Debreceni VSC – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 06.
Debreceni VSC
Teljesítmény:
N V N N N
  • Nagyerdei Stadion
  • Augusztus 08. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Áttérünk a vasárnapra, ahonnan még egy meccset néztünk ki, aztán pedig Franciaország felé kalauzolunk majd el benneteket. A Debreceni VSC – Újpest találkozót választottam, egyszerű oknál fogva. Jó meccset várok, van is egy elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy is fog kinézni ez a mérkőzés, hát akkor meg természetesen megosztom veletek.

Az első körben a másodosztályú bajnok, az egykori Kondás, most viszont már Huszti-csapat nem játszott jól, egészen a Honvéd elleni mérkőzés egy bizonyos pontjáig, amikor is emberelőnybe kerültek. Onnantól meg jött a henger.

Hengert az Újpesttől is vártunk, mert bár készültek a Basel elleni Európa Konferencia-liga mérkőzésre, ám a Puskás Akadémia kicsit megrogyott az RFS-től elszenvedett dupla vereség után. Ez viszont a pályán nem látszott, Hornyákék összeszedték magukat, és a lila-fehérek annak is örültek volna, ha egy pontot otthon tudnak tartani. Ám ez nem sikerült, a zárkózás csak félig volt sikeres, 2-1-re nyert a PAFC.

A második fordulóban a hajdúságba utazik az Újpest úgy, hogy még teljesen nem adták fel továbbjutási reményeiket az Ekl-ben, noha kikaptak otthon a svájci ellenfelüktől. Kár érte, mert vezettek, kapufát rúgtak, dolgoztatták a Basel kapusát rendesen, ám a második félidőre jelentősen visszaestek, és Croizet kevés volt a sikerhez, Tallo és Beridze meg megsérültek…

Kitérünk kicsit majd részletesebben is a tegnap esti találkozóra, sőt külön összefoglaló formájában is olvashattok majd róla, most viszont foglalkozzunk a vasárnapi meccsünkkel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budapest Honvéd – Debreceni VSC

Ahogy már sokszor, úgy most is azzal kezdjük: Ismétlés a tudás anyja. Az előző tippünkben felelevenítettük a meccset, de aki arra nem kíváncsi, mi nem akarunk kiszúrni vele…

Szóval, maradjunk annyiban, hogy két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben a Honvéd, a másodikban pedig a Loki volt veszélyesebb és jobb. Hogy miért? Arról egy pillanattal később teszünk említést.

Kezdjük viszont Eppel Márton helyzetével, aki a nyolcadik percben rúghatott volna gólt, ám közelről Mijatovic kapust találta el, onnan pedig már felszabadítottak a vendégek. Fél óra telt el a meccsből, egészen pontosan 36 perc, amikor Nono végzett el egy szögletet. A hosszún megcélozta Bőle Lukácsot, aki nem is hagyta, hogy a labda lepattanjon, ráfordult a lövésre és gyönyörűen lőtte ki a kapu bal alsó sarkát.

Megérdemelten vezetett 1-0-ra a házigazda a Bozsik stadion első tétmeccsén.

Ám a második játékrészben borult minden, mert Lukas Klemenz kezezés miatt kiszállt a meccsből, és még egy büntetőt is kaptak a vendégek, amit Dzsudzsák Balázs értékesített. Góllal tért tehát vissza a szélső, akinek feltett szándéka, hogy visszakerüljön Marco Rossi nemzeti csapatába.

A kiállítás totálisan összezavarta a piros-feketéket, tíz perccel Dzsudzsák gólja után egy kisszöglet végén Bárány Donát előzte meg Eppelt a röviden, pörgetése után már a Lokinál volt az előny.

További tíz perc elteltével már 1-3 volt az eredmény, mert Bévárdi Zsombor forgatta meg a védőket, aztán kilőtte a bal alsót.

És végül jött Ugrai Roland, aki egykoron a Honvéd szurkolók kedvence volt, a hosszabbításban 17 méterről tekerte el a labdát a védők és Szappanos kapus mellett is.

Nem ez lett volna a vége, ha nincs a kiállítás. De volt, ezt pedig nagyon kihasználta a Debrecen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.09.OTP Bank Liga
újpest
3:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2020.01.25.OTP Bank Liga
debreceni vsc
4:0
újpest
OTP Bank Liga
2019.09.14.OTP Bank Liga
újpest
3:2
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
újpest
1:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
debreceni vsc
0:0
újpest
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Puskás Akadémia

Két Európa Konferencia-liga résztvevő csapott össze a Szusza Ferenc Stadionban, ahol mi a hazaiak győzelmét vártuk. Eléggé megtalálta kezdőjét Michael Oenning, a Puskás pedig 5-0-s összesítéssel esett ki a sokkal szerényebb képességű lett RFS ellen, így az lett volna a papírforma, ha a lila-fehérek nyerik a találkozót.

A Puskás azonban égett a bizonyítási vágytól, hogy azt a bizonyos csorbát kiköszörülje, és egy viszonylag jó teljesítményt tettek le az asztalra. Az első félidőben maguk alá gyűrték Onovoékat, szinte csak ők alakítottak ki helyzetet. Gera Dániel ziccerét Banai kapus fogta, majd Kiss Tamás csinált egy nehezen értelmezhető mozdulatot, és kihagyta a hatalmas ziccert üres kapura, egy méterről. Rosszul találta el a labdát, van ilyen. Csak nem gyakran.

Az Újpest nem tudta saját játékát játszani, a Puskás föléjük kerekedett, aminek következtében pedig a vezetést is megszerezték. Mitrovics vesztett labdát a saját térfelén, Libor Kozák kiugratta Alexandru Balutát, aki besétált a tizenhatoson belülre, és Banai mellett kapuba lőtt.

Tüzesen jött ki a hazai csapat a második félidőre, de a PAFC hamar lehűtötte a kedélyeket, Joao Nunes fejesével pedig 2-0-ra alakította a mérkőzést. Oenning mindent megpróbált, beküldte Simon Krisztiánt és Katona Mátét, utóbbi játékos pedig három perc múlva szép góllal szépített, de az Újpestben több gól nem maradt. Ami pedig még nagyobb problémát jelentett a német mester számára, hogy Giorgi Beridze sérülés miatt idő előtt hagyta el a pályát.

A meccs utolsó pár perce átment pankrációba, a játékvezető négy sárgát osztott ki a hosszabbításban, de akkor sem szólhatott volna Vincent Onovo egy szót sem, ha piros lapot kap…

Összefoglalás

Az Újpest tegnap este is pályára lépett, akkor az Ekl-ben a svájci FC Baselt fogadták. Remek első félidőt játszottak, Croizet nagyon élt a találkozón, ő szerezte meg a vezetést, de a magyaroknak volt még egyéb helyzete is. Beridze után sajnos Tallo is megsérült, így a támadójáték ezt eléggé megszenvedte, a Basel pedig van annyira jó csapat, hogy minden egyes hibát megbüntessen. Így is tettek, kétszer hagyott ki az Újpest védelme, mindkettőből gól született. Halvány esély maradt a visszavágóra, de két legjobbja megsérült a csapatnak.

Tavaly nem játszott a Debrecen és az Újpest, a hajdúságiak az NB2-ben töltötték a 2020/2021-es szezont, miután emlékezetes módon, saját közönségük előtt pottyantak ki a másodosztályba az utolsó mérkőzésükön.

Azóta megerősödtek, edzőt váltottak szezon közben, és ha nem is annyira simán, de nyerték a bajnokságot.

Dzsudzsák visszatérése – és nyári megtartása – nagy fegyvertény, a másodosztályú kiruccanás pedig arra is jó volt, hogy olyan játékost fedezzenek fel, aki megállja a helyét egy osztállyal feljebb is. Ilyen például Bárány Donát, saját nevelésű csatáruk, aki a Honvéd ellen is betalált.

Három okunk is van arra, hogy a Lokit hozzuk ki a találkozó győztesének: Egyrészt az Újpest játékosai minden bizonnyal fáradtabbak a hétközi meccs miatt, plusz még vár rájuk egy visszavágó. Így Oenning valamennyire rotálni is fog.

A másik, hogy támadásban meggyőzően játszott a Debrecen, igaz, kellett hozzá egy emberelőny is. Harmadik pedig Tallo és Beridze hiánya, nem valószínű, hogy tudják majd vállalni a játékot. Még ha fel is épülnek, Oenning bizonyára a svájci második meccsre akarja tartalékolni őket.

A hazai győzelem mellett még azt is reméljük, hogy mindkét fél betalál, nagyon bízunk Bárány Donátban, Dzsudzsák Balázsban, a másik oldalon pedig Yohan Croizet mellett Csongvai vagy épp Mitrovics okozhat a kapusnak kellemetlen perceket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső