Dánia – Ausztria: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 11.
Dánia
Teljesítmény:
N N N N V
  • Parken Stadium
  • Október 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ausztria
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dánia válogatottja egész egyszerűen elképesztő. Most már nem az a kérdés, hogy Martin Braithwaite-ék megnyerik-e a csoportjukat, mert az már száz százalék. A fő kérdés most már az, hogy egyrészt ki végez a második helyen (Skóciának erre nagyszerű esélye van), valamint, hogy a dánok kapuját be tudják-e venni egyáltalán. Mert úgy áll a helyzet, hogy hét mérkőzés alatt az ellenfeleknek ez még nem sikerült.

Huszonhat lőtt találat, nulla kapott. Ezek a számok önmagukban imponálók, de ha még hozzátesszük, hogy a csoportban van Skócia, Izrael és Ausztria is, akkor még inkább ezt gondoljuk. Mert bár nem világverő együttesekről beszélünk, de azért egy-egy gólra simán jók lehetnek a dánok ellen. Vagy lehettek volna.

Ausztria utolsó esélye következik. Ha most kikapnak a dánokkal, vagy csak ikszelnek, akkor a második hely megszerzése nagyon távolivá válik. Szinte elérhetetlenné. Két komoly és fontos mérkőzésük volt szeptemberben a közvetlen riválisok ellen, mindkettőt elbukták, de a mostani kört jól kezdték, 2-0-ra nyertek Feröer-szigetek ellen.

Lehet-e esélyük Koppenhágában? Véleményünk szerint nem. De ezt kifejtjük bővebben is.

Jöjjön a Dánia – Ausztria találkozó!

Mi történt az előző körben?

Megvizsgáljuk, hogy a két válogatott milyen eredménnyel zárta az előző fordulót, így jobban képbe kerülhetünk.

Moldova – Dánia: 0-4

G.: Skov Olsen, Kjaer, Nörgaard, Maehle

Klubszinten Moldova már villantott, megismerhettük a Sheriff Tiraspol együttesét, válogatott szinten azonban nem mutattak, mutatnak nekünk sokat. Ugyebár a BL-ben csodát tévő Tiraspolnál sincs egyetlen egy moldáv sem a kezdőben… A szombati mérkőzést a dánok rendkívül simán hozták, a három pont sorsát már az első félidőben elrendezték.

A kezdők:

Moldova:

Avram – Jardan, Posmac, Armas, Marandici – Rata, Ionita, Ginsari – Ghecev, Nicolaescu, Iosipoi

Dánia:

Schmeichel – Nörgaard, Kjaer, Christensen – Wass, Höjbjerg, Delaney, Maehle – Skov Olsen, Poulsen, Damsgaard

A „felkonfban” már az egekig magasztaltam Kasper Hjulmand együttesét, de szerintem jogosan tettem, elképesztő, amit ez a csapat művel azután, hogy vezérüket elveszették. Szerencsére csak a pályán…

Várható volt, hogy a hazaiak komoly verésbe futnak bele. Illetve, a 4-0 talán azért nem volt benne a pakliban, de azt tudhattuk, hogy sima vereséget fognak szenvedni Ghecevék.

Kaotikus akció végén szerezték meg a vendégek a vezetést a 23. percben, bár maga az egész támadás pofás volt, nem vitatom, ám a végén nem sokon múlt, hogy Avram hőssé váljon. Így is fogott egyet, ami hatalmas védés volt, végül Andreas Skov Olsen lövésére már nem tudott reagálni.

Tíz perc múlva újra megzörrent a háló, méghozzá Simon Kjaer jóvoltából. Az AC Milan védője tizenegyesből talált be, mivel Denis Marandici könyökéről vágódott le Skov Olsen beadása. A balbekknek egyébként már volt egy sárga lapja, örülhet, hogy végül a kiállítást megúszta. Mindenesetre a cséká jött, látott és beverte a büntetőt. De nagyon.

Ez a gól lelohasztotta a moldávokat, akik az eddigiekben sem játszottak jól, a félidő végére viszont teljesen szétestek.

A 39. percben egy másik védő, a Brentfordot erősítő Christian Nörgaard szerezte a harmadikat, közvetlen közelről pofozta be Skov Olsen szögletét, a lefújás előtti percben pedig az Avramról kipattanó labdát passzolta be Joakim Maehle, az Atalanta játékosa.

Kiütés egy félidő alatt dán módra. Mostanában ehhez vagyunk hozzászokva, brillírozó dánokhoz és reménytelen ellenfeleikhez.

A második félidőt ugyanúgy végigrobotolták a vendégek, mentek előre az ötödikért, miközben Moldova egyetlen egy kapura tartó vagy kaput eltaláló lövést nem tudott felmutatni.

Gól azonban nem született a második játékrészben, a győzelem viszont így is nagyon magabiztosra sikeredett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.31.VB-selejtező 2022
ausztria
0:4
dánia
VB-selejtező 2022
2018.10.16.Barátságos Mérkőzés
dánia
2:0
ausztria
Barátságos Mérkőzés
2010.03.03.Barátságos Mérkőzés
ausztria
2:1
dánia
Barátságos Mérkőzés
1991.10.09.EB-selejtező 1992
ausztria
0:3
dánia
EB-selejtező 1992
1991.06.05.EB-selejtező 1992
dánia
2:1
ausztria
EB-selejtező 1992
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Feröer-szigetek – Ausztria: 0-2

G.: Laimer, Sabitzer

Ausztria szeptemberben két fontos rangadót is elbukott, esélyeik így nagyon haloványok a kijutás tekintetében. Szükséges volt a három pont, mondhatni kötelező. A feladatot elvégezték Sabitzerék, sikerült legyőzniük Feröert.

A kezdők:

Feröer-szigetek:

Gestsson – Sörensen, Faero, Nattestad, Davidsen – Joensen, Hansson, Vatnhamar, Hendriksson Olsen, Jonsson – Edmundsson

Ausztria:

Bachmann – Trimmel, Ilsanker, Hinteregger, Alaba – Laimer, Grillitsch, Kainz, Onisiwo – Kara, Sabitzer

Az osztrák szurkolók foghatták a fejüket, úgy tűnt, a rossz forma folytatódik októberben is, a nyolcadik percben kevésen múlt a hazaiak gólja. A vendégek védelme nem igazán állt a helyzet magaslatán, így Rene Joensnennek volt lehetősége lőni, vagyis lett volna lehetőség, de a szélső lyukat rúgott. Visszakerült elé a játékszer, ekkor már sikerült eltalálni azt, de Bachmann végül hárítani tudott, ráadásul kétszer is.

Sikerült rendezni a sorokat később a sógoroknak, és egyre többször jelentek meg Gestsson kapuja előtt. Laimer lövése, valamint Kara fejese még célt tévesztett, a 21. percben viszont ismét Bachmannak akadt dolga, szép spárgával hárította Edmundsson lövését. Maradjunk annyiban, ezt a helyzetet is a védelem hozta össze…

A 25. percben Rene Joensen ismét tüzelt, ezúttal fölé, ezzel pedig a Feröer-szigetek puskapora elfogyott.

Az első góltól egy kicsit össze is estek, ezt Konrad Laimer rúgta egy perccel Joensen bombáját követően, Kara és a gólszerző játszott össze, szépen, három passzból játszották át a pályát, a végén a Lipcse játékosának már nem volt nehéz dolga.

Az első játékrészben további gólokat szerezhetett volna Ausztria együttese, David Alaba szabadrúgása nem volt rossz, ahogy Ercan Kara fejese sem, a ziccerét pedig egyértelműen értékesíteni kellett volna, de nagyon gyenge megoldást választott a Rapid Wien csatára.

A második félidő elején a mérkőzés eldőlt, a 48. percben egy finoman szólva is szerencsés góllal növelték az előnyüket a vendégek. Marcel Sabitzer 18 méteres lövése megpattant egy hazai lábon, a labda a kapufát is érintve szédült be a gólvonal mögé.

Itt Feröer már nem tudott veszélyt okozni, Sabitzerék viszont még lőhettek volna 1-2 gólt. Nem tették, de nem is volt rá szükség, a kétgólos győzelemért is három pontot adnak.

Összefoglalás

Valóban az a nagy kérdés, hogy van-e, lesz-e csapat, amelyik a selejtezők során be tudja venni Kasper Schmeichel hálóját? Csak mert eddig nem úgy tűnik. A dánok csodajárása tehát az EB után is folytatódik, ugyanaz az erős védelemmel, kreatív középpályásokkal és gólerős támadókkal rendelkező csapat maradt, mint volt.

Az első meccsükön nagyon csúnya verést mértek az osztrák csapatra, az Ernst Happelben rúgtak négyet Bachmannak.

A győzelmükre adott odds viszonylag magas, ez betudható talán annak, hogy rotálhat Hjulmand mester, bár ezt nem tartom valószínűnek. Matematikailag is bebiztosíthatják első helyüket a skandinávok, nem fognak ezzel szórakozni, a legerősebb kezdőt várjuk. A moldávok ellen Jonas Older Wind, Jannik Vestergaard és Jens Stryger Larsen csak a kispadon foglalt helyet, rájuk számítok a kezdőben.

Ausztria csapatának ez az utolsó szalmaszál. Vagy inkább az utolsó utáni. Skócia és Izrael is verhető ellenfél ellen játszik, ha a skótok nyernek, akkor oda a remény a második helyre. Ha pontot, pontokat veszítenek nyugati szomszédaink, akkor is vége a dalnak.

És szerintünk vége lesz a dalnak. A dánok veretlenek az EB óta, négyből négyet nyertek, hazai pályán pedig amúgy is félelmetesek. Az 1.40 körüli odds szerintünk parádés, emellett pedig teszünk egy kis pénzt, hogy Schmeichel kapujának érintetlensége megmarad.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső