Crystal Palace – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 28.
Crystal Palace
Teljesítmény:
V V D N V
  • Selhurst Park
  • Május 01. 13:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bár ma este vár egy nagy csata a Manchester Cityre – a PSG ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében – már gondolniuk kell a szombatra is, amikor is Londonban, a Selhurst Parkban lépnek pályára a Crystal Palace ellen. Hogy miért ilyen fontos ez a találkozó? Azért, mert a City – ha a csillagok állása megfelelő – már most megszerezheti a Premier League első helyét, behozhatatlan előnyre tehet szert a Manchester Uniteddel szemben.

Ehhez arra van szükség, hogy – természetesen – megverjék a Zaháékat, a városi rivális meg vereséget szenvedjen a Liverpool ellen. Nem olyan elképzelhetetlen forgatókönyv ez.

Akkor sem dőlnek majd a kardjukba Fodenék, ha ez most nem sikerül, minden bizonnyal prioritást élvez a Bajnokok Ligája, de van annyira bő kerete a Citynek, hogy a legjobbak pihentetése is beleférjen…

A Palace-nak nagy céljai már nem lehetnek ebben a szezonban, egy vagy két helyet léphetnek feljebb, illetve lejjebb is, de nagy teher már nincs a srácokon.

A mai napot a Crystal Palace – Manchester City meccsel indítjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Manchester City

Őrült kis meccs volt ez, na! Élvezhető, eseményekkel teli… Olyannyira, hogy 21 másodperccel a kezdő sípszót követően már gólt ünnepelhettek a hazaiak. 21 másodperc! A City védelme eléggé bent maradt az öltözőben, két hiba kellett ahhoz, hogy John McGinn, a birminghamiek támadó középpályása a hálóba találjon. Stones nézett el és vétett el egy átadást, ami Ollie Watkinshoz került, ő egyből középre játszott, ahol érkezett a skót, és máris 1-0.

Húsz perccel később egyenlített a City, Bernardo Silvát ugratták ki a jobboldalon, középre passzolt, ahol Phil Foden érkezett, máris 1-1.

És a félidő vége is tartogatott még meglepetéseket. Egyrészt egy City gólt, amelyet Rodri fejelt. Ismét Bernardo Silva adta a gólpasszt, és itt egy kicsit lehet hibáztatni Emi Martinezt, aki rosszul mozdult ki a kapujából.

Négy perccel később viszont megfogyatkoztak a vendégek, John Stones kőkeményen lépett oda az ifjú Jacob Ramseynek. Talppal a térdére. Először megúszta sárgával, de a szituáció ismételt megnézése után pirosra módosított.

Az emberelőnyt ki lehetett volna használni, ha nincs Matty Cash. A védő az 54. percben gyűjtötte be az első sárgáját, három perccel később pedig saját labdavesztése után rúgta fel Phil Fodent. Mehetett ő is Stones után…

További gól már nem született, nehéz meccsen, de hazavihették a három pontot Birminghamből Bernardo Silváék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.17.Premier League
man city
4:0
crystal palace
Premier League
2020.01.18.Premier League
man city
2:2
crystal palace
Premier League
2019.10.19.Premier League
crystal palace
0:2
man city
Premier League
2019.04.14.Premier League
crystal palace
1:3
man city
Premier League
2018.12.22.Premier League
man city
2:3
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Leicester – Crystal Palace

Hétfőn játszották ezt a mérkőzést, ahol a CP szerzett vezetést, és 1-1-es állásnál a meccslabda is náluk volt, mégis üres kézzel voltak kénytelenek hazautazni. Tizenkét perce ment a meccs, amikor az első gólt megszerezték: Tökéletes kiugratást kapott Eberechi Ezétől a sokak által körbeudvarolt Wilfried Zaha, aki szép mozdulattal tekerte el a labdát Kasper Schmeichel mellett. Nem sokon múlt a védés, de a dán végül kapitulált.

Az első félidőben a Leicester nem igazán tudta áttörni a Crystal Palace védelmét, de a másodikban ez kétszer is sikerült. Először Timothy Castagne, a jobboldali védő/középpályás talált be – Kelechi Iheanacho lekészítését varrta fel a pipába – majd jött a már említett meccslabda: Riedewald egyedül sprintelhetett kapura, de tudta és látta, hogy Christian Benteke egy kicsivel lemaradva érkezik mögötte. Passzolt is nagyon önzetlenül a támadónak, hogy biztosra menjenek, de a passz túlságosan rövidre sikerült, így a visszafutó Jonny Evans becsúszva szögletre mentett. A meccset követően nem csak a győztes gólt szerző Kelechi Iheanacho, hanem Evans is kaphatott elismerő szavakat…

Visszatérve a második gólra. Hát az valami fantasztikus volt. A nigériai támadó egy hosszú, magas indítást csípett el, egy átvétel után egy könnyed csel következett, majd egy elemi erejű lövés a rövid felsőbe. Mesteri, tanári gól volt.

És ez a gól hozta meg a Leicester győzelmét, amivel továbbra is harmadik helyen állnak, kicsit leszakadtak az üldözőktől. A Crystal Palace pedig maradt a középmezőnyben, de innen még vezethet lefelé is az út.

Összefoglalás

Nem tartom butaságnak, hogy a ma esti meccs előtt már a hétvégi bajnokiról írok tippet. Méghozzá azért nem, mert teljesen mindegy, ki fog itt pályára lépni, a tudás közel azonos. Ezt már többször mondtam idén, hogy a Citynek, vagyis Guardiolának nagyon jó dolga van. Minden posztra vannak erős játékosai, így a pihentetés egyáltalán nem okoz gondot. Az, hogy több sorozatban is érdekeltek szintén kedvez neki, mert így mindenki játékban marad, senki nem fárad el túlságosan.

Így hát teljesen mindegy, hogy elől Gabriel Jesus vagy épp Ferrán Torres fog kezdeni. Teljesen mindegy, hogy szombaton pihentetik-e Kevin De Bruyne-ét vagy sem, mert ha igen, akkor majd valaki más megoldja helyette.

Lehet, hogy ez holnapra megváltozik, de jelen állás szerint egyetlen sérültje sincs a Citynek. A Crystal Palace-nál viszont négyen is kimaradnak. Egyikük sem mostanában sérült meg, Nathan Ferguson például tavaly szeptemberben, míg Mamadou Sakho, James Tomkins és James McArthur januárban.

Ősszel kitömték az Etihadban a Palace-t, ott 4-0 lett a végeredmény, de a legutóbbi két Selhurst Parkban lejátszott bajnokit sem úszták meg a hazaiak.

És most is erre számítok. Az odds nem váltja meg a világot, kiegészítőnek ajánlom csak, de annak tökéletes lehet. Akármi lesz a ma esti meccs végeredménye.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső