volt. A hazaiaknak volt egy gólhelyzete, amit Trubin védett, más nem nagyon.

Igazán a második félidőben húztak bele Armstrongék, ekkor nem hagyták levegőhöz jutni a vendégeket, akik összesen egyszer lőttek kapura, de az sem okozott veszélyt.

A skótok viszont mentek előre, mint a mérgezett egér, és sorra jöttek a lövések. Meg a fejesek, Ché Adams egy percen belül kétszer is betalálhatott volna, egyik fejese Trubinban akadt el, a másik a felsőkapufáról jött ki.

Aztán a 70. percben John McGinn már végre betalált, kicsit gyanús körülmények között vitte földre az ellenfelét, de utólag látható volt, hogy nem történt szabálytalanság.

Tíz perccel később Lyndon Dykes is a kapuba fejelt, ezzel eldőlt a három pont sorsa, de a skót csapat még egy góllal terhelte meg a gyengén játszó ukránokat: Dykes tudott duplázni ezzel.

Így most a skótok vezetik a csoportjukat, két ponttal vannak Ukrajna előtt, és egy győzelemmel akár még csoportgyőztesek is lehetnek.

Clarke szakított a 3-5-2-vel, és 4-2-3-1-et játszatott, ami láthatóan bevált, nem gondolom, hogy ezen változtatni fog. Patterson helyettese megvan Aaron Hickey személyében, valamint egy változás lehet még, Ryan Christie-nek nem ment a játék, helyette Fraser vagy McLean is pályára léphet.

Lyndon Dykes duplája után nem lenne meglepetés, ha kezdő lenne, de Clarke szerintünk ad még esélyt Ché Adamsnek, aki több alkalommal is közel járt a gólhoz.

A teljes keret:

Kapusok: Craig Gordon, Liam Kelly, Jon McLaughlin

Védők: Grant Hanley, Jack Hendry, Aaron Hickey, Scott McKenna, Nathan Patterson, Ryan Porteous, Anthony Ralston, Kieran Tierney, Greg Taylor

Középpályások: Stuart Armstrong, Billy Gilmour, Ryan Jack, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, Scott McTominay, David Turnbull

Támadók: Che Adams, Jacob Brown, Lyndon Dykes, Ryan Christie, Ryan Fraser

A várható kezdőcsapat:

Gordon – Hickey, McTominay, McKenna, Tierney – McGregor, Hendry – Armstrong, McGinn, McLean – Adams

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt jó pár évből csak egy meccset tudunk megnézni, a júniusi találkozójuk előtt utoljára 2015-ben találkoztak. Nem mondom, hogy ezek teljes mértékben irreleváns meccsek, de azóta mindkét együttes rengeteget változott. Főleg a skót, amely húszévnyi tengődés után 2020-ban végre kijutott egy kontinenstornára.

A 2022-ben lejátszott találkozójuk szerintem abszolút meglepetést hozott. Ugyanis az írek hazai pályán le tudták győzni a skótokat. Nem csak egy talált góllal, nem végig védekezve, hanem hármat vágtak Gordon kapujába. Michael Obafemi, Troy Parrott, valamint Alan Browne is betaláltak.

Ezek után duplán fűtheti a vágy Tierney-éket…

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.11.Nemzetek Ligája
írország
3:0
skócia
Nemzetek Ligája
2015.06.13.EB-selejtező 2016
írország
1:1
skócia
EB-selejtező 2016
2014.11.14.EB-selejtező 2016
skócia
1:0
írország
EB-selejtező 2016
2011.05.29.Barátságos Mérkőzés
írország
1:0
skócia
Barátságos Mérkőzés
2003.02.12.Barátságos Mérkőzés
skócia
0:2
írország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Írország

Írország válogatottja jelen pillanatban a csoport harmadik helyét foglalja el. Mindössze egyetlen mérkőzést nyertek, pont a skótokat győzték le, ahogy fent olvashattátok, 3-0-ra. Azon kívül viszont nem sokat mutattak, van egy döntetlenjük, valamint kétszer kikaptak. A döntetlent az ukránok ellen érték el idegenben, ami nem számít rossz eredménynek, az viszont igen, hogy Örményországtól 1-0-ra kikaptak…

Az együttes egyáltalán nincs rossz formában, kétszer nyertek, egyszer ikszeltek, és kétszer kikaptak az elmúlt időszakban.

A keret tekintetében rengeteg ismerős névvel találkozhatunk, aminek az oka ismert: Többségük a Premier League-ben játszik.

Aki követ minket a másodosztályba is, azoknak még több lehet az ismerős arc, mint például Mark Travers vagy Jason Knight, de az élvonalbeli csapatokban is találkozhatunk írekkel, most fedezhettük fel Gavin Bazunut, Seamus Coleman az Everton ikonja, Nathan Collins épp a hétvégén rúgta mellbe Jack Grealisht (no nem emiatt lett híres), de itt van még Conor Hourihane vagy Jeff Hendrick, aki ismerős lehet.

Robbie Brady visszakerült a válogatottba, másfél év után kaphat ismét lehetőséget Stephen Kennytől.

Callum O’Dowda és Andrew Omobamidele is visszatérő, egy ideje ők sem húzhatták magukra a sötétzöld mezt.

Ami nagyon hiányzik ebből a csapatból, az egy igazi gólvágó. Robbie Keane visszavonulása óta nem tud az ír futball olyan minőségű csatárt felmutatni.

Azért a gárdának idegenben nem igazán megy, a fontos meccseken nem nagyon tudnak győzni, utoljára Luxemburgot győzték le majdnem egy éve…

A teljes keret:

Kapusok: Gavin Bazunu, Mark Travers, Max O’Leary

Védők: Seamus Coleman, Matt Doherty, Shane Duffy, John Egan, Nathan Collins, Andrew Omobamidele, Dara O’Shea, James McClean, Robbie Brady

Középpályások: Josh Cullen, Jeff Hendrick, Jason Knight, Alan Browne, Jayson Molumby, Conor Hourihane, Callum O’Dowda

Támadók: Chiedozie Ogbene, Michael Obafemi, Troy Parrott, Callum Robinson, Scott Hogan

A várható kezdőcsapat:

Bazunu – Collins, O’Shea, Lenihan, McClean – Browne, Cullen, Molumby – Hogan, Parrott, Knight

Tippelde

A három hónapja mutatott játék egy botlás volt. Komoly botlás, de helyre hozható. A skótok motivációja az égben, a harci kedvük láthatóan szintén.

Az ukránok legyőzése után jelentősen vissza kell esniük ahhoz, hogy hazai közönség előtt ne verjék meg az íreket. Véleményem szerint a vendégek még gólt sem fognak tudni rúgni Gordonnak.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.11 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.17 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.17 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső