Dortmund – Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 15.
Dortmund
Teljesítmény:
N N V D V
  • Signal Iduna Park
  • Szeptember 19. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak egy rangadó lesz a Bundesliga első fordulójában, hanem mindjárt itt van a tavalyi ezüstérmes és a negyedik helyezett meccse, azaz a Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach. Míg a Bayern – Schalke inkább a klubok neve illetve múltja miatt számít rangadónak, a szombaton megrendezésre kerülő két Borussia összecsapása valóban, a szó szoros értelmében vett rangadó.

Nem is szaporítom a szót, ássuk bele magunk a klubok mindennapjaiba, és próbáljuk meg kitalálni, Lucien Favre vagy Marco Rose örülhet majd a meccs végén.

Borussia Dortmund

Ki mással is kezdhetném, mint Jadon Sanchoval? A fiatal szélső, akiért mindenki odáig meg vissza volt úgy tűnik, hogy marad a csapatban. Ennek bizonyára nagyon örülnek a Dortmund szurkolói és a vezetőség, de sokáig úgy tűnt, Sancho a Manchester United játékosa lesz. Persze, még bármi előfordulhat, a legfrissebb hírek szerint a játékos hajlik a váltás felé, vele próbálnak meg egyezkedni most.

Nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy meggyengült-e a Dortmund. A válaszom talán az, hogy nem, de egy nagy veszteség bizony érte őket. Náluk teljesedett ki a Real Madridtól kölcsönbett Achraf Hakimi, aki mindkét szélen otthonosan érezte magát, és bár jobbhátvédként érkezett, bejátszotta a teljes pályát, nem csak szélső védőként, de a középpálya mindkét oldalán remekül helyt állt. Meg is akarták tartani, de jött az Inter és 40 millió euróért elhappolta a marokkóit.

Megpróbálják a Dortmundnál Jadon Sancho esetét utánozni, és újabb fiatal, angol tehetséget vásároltak. Ő Jude Bellingham, aki a másodosztályú Birminghamben játszott. Egy 17 éves játékosért nem szokás eurómilliókat kifizetni, pláne nem 25-öt. De Bellingham stabil kezdő volt a Birminghamben, ami ennyi idősen nem semmi.

Különösen jól bánik a fiatalokkal a Dortmund, két saját nevelés is helyet kapott az első csapatnál: Immanuel Pherai és Youssoufa Moukoko. Utóbbiról bizonyosan rengeteget fogunk még hallani, 15 esztendős, de olyan fizikummal rendelkezik, mint a 19-20 éves kész futballisták. Minden létező rekordot megdöntött, itt volt az ideje, hogy megmérethesse magát a legjobbak között. És még nem ejtettem szót Gio Reynáról, az amerikai csodatiniről vagy Erling Haalandról. De őt már ismeritek.

Érkezett tapasztalt játékos is: Emre Cant a Juventustól szerezték meg végleg, míg Thomas Meunier a PSG-t hagyta ott Lucien Favre kedvéért.

Végül, de nem utolsó sorban még egy fiatalról essen szó: Kölcsönvették a Real Madrid játékosát, Reinier-t. A 18 éves brazil a Raúl irányította Castillában pallérozódott, nem titkolt célja a királyiaknak, hogy Dortmundban érettebb játékos váljon belőle. A tehetsége ugyanis megvan.

Ami nagyon fájó, mint futballt szerető embernek, hogy André Schürrle és Mario Götze elhagyta a klubot. Schürrle 29 évesen vonult vissza, míg Götze csapat nélkül maradt. Nagyobb karrier járt volna ennek a két srácnak, bár Götzének még megvan az esélye, ha sikerül csapatot találni magának.

Sajnálhatja a Dortmund, hogy pont most van ennyire jó csapata a Bayern Münchennek, tartom, hogy még így is versenyre kelhetnek a bajnoki címért ellenük.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.07.Bundesliga
gladbach
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.10.30.Német Kupa
dortmund
2:1
gladbach
Német Kupa
2019.10.19.Bundesliga
dortmund
1:0
gladbach
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
gladbach
0:2
dortmund
Bundesliga
2018.12.21.Bundesliga
dortmund
2:1
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach

Kevésbé zajlott az élet a Gladbachnál, Marco Rose csapatához egy komolyabb erősítés sem érkezett. Még. Tervek ugyanis vannak, de előbb nézzük a tényeket: Az MLS-ből igazoltak egyedül, a New York City 18 éves bekkjét Joe Scallyt csábította magához Marco Rose.

Rajta kívül kölcsönvették Valentino Lazarot, aki a tavalyi évet a Newcastle csapatában töltötte, illetve jött még szintén kölcsönben Hannes Wolf, ő Gulácsi Péter csapattársa volt.

És nagyjából ennyit az érkezőkről. Ahogy említettem, tervek vannak, többek között Moussa Dembele, a Lyon játékosa, Odsonne Edouard, a Celtic utánpótlás válogatott franciája. Bár én kétlem, hogy elsősorban a csatársort kellene megerősíteni, Plea és Thuram már tavaly is nagyon jó szezont futottak.

Távozók nem igazán vannak, legalábbis nem olyanok, akik fontos szerepet töltöttek volna be a tavalyi Gladbachban.

Kérdés, a többi csapat nem húz-e el a többi csapat a Gladbachtól? Vannak olyan erősek, hogy igazolások, komoly igazolások nélkül az élmezőnyhöz tartozzanak? Egyáltalán, lehetséges, hogy kész lenne a keret?

Hamarosan meglátjuk…

Összefoglalás

A tavalyi esztendőben nagyon jó kis meccseket vívtak egymás ellen, erre készülök most is. És hogy mekkora a Dortmund fölénye? Hatalmas! Utolsó tizenegy meccsüket egyaránt megnyerték a Mönchengladbach ellen, igaz voltak itt szoros meccsek is, sőt, leginkább azok voltak. Az örökmérleg nyelve ennek a tizenegy meccsnek is köszönhetően erőteljesen a sárga-feketék irányába dől, 31 meccset nyertek ők, 14-et a Gladbach.

A mostani Dortmundból csak Hakimi távozott, de pótlását Meunier meg fogja tudni oldani. Bár más szint, ezzel nem a belgát akarom bántani, Hakimi tényleg óriási fejlődésen ment keresztül.

Elől viszont ez a csapat bomba. De úgy szó szerint. Sancho, Thorgan Hazard, Brandt, Reus, Haaland. Imponáló támadó sor, mögöttük pedig ott lehet Can, Delaney vagy épp az új fiú, Bellingham.

Nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb Moukoko is megkapja az esélyt, róla egy kis infó: 2004-ben született, azaz 15 éves. A tavalyi évet már az U19-esek között játszotta, 14 meccsen 34 gólt szerzett. Négy évvel idősebb kortársai között. Őstehetség a srác.

Ahhoz képest, hogy mennyivel erősebb (szerintem) a hazaiak kerete az odds nem túl magas. Ne értsetek félre, még így is bőven megéri ezt rakni, de ha csak azt nézzük, hol végeztek az elmúlt szezonban a tabellán… Nem gond, ennek is örülni kell, hiszen nem alacsony ez a szorzó, bőven abban a kategóriában van, amit megéri megtenni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső