Csehország – Belgium: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 25.
Csehország
Teljesítmény:
N N N V V
  • Sinobo Stadium
  • Március 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Belgium
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi nap legtöbb gólt hozó mérkőzését a cseh válogatott játszotta. Észtország ellen léptek pályára, és bár a győzelmükre számítani lehetett, az nem volt a pakliban, hogy féltucat gólt szereznek Lublinban. Igen, nem Észtország adott otthont a találkozónak, hanem átvitték az egyik legrégebbi lengyel városba a meccset. Az okot gondolom mindenki kitalálta már…

A belgáknál volt egy kis gubanc, hogy az elsőszámú csatáruk, Romelu Lukaku pályára léphet-e vagy sem. A klubcsapatánál ugyanis többen megfertőződtek a koronavírussal, és emiatt a tulajdonos teljes elszigeteltséget rendelt el. Mikor a Belgium – Wales meccs tippjét közzétettem még úgy tűnt, az óriás nélkül kell megnyerni a találkozót, másnap reggel viszont jött a hír: Lukaku tesztje negatív, utazhat a többiek után.

Most már hosszú ideje a – kétségkívül – legnagyobb sztárjuk, Eden Hazard nélkül kell pályára lépniük, de ez az eredményeken nem látszik, a Wales elleni győzelem volt zsinórban az ötödik. Roberto Martinez még mindig tudja, mitől döglik a légy, a Csehország – Belgium meccsen pedig újfent bebizonyíthatja ezt a szurkolóknak.

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Észtország – Csehország

A szigorú észtországi korlátozások miatt tehát nem tudták Tallinnban lebonyolítani a mérkőzést, és a találkozó a „hazaiak” számára indult jobban. A védelem teljesen elaludt a 12. percben, amikor Vassiljon labdájával Rauno Sappinen ugrott ki két védő között. A csatárral szemben már csak a hatalmas terpeszben álló Jiri Pavlenka állt, Sappinen okosan ki is használta ezt, elgurította a labdát a Werder Bremen kapusának lábai között. A Flora támadójának nagyon jól megy ebben a szezonban amúgy, hazája bajnokságának góllövőlistáját vezeti, összesen 26-szor talált be az észt bajnokságban.

Felszívták magukat a csehek, és a gólra góllal válaszoltak. Aztán meg még hárommal, így a félidőben 4-1-es cseh vezetéssel vonultak szünetre a felek. Patrik Schick, a Bayer Leverkusen hórihorgas támadója egyenlített 5 perccel az észt vezető gólt követően, majd jött Antonin Barak szépségdíjas találata. A sort Thomas Soucek, a West Ham egyik kiválósága folytatta, de ő nem állt le egy gólnál, rögtön duplázni tudott.

A szünet után pedig a mesterhármas is összejött a gólerős középpályásnak, az utolsó cseh gólt az 56. percben Jakub Jankto szerezte.

Hát, nem így indult a meccs az észtek számára, akik érthetően teljesen megrogytak, de egy szépségtapaszt még fel tudtak tenni, a 86. percben a csereként pályára lépő Henri Anieré lett az utolsó szó. A cseheké meg a három pont.

Előző meccs eredménye
2017.06.05.Barátságos Mérkőzés
belgium
2:1
csehország
Barátságos Mérkőzés
2009.08.12.Barátságos Mérkőzés
csehország
3:1
belgium
Barátságos Mérkőzés
2007.02.07.Barátságos Mérkőzés
belgium
0:2
csehország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Wales

Romelu Lukaku tehát ott lehetett a pályán, és maga a belga kezdő semmiféle meglepetést nem okozott, a tippünkben pont ugyanezt a kezdőt vártuk mi is. A vendégeknél Hennessey végül csak a kispadon ült, úgy tűnik, még nem nyerte vissza a formáját ahhoz, hogy a válogatott kapuját őrizze, őt Ward helyettesítette.

A meccs nem indult jól a hazaiak számára, Wales ugyanis egy szemet kápráztató támadást vezetett, csak úgy járt lábról lábra a labda, és a belgák csak keresték, kutatták, hogy vajon hol is lehet. Végül megtalálták, a kapujukban volt. A 11. percben Harry Wilson góljával a vendégeknél volt az előny.

De a vörös ördögöket – akik ezúttal fehérben játszottak – nem úgy ismerjük, mint akik egy bekapott gól miatt feladnák a meccset. Jött is a válasz, még az első félidőben sikerült megfordítani a találkozó állását. A 22. percben Kevin De Bruyne mutatott valamit zsenijéből, húszméteres lövésére Ward ugyan elvetődött, de hárítani nem tudott, hat perccel később pedig Thorgan Hazard bólintotta be a másodikat. Az ifjabb Hazard-testvér inkább lábbal veszélyes, most összejött a gól fejesből is…

A végeredményt a második félidőben Romelu Lukaku állította be, méghozzá tizenegyesből. Chris Mepham követte el a szabálytalanságot, elég csúnyán alárúgott Dries Mertensnek. Lukaku egyből jelezte, hogy kéri szépen a labdát, meg is kapta, aztán be is lőtte a büntetőt.

Ráijesztettek Gareth Bale-ék a hazaiakra, de végül egy tisztes vereséggel kellett beérniük.

Összefoglalás

Egészen ellentmondásos hírek érkeznek mostanában a csehek háza tájáról. Eredetileg úgy volt, hogy a Bundesligában szereplő játékosoknak (Jiri Pavlenkának, Patrik Schicknek, Vladimir Daridának és Pavel Kaderábeknek) az észtek elleni mérkőzést követően vissza kell utaznia Németországba. Erre most úgy tűnik, mégsem. Hiába kerestem, hogy mi történt, mi változott, semmiféle infót nem találtam. Akár még igaz is lehet, tekintve, hogy Angela Merkel és a lengyel miniszterelnök, Mateusz Moraviecki leboltolták, hogy Lewa játszhasson az angolok ellen is… Vagy ez az a tipikus „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek” szituáció?

Majd elválik, mindenesetre nagy csapás lenne a csehek számára, ha négy kezdőjük nem tudna részt venni a belgák és a walesiek ellen.

Egy kis vérfrissítés várható a belgák részéről, Castagne, Praet és Denayer játékára számítok – mint kezdő -, de lehetséges, hogy most feleslegesnek tartja a rotálást Martinez.

A mag úgyis pályán lesz (De Bruyne, Mertens, Tielemans, Lukaku), ők pedig megteremthetik a különbséget.

Nem is akarom túlhúzni ezt. Ez a cseh válogatott látszik, hogy erős, de a belgákkal nem biztos, hogy egy szinten van. Történtek meglepetések már az első napon is, így miért ne lehetne szombaton is valami meglepő eredmény? Lehetnek, de ez a meccs nem lesz köztük reményeim szerint…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső