Dinamo Zagreb – West Ham: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
N V N D N
  • Maksimir Stadium
  • Szeptember 16. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi esztendő egyik legnagyobb meglepetése volt a West Ham totális feltámadása. A londoni Kalapácsosok – akik 125. évüket töltötték az előző idényben – alaposan megemberelték magukat, és a kiesés helyett a dobogót vették célba. Hihetetlen menet volt, aminek végén David Moyes együttese végül az ötödik helyen végzett, amit esetleg egy Isaac Asimov regényben tudtunk volna csak elképzelni.

És lám, most itt vannak, harcra készen az Európa-ligában, egy erősen felturbózott kerettel. De arról majd később.

Ellenfelük az a Dinamo Zagreb, akik szintén csodát tettek tavaly, a szurkolóik sokáig emlékezni fognak a Tottenham elleni hazai fordításra, ahol lényegében az európai futballkedvelők felfedezték maguknak Mislav Orsicot.

Az idei nemzetközi idény viszont nem sikerült olyan jól, többször említettük, hogy minket a horvátok egész egyszerűen nem tudnak meggyőzni, amikor nyertek, akkor sem tudtak ellenfelük fölé nőni, néha csak a szerencse akadályozta meg a velük szemben állót, hogy megnyerjék a meccsüket. Aztán elutaztak Moldovába, ahol Fortuna elengedte a kezüket. Erről is fogunk beszélgetni.

No meg megpróbálunk adni egy – vagy több tippet – az előttünk álló Dinamo Zagreb – West Ham találkozóra.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Dinamo Zagreb

A horvát bajnok a Bajnokok Ligájából indult, és egészen az utolsó körig harcban volt, mondhatni, a célegyenesben csúsztak ki a kockás zászló előtt…

De nem volt ez egy diadalmenet, első meccsükön az izlandi Valur ellen hazai pályán 3-2-re tudtak csak nyerni, de a visszavágón megnyugtatták a szurkolóikat, és 2-0-s győzelmüknek köszönhetően simán jutottak tovább.

Következett az Omonia Nicosia együttese, ezt az akadályt is simán vették, de a mutatott játékkal, a befejezésekkel nem lehetett elégedett a csapat vezetőedzője, Damir Krznar.

A harmadik kör már valóban necces volt. A Legia Varsó ellen megint tesze-toszta módon viselkedtek a kapu előtt, amit a lengyelek ki is használtak, és végül Zágrábban értek el 1-1-es döntetlent.

A második meccsen nagyot küzdött a Legia, az egész meccset uralták, ám egy talált Dinamo gól mindent eldöntött. Óriási szerencsével jutott play-off körbe a horvát csapat, ott viszont – ahogy már említettük – elfogyott a szerencse, pedig ellenfelük egy olyan csapat volt, akiknek még sosem sikerült eljutni a főtábláig. A Sheriff Tiraspol viszont már az odavágón eldöntötte a továbbjutás kérdését, a rendkívül szervezetlen, rendezetlen Zagrebet 3-0-ra verték, egy héttel később szintén nem tudták bevenni a moldávok kapuját, így kiestek, de egyből az Európa-liga csoportkörébe kerültek.

A bajnokságban viszont megy a szekér, hét forduló telt el, a Dinamo az élen áll, csak az első fordulóban szenvedtek vereséget a Slaven Belupo ellen, azóta volt még egy döntetlenjük… Meg öt győzelmük. A hétvégén a Sibeniket győzték le Rasmus Lauritsen és Luka Ivanusec góljaival.

Az igazolásokat túlzásba nem vitték, összesen négyen csatlakoztak a kerethez: Josip Misic (Sporting CP), Deni Juric (Sibenik), Duje Cop (Standard Liege) és Emir Dilaver (Rizespor) érkezett. Utóbbi játékos az NB1 kedvelőinek ismerős lehet, anno három szezonon keresztül erősítette a Ferencvárost az osztrák védő.

Ellenben több jó játékosuk is a távozást választotta, olyanok, akik alapembernek számítottak: Josko Gvardiolt az RB Leipzig vásárolta meg, Lovro Majert a Rennes, Lirim Kastratit a Legia, míg Mario Gavranovic a Kayserisporhoz szerződött…

Véleményünk szerint a Dinamo jelentősen gyengült, ami nem jó hír, tekintve, hogy eddig sem voltak bivalyerősek…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

West Ham

Úgy tűnik, David Moyesék csodája nem három napig tart, a WHU ebben az idényben is jól kezdett, most is veretlenek négy forduló elteltével, igaz, utoljára ikszeltek a Crystal Palace-szal, valamint a Southamptonnal is.

A gólszerzéssel továbbra sincs probléma, négy forduló alatt tízszer zörgették meg az ellenfelek hálóját. Michail Antonio továbbra is remekel, a mögötte játszók szintén, és bár Jesse Lingard már nincs a csapattal, szerintünk sikerült az angol válogatott támadót pótolni. Nem mást sikerült megszerezni, mint Nikola Vlasicot, aki eddig a CSZKA Moszkva játékosa volt, a Premier League sem lesz ismeretlen terep számára, korábban az Evertonban is megfordult.

Nem ő az egyedüli érkező, 30 millióért leigazolták a Chelsea francia védőjét, Kurt Zoumát, illetve kölcsönvették a cseh válogatott középpályását, Alex Kralt, aki bizonyára remekül meg fogja magát érteni Thomas Soucekkel.

Ja, és kapusposzton is erősítettek, Alphonse Areola, a PSG kapusa – aki a tavalyi évben a Fulhamben játszott kölcsönben és csapata egyik legjobbja volt – csatlakozott még.

Távozók tekintetében nincs nagy gond, Felipe Andersont vette meg végleg a Lazio, Fabián Balbuena meg úgy döntött, új kihívásokra van szüksége, így Oroszországba, a Dinamo Moszkvához igazolt.

Lingardot nem hiába akarták megvásárolni, valósággal újjáéledt a támadó középpályás, ám a MU nem adta. De ez a keret akkor is sokkal erősebb, mint tavaly volt.

Összefoglalás

Szerintünk óriási különbség van a két keret között, ezt talán ki is olvastátok az eddigi mondandónkból. Persze, vannak tehetséges játékosok a Dinamonál, például Arijen Ademi, a csapatkapitány, kifejezetten kedveljük a Luka Ivanusec – Mislav Orsic – Bruno Petkovic hármast is, de azért szerintünk nem lehet összehasonlítani a West Ham csapatával.

Ennek ellenére a különböző oldalak nem igazán az angolokat hozzák ki favoritnak, inkább hajlanak a döntetlen felé. A labda pedig gömbölyű, tehát akár még be is jöhet az ő elképzelésük, hiszen azt sem gondolták volna sokan, hogy a Young Boys legyőzi a Manchester Unitedet…

De szerintünk ezt a találkozót a kalapácsosoknak kell nyernie.

Az újak közül sor kerülhet Areola, Zouma, Vlasic és Kral bemutatkozására is, szerintünk mindannyian kezdeni fognak a találkozón.

Michail Antoniot kiállították a Soton ellen, az ottani piros lapja természetesen nincs hatással az itteni játékára, úgyhogy vele is a kezdőben találkozhatunk majd.

A West Ham egyedüli sérültje Winston Reid, mindenki másra számíthat David Moyes.

A horvátoknál a válogatott portás, Dominik Livakovic szereplése kérdéses, aki a Sibenik ellen nem is lépett pályára, Danijel Zagorac válthatja őt. Dino Peric szintén nem bevethető, így Josip Sutalo lehet az, aki kezdhet.

Jó hír a Dinamo szurkolói számára, hogy a makacs sérüléssel küzdő Arijen Ademi visszatérhetett, mérget vennénk rá, hogy most is ott lesz az elejétől fogva Misic párjaként.

Elől pedig a szokásosnak mondható trió szerepel majd, azaz Orsic, Ivanusec és Petkovic.

No, tippeljünk. Lehet, hogy mi tévedünk, de mi nem érezzük az erőt a Dinamo Zagreb együttesében. Hazai pálya ide vagy oda, szerintünk jobb csapat a West Ham, aminek a pályán is muszáj megmutatkoznia. Ezúttal az ő sikerükre tesszük a pénzünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső