Dánia – Skócia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 30.
Dánia
Teljesítmény:
V N N N V
  • Parken Stadium
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Skócia
Teljesítmény:
V D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eszméletlen, mennyire repül az idő. Nemrégiben még márciust írtunk, és a világbajnoki selejtezőkre készültünk, eltelt fél év hipp-hopp, és újra válogatott szünet következik. Persze, azóta rengeteg minden történt. Volt például egy Európa-bajnokság, ahol mostani csapataink mindketten részt vettek, így egy-két mondatban majd az ottani szereplésükről is megemlékezünk. Dánia – Skócia mérkőzést rendeznek szerdán este Koppenhágában.

Az előzetes várakozások alapján a házigazda a toronymagas esélyes, még akkor is, ha amúgy a csoport első két helyezettje feszül egymásnak. A dánok eddigi szereplése ugyanis kifogástalan, egyetlen hibát nem lehet találni benne.

Nem is csoda, hogy mindössze 1.4 körüli oddsért vihető a dán siker.

A csoportjuk egyébként elég visszafogottra sikeredett, rajtuk kívül még Izrael, Ausztria, Moldova és Feröer-szigetek alkotják az F jelű csoportot, innen elvárás, hogy az élen végezzenek. De lehet-e Steve Clarke együttesének esélye Dániában? Alaposan felborítaná a mostani „status quot”, ha Skócia nyerni tudna.

Többek között erre is keressük alább a választ.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Dánia

Az F csoport minden válogatottja három mérkőzésen van túl, de már csak egy hibátlan: Dánia. Az Európa-bajnokság előtt még úgy különösebben senki nem figyelt rájuk a nagyvilágban. Pedig kellett volna, mert már márciusban látszott, mennyire jó csapatot rakott össze Kasper Hjulmand szövetségi kapitány. Dánia ugyanis mindhárom mérkőzését tükörsimán nyerte meg, így 100 százalékos mérleggel vezetik a tabellát. Az első meccsüket Izrael ellen, idegenben vívták meg, és Martin Braithwaite, valamint Jonas Older Wind találatával 2-0-ra nyertek.

Következett egy valóságos vérengzés Moldova együttese ellen: Christian Eriksenék nyolc gólig meg sem álltak a kis ország válogatottja ellen. Kasper Dolberg és Mikkel Damsgaard duplázni tudott a mérkőzésen, betalált még rajtuk kívül Jens Stryger Larsen, Mathias Jensen, Robert Skov és Marcus Ingvartsen.

A harmadik meccsük pedig rangadót jelentett, az Európa-bajnokságra kijutott Ausztria ellen léptek pályára. A vártnál sokkal simábban, 4-0-lal utaztak haza, Skov Olsen duplája mellett Joakim Maehle és Pierre Emile Hojbjerg góljának örülhettek a nézők. Örülhettek volna, ha akkoriban lehetett volna közönség előtt játszani.

Három meccs, kilenc pont, tizennégy rúgott és nulla kapott gól. Ez aztán az impozáns mérleg, szavamra!

Nem is csoda, hogy a skótok elleni mérkőzésen is győzelmet várnak a csapattól.

Azóta Dánia megjárta az Európa-bajnokságot, és nem túlzás azt állítani, hogy a fél futballvilág szívét elrabolták. Nem, nem azért, ami Christian Eriksennel történt – persze, az is benne volt a pakliban -, hanem a csupaszív játékuk miatt, aminek köszönhetően egy kicsikét mindenki szurkolt Dánia legjobbjainak.

Végül az elődöntőben Anglia állította meg őket, egy erősen véleményes tizenegyesre volt szükségük a háromoroszlánosoknak a győzelemhez.

Fiatal csapat a dán, még akár egy újabb bravúr is bennük van, akár Katarban. Ahhoz viszont ki kell jutni a VB-re.

Kasper Hjulmand nemrégiben keretet hirdetett, lássuk, kikre számít a mester:

Kapusok: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rönnow

Védők: Daniel Wass, Joakim Maehle, Jens Stryger Larsen, Nicolai Boilesen, Rasmus Nissen, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Joachim Andersen, Jannik Vestergaard

Középpályások: Christian Nörgaard, Pierre Emile Höjbjerg, Thomas Delaney, Anders Christiansen, Philip Billing

Támadók: Yussuy Yurary Poulsen, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg, Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard, Andreas Cornelius, Jonas Wind Older, Mohamed Daramy

A keret nem nagyon alakult át az EB-n látottakhoz képest, Mathias Jörgensen ezúttal kimaradt, valamint meghívót kapott a Köbenhavn FC 19 esztendős (ex)szélsője, Mo Daramy.

Előző 5 meccs eredménye
2016.03.29.Barátságos Mérkőzés
skócia
1:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
2011.08.10.Barátságos Mérkőzés
skócia
2:1
dánia
Barátságos Mérkőzés
2004.04.28.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:0
skócia
Barátságos Mérkőzés
1986.06.04.Világbajnokság 1986
skócia
0:1
dánia
Világbajnokság 1986
1975.10.29.EB-selejtező 1976
skócia
3:1
dánia
EB-selejtező 1976
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia

Elmondható a skót futballról, hogy felívelőben van, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az együttes 22 év távollét után világeseményen vehetett részt, ott voltak a nyári Európa-bajnokságon. Arról viszont majd egy kicsit később.

Előtte beszéljünk arról, amit eddig a vb-selejtezőn csináltak. Jelen pillanatban ők is veretlenek – Dánián kívül az egyedüli veretlen együttes a skót -, de nem hibátlanok. Egy győzelmük van, valamint két döntetlenjük.

Kezdtek egy nagyon izgalmas meccsel Ausztria ellen, a Hampden Parkban Sasa Kalajdzic góljával szereztek vezetést a vendégek, amit Grant Hanley egyenlített ki. Ám a VfB Stuttgart támadója újfent lecsapott, így a skótoknak újra futni kellett az eredmény után. Az egyenlítés másodszor is sikerült, az Aston Villa játékosa, John McGinn a 85. percben mentett pontot.

Másodszorra ismét nem jött össze a győzelem, Izrael ellen, Tel-Avivban mérkőztek meg, itt Ryan Fraser szerezte a gólt, a skótok újfent mentek az eredmény után, hiszen Peretz góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést.

Egyetlen győzelmüket Feröer-szigetek legjobbjai ellen aratták, 4-0-ra múlták felül őket. Itt ismét McGinn szerzett gólt, rögtön kettőt, majd Ché Adams és Ryan Fraser is betalált.

Számukra az Európa-bajnokság nem sült el olyan jól, már a csoportból kihullottak, ám nagyon szimpatikus és érett játékot mutattak be. Csak a szerencsével meg a befejezésekkel álltak hadilábon.

Ettől függetlenül az irány jó, csak még egy kicsit csiszolgatni kell…

Ami a keretüket illeti, náluk azért lesznek hiányzók, például Scott McTominay, aki sérülés miatt hagyja ki a válogatott meccseket. Viszont Andy Robertson és Kieran Tierney felépült. A keret:

Kapusok: Zander Clark, Craig Gordon, Liam Kelly

Védők: Liam Cooper, Declan Gallagher, Grant Hanley, Jack Hendry, Scott McKenna, Stephen O’Donnell, Nathan Patterson, Andy Robertson, Greg Taylor, Kieran Tierney

Középpályások: Stuart Armstrong, Lewis Ferguson, Billy Gilmour, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, David Turnbull

Támadók: Ché Adams, Ryan Christie, Lyndon Dykes, Ryan Fraser, James Forrest, Kevin Nisbet

Összefoglalás

Nem hinnénk, hogy bárkit meglepünk azzal, hogy a hibátlan dán válogatottat tartjuk a mérkőzés esélyesének. Egyszerűen jobb csapat, még akkor is, ha a skótok sokat fejlődtek az utóbbi években. Hiányzók tekintetében a dánoknak nincs mitől tartaniuk – nyilván Eriksennek mindenki nagyon örülne -, ez a keret egyszerűen bombaerős.

Mo Daramy első felnőtt válogatott meccsén vehet részt, miután góllal búcsúzott el a Köbenhavn csapatától, és Hollandia felé vette az irányt, az Ajax igazolta le.

A skótoknál kérdéses, hogy John McGinn mennyire egészséges, a behívót ugyan megkapta, de az Aston Villa Brentford elleni mérkőzésén nem szerepelt.

Ebben az évezredben a két csapat csak barátságos mérkőzéseken csapott össze, kétszer a dánok nyertek, kétszer pedig a skótok.

Véleményünk szerint sima dán siker várható a meccsen, az oddsok remekül mutatják azt is, hogy a bukik kit tartanak esélyesnek.

A dán védelem stabil, azt sem tartjuk valószínűnek, hogy mindkét csapat hálóba talál majd.

Summa summarum: Szerintünk a találkozót gólokkal nyeri majd Dánia együttese, ami után megerősítik helyüket a tabella élén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső