Real Betis – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 27.
Real Betis
Teljesítmény:
D D N V N
  • Benito Villamarín
  • Augusztus 28. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
D N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton tíz órától egy nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzést rendeznek a La Liga harmadik fordulójában: Sevillába látogat a királyi gárda, korábbi mesterükkel vívnak újabb csatát, azaz Real Betis – Real Madrid mérkőzés lesz.

A fél világ azt találgatja, hogy Kylian Mbappé végül a habfehérek játékosa lesz-e, de ha így is lesz, a Betis ellen még biztosan nem léphet pályára az ifjú francia. A Real Madrid terve az, hogy a válogatott szünet alatt nyélbe ütik az üzletet, majd miután a futballisták visszatértek válogatottbeli kötelezettségükből bemutatják. Vagy Valdabebasban, vagy a félkész Santiago Bernabeuban.

A mérkőzést nem csak sportfogadási és szórakozási jelleggel nézhetjük meg. A mai Európa-liga sorsoláson kiderült, hogy a Ferencváros ellenfele lesz majd a sevillai zöld-fehér egyesült. És nem csak ők játszanak ebben a két színben, a kvartett részét képezi még a Celtic is, a színegyezőséget a Bayer Leverkusen együttese rontja el.

Szóval, visszakanyarodva, érdemes lesz nézni Stögeréknek is ezt a szombati rangadót, a Benito Villamarínban a Real Madrid általában meg szokott izzadni. Ez most más lesz? Derítsük ki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Cadiz: 1-1

G.: Juanmi ill. Negredo

Könnyed, sima hazai sikert reméltünk ettől a találkozótól, az esélyek egyértelműen a Real Betis mellett szóltak. És aztán a meccs képe alapján is mondhatjuk: Közelebb járt a győzelemhez a hazai együttes. Hiába borult fel azonban teljesen a pálya, a Cadiz kihúzta, a meccs döntetlennel ért véget.

A kezdők:

Real Betis:

Silva – Montoya, Gonzalez, Ruiz, Miranda – Guardado, Canales – Rodri, Fekir, Juanmi – Iglesias

Cadiz:

Ledesma – Akapo, Haroyan, Fali, Espino – Sanchez, Alarcon, Jonsson, Perea – Negredo, Lozano

A meccs végeredménye már nagyon korán, a 22. percben kialakult, ne is késlekedjünk, vessük bele magunkat az összefoglalóba. Kaotikus helyzetek zajlódtak a meccs 9. percében, ekkor jutott tizenegyeshez a sárgamezes vendégcsapat. Tény és való, hogy Silva és Lozano között volt kontakt a tizenhatoson belül, egyértelmű, hogy az eset büntetőt ért, ám Lozano akkorát bukfencezett – a biztonság kedvéért -, mintha egy tank ütötte volna el.

Következett a tizi, amit Alvaro Negredo végzett el, Rui Silva viszont a bal sarokra érkező labdát nem csak, hogy védte, de meg is fogta. A játékvezető viszont megismételtette a rúgást, mert a portás elmozdult a gólvonalról. Azt pedig nem szabad.

Negredonak volt lélekjelenléte, ugyanoda rúgta a tizit, csak másodszor már sokkal erősebben, 1-0-ra vezettek ezáltal a vendégek.

Bő tíz perccel később egyenlítettek a hazaiak. Nabil Fekir szögletét Edgar Gonzalez fejelte kapura, de Juanmi Jimenez még belerakta a kobakját, így vált az eset védhetetlenné, 1-1.

A meccs két kapufával folytatódott. Az egyiket Tomas Alarcón, a Cadiz futballistája, a másikat pedig Nabil Fekir, a Betis játékosa lőtte, mindkét esetben pórul jártak, mert nem befelé, hanem kifelé pattant a labda.

Nagyon megnyomta a második félidő elejét a hazai gárda, Sergio Canales fél perccel a kezdés után öt méterről lőtt az égbe, három perc múlva Juan Miranda szabadrúgása szállt nem sokkal mellé.

Aztán következett kábé negyven percnyi mezőnyjáték, igazi helyzetek nélkül. A Betis birtokolta javarészt a labdát, 75-25% volt a labdabirtoklási arány.

A 90. percben még akadt egy lehetőség a veterán Joaquin előtt, de a szélső lövésére leért Ledesma. Itt egy ponton hadd kalandozzak el, nagyon durva belegondolni, hogy a klubikonnak számító Joaquin már a negyvenedik életévét tapossa, és még mindig képes ilyen szinten futballozni. Valóságos legenda a fickó…

Ó, a meccsen több érdemleges lehetőség már nem volt, 1-1 a vége.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.La Liga
real madrid
0:0
real betis
La Liga
2020.09.26.La Liga
real betis
2:3
real madrid
La Liga
2020.03.08.La Liga
real betis
2:1
real madrid
La Liga
2019.11.02.La Liga
real madrid
0:0
real betis
La Liga
2019.05.19.La Liga
real madrid
0:2
real betis
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Levante – Real Madrid: 3-3

G.: Roger Marti, Campana, Rober Pier ill. Bale, Vinicius Jr. (2)

A forduló talán legjobb meccsét Valenciában rendezték, ahol a „kisebbik” Turia-parti együttes fogadta a Real Madridot. A királyi gárda az első fordulóban is idegenben játszott – akkor az Alavést verték 4-1-re -, ezúttal is és a következő alkalommal is idegenben fog pályára lépni. Készül már a Bernabeu a visszatérésre…

A kezdők:

Levante:

Aitor Fernández – Miramon, Vezo, Rober Pier, Clerc – Melero, Radoja, Campana – de Frutos, Roger Marti, Morales

Real Madrid:

Courtois – Vazquez, Nacho, Militao, Alaba – Valverde, Isco, Casemiro – Bale, Benzema, Hazard

A vendégek két legfontosabb középpályása, Toni Kroos és Luka Modric továbbra is sérültek, így két védekezőbb szellemű játékos mellé Carlo Ancelotti odarakta Iscot, aki az utóbbi időben még nem játszott ennyire jól, mint ezen a mérkőzésen.

Ahogy a Real Madrid is nagyon pofásan játszott, és már négy perc elteltével gólnak örülhettek. David Alaba ugratta ki a balszélen remek érzékkel Karim Benzemát, a francia támadó a tizenhatoson belülre érve visszahúzta a labdát, Gareth Bale elé tálalt, az újjászületőben levő walesi meg okosan a sarokba gurított.

A királyi gárda az első negyvenöt percben nagyon jól járatta a labdát, ez volt az a szakasz, amikor gólokkal kellett volna megterhelni a valenciaiak hálóját, és akkor a második félidőben semmi gond nem lett volna. Ez azonban nem jött össze, az egyik legnagyobb lehetőséget Isco Alarcón hagyta ki, 15 méterről, üresen lőhetett, ám fifikás megoldást választott, alábökött a labdának, ami a háló tetejére pottyant. A kevesebb néha több…

A második félidőre minden megváltozott. Szó szerint minden. Kijött egy sokkal motiváltabb Levante, meg egy öltözőben ragadt, csak a mezt a pályára rakó Real Madrid, akik fél perc elteltével gólt kaptak. A találatban vastagon benne volt Lucas Vazquez, akinek a lesreállítás nem sikerült, így Gonzalo Melero indításával Roger Marti törhetett szabadon Courtois-ra, és ha szerencsével is, de sikerült valahogy begyötörni a labdát. És ha ez még nem lett volna elég, tíz perccel később már a hazaiak vezettek, a meccs egyik legszebb gólját José Campana szerezte, egy jobboldali beadásnál csúszott el a teljes Real védelem, így a középpályás üresen maradt, kapásból belsőzött a jobb felsőbe.

Egyből változtatott Carlo Ancelotti, lehozta az Hazard – Isco – Bale hármast, a helyükre jött Vinicius Jr., Marco Asensio és Rodrygo.

Előbbi lett a blancók nyerőembere.

A kis brazil a 73. percben egyenlített, miután Casemiro zseniális indításával kilépett a védők közül. Ez sem volt csúnya gól, de a második találata…

De előtte még be kell számolnunk Rober Pier találatáról, amit David Alaba ajándékozott a védőnek, ezzel ismét a Levanténál volt az előny.

Nem sokáig, Vini Jr. – ahogy a mezén szerepel – egy nagyon elegáns, mégis pimasz pöccintéssel újra ikszre hozta a mérkőzést. Ez is maradt a vége, pedig 9 percig Ruben Vezo volt a vészkapus, miután Aitor Fernándezt kiállították…

Összefoglalás

Nincs sok játékos, aki a múlt hét óta felépült volna, egyedül Marcelo az, aki bevethető. Szükség is lesz rá, mert most meg Nacho sérült meg, így Alaba behúzódik középre, a brazil pedig balbekket játszik majd, mint a régi szép időkben.

Dani Carvajal szintén a kezdőben találhatja magát, a Levante ellen már beszállt csereként a sokat hibázó Vazquez helyére.

A középpálya változatlan lesz, Valverde és Casemiro előtt Isco fogja szervezni a játékot, elől Bale és Benzema helye fix, azonban Vinicius a duplája miatt lehet, hogy kitúrja Eden Hazard-t.

A Betisnél továbbra is Diego Lainezre és Youssouf Sabalyra nem számíthat Pellegrini mester.

És a zöld-fehéreknél van egy új érkező: Willian José, nem számítunk rá, hogy rögtön a kezdőben kapna helyet.

A Real Madrid támadásban mintha kezdene magára találni. Cristiano Ronaldo árnyékából kilépve Karim Benzema lövi a gólokat, Bale is mintha a régi lenne, még Hazard-tól várnánk valami formajavulást. Első körben az over 2,5-et céloznánk meg a gyengélkedő védelem és a bombaerős támadó sor miatt, másodikként pedig a Real Madrid győzelmét, a kapott odds igencsak kedvünkre való…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső