Crvena zvezda – CFR Cluj: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
Crvena zvezda
Teljesítmény:
V N D N N
  • Stadion Rajko Mitić
  • Augusztus 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
CFR Cluj
Teljesítmény:
N V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája mellett nagy prioritást élvez nálunk az Európa-liga is, és a 3 BL meccs mellett 1 EL találkozó is megrendezésre kerül a holnapi napon, így adott, hogy a Crvena zvezda – CFR Cluj mérkőzésről is beszámolunk.

Mindketten a Bajnokok Ligájából pottyantak át a másodikszámú európai kupába, a párharc győztese az Európa-liga főtáblájára kerül, míg a vesztes az újonnan elindított Európa Konferencia-liga küzdelmeiben találja magát, szintén a főtáblán.

Belgrádban nagy a gond, a csapat egy esélytelenebb gárda ellen hullott ki, így most izgulhatnak, hogy legalább az EL-be bekerüljenek, emellett pedig pénzügyi gondokkal küzd az együttes. Ezt mi, magyarok tudjuk most a legjobban, hiszen a Ferencváros a Crvena zvezda egyik legnagyobb értékét kaparintotta meg, a szélső Zeljko Gavric áron alul került Magyarországra, a Transfermarkt szerint – akiknek azért lehet hinni – 1,2 millió euróért, annál pedig a 20 éves játékos többet ér… De hát, ilyen az, amikor nagyon nagy szükség van a pénzre…

A Kolozsvári Vasutasnak szintén nem mindegy, hogy melyik sorozatban folytatja, így egy igazán kiélezett csatára van kilátás.

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Crvena zvezda

Pedig szépen indult az utazás a szerbek számára. Na jó, épp ellenkezőleg. A második körben szálltak be, és első meccsüket elveszítették a Kairat Almaty ellen, a kazah együttes egy 40 meccses veretlenségi szériát szakított meg 2-1-es sikerével.

A visszavágón viszont a Crvena zvezda nem ismert kegyelmet. Szabályosan kivégezték ellenfelüket – a hazai szurkolók legnagyobb örömére -, és öt gólig meg sem álltak a visszavágón. De ha nyolc a vége… Hát, még az is reális lett volna, annyira nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Mivel közben a bajnokságban is kiválóan szerepelt a csapat – veretlenek, ám becsúszott már egy döntetlen a Vojvodina ellen a nyitányon -, így mindenki azt várta, hogy a moldáv Sheriff Tiraspol sem jelent akadályt. Ha olvastok minket, akkor pontosan tudjátok, hogy Castanedáék jól meglepték a szerbeket.

Az első meccset Belgrádban játszották, itt 1-1-es döntetlen született, egyáltalán nem volt érdemtelen az iksz kiharcolása, bár a Sheriff fél órát emberelőnyben játszhatott Kanga kiállítása miatt, így talán még csalódottak is voltak, hogy csak 1-1 lett a meccs.

De a visszavágó után ez már senkit nem érdekelt, hiszen Arboleda Hurtado fejesével a hazaiak kiütötték a szerb bajnokot…

Előző meccs eredménye
2019.06.22.Barátságos Mérkőzés
cfr cluj
1:1
crvena zvezda
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

CFR Cluj

A román bajnok is elhasalt az előző körben, ők a Fradi aktuális ellenfelével, a Young Boysszal csaptak össze. Korábban volt már egy parázs meccsük az Európa-ligában, ami kis híján tömegverekedésbe torkollt, most inkább a focival foglalkoztak a felek, és játszottak két nagyon jó meccset. Az első góllal indult és góllal zárult, a Cluj egy pontrúgás után Manea góljával szerzett vezetést, a végig jobban játszó, és több helyzetet kialakító svájciak Vincent Sierro góljával egyenlítettek.

A visszavágón ismét a kolozsváriak kerültek előnybe, megint a meccs elején, de felszívták magukat a hazaiak, és nem ismertek kegyelmet, már az első játékrész 3-1-gyel zárult. Ahogy a meccs is, így kiestek Sumudicáék.

Előtte sem volt olyan acélos a teljesítményük, pedig két sokkal gyengébb ellenféllel néztek farkasszemet. A bosnyák Borac Banja Luka elleni visszavágón például kikaptak 2-1-re, a gibraltári Lincoln Red Imps ellen meg csak bakiknak köszönhetően tudtak fordítani.

Egyelőre a botrányhős, Marius Sumudica sztorija nem egy sikertörténet, de ha eljutnak az Európa-liga csoportkörébe, akkor azért ezt gyorsan elfelejtik majd a szurkolók.

A bajnokságban egyébként jól megy a soruk, hiszen ötből ötöt nyertek, amivel természetesen az élen állnak. Szűk győzelmeket aratnak, az öt meccsen nyolc gólt rúgtak, a hétvégén is csak egy góllal voltak jobbak a Farul Constanta együttesénél. Azt a találatot Gabriel Debeljuh szerezte, aki mintha kiesett volna Sumudica kegyeiből. A támadó a Borac és a Lincoln ellen kezdő volt, gólokat is szerzett, ám a Young Boys elleni találkozón a mester a francia Billel Omraninak szavazott bizalmat…

Összefoglalás

Nehéz tipp nekünk, nehéz meccs a játékosok számára. Szerintünk talán egy icipicit erősebb a Cluj kerete, ám ez ezen a szinten nem sokat jelent. A bukik például inkább a szerbeket tartják esélyesnek.

A két mester közül csak Sumudicának kell hiányzókkal szembenéznie. Andrei Burca még májusban sérült meg, Alexandru Ionitát pedig kereken egyéves eltiltással sújtották doppingolás miatt.

Mivel a két csapat közel azonos képességekkel rendelkezik, számottevő hiányzóval pedig egyik fél sem számolhat, így kénytelenek vagyunk segítségül hívni az elmúlt időszakban mutatott formájukat. Amiből ki fog rajzolódni a tippünk is.

Ellövöm a poént már most, aztán ezt statisztikával is alátámasztom: A két együttesnek nem megy a góllövés.

Ebben az idényben a Red Star öt mérkőzést játszott hazai pályán a bajnokságban és a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Kairat Almaty elleni 5-0-tól eltekintve csak 2,5 gól alatti meccseket játszottak. A Mladost és a Napredak ellen 1-0, a Sheriff Tiraspol ellen 1-1, a Vojvodina ellen 0-0.

A Cluj szintén nem jeleskedik e tekintetben, habár, ha csak és kizárólag az elmúlt öt meccsüket nézzük, akkor más a helyzet. 2-1-es győzelem a Lincoln és az Academica Clinceni ellen, 2-1-es vereség a Borac ellen, 3-1-es bukó a Young Boysszal szemben, és 1-0-s győzelem a Mioveni ellen.

Viszont nézzük meg, milyen minőséget képviselő csapatokról beszélünk, nem lebecsülve őket. Egy gibraltári csapatnak csak kettőt lőni csalódást keltő, ahogy a Boracot is gólokkal kellett volna megszórni… A bajnokság valamennyire más tészta, ott az edző látványosan szerepet adott azoknak is, akik amúgy ritkán kerülnek kezdőbe…

Véleményünk szerint így ezen a mérkőzésen sem fognak potyogni a gólok, az under 2,5 egy szimpatikus döntés, ez volna a fő tippünk. A másik pedig az, hogy ha szűkösen is, de hazai pályán a szurkolók belekergetik az övéiket egy győzelembe. 1-0-nál jobb eredményre nem számítunk, a tét hatalmas, a Red Starnak pedig hatalmas szüksége volna egy sikerélményre, már csak a klub anyagi helyzete miatt is. Nyilván az Ekl nem fizet annyit, mint az EL…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső