Dresden – Hamburg: Fogadási Tippek és Bundesliga 2 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 09.
Dresden
Teljesítmény:
N V V N N
  • Rudolf Harbig Stadion
  • Június 12. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hamburger SV
Teljesítmény:
D N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mélyül a válság Hamburgban, ami bizony a feljutásukba is kerülhet. Ismét lehetőséget kaptak, hogy utolérjék a hétvégén hibázó Stuttgartot, de a hétfő este rendezett Kiel elleni meccset nem tudták megnyerni. Ezzel maradt a két pont a két csapat között és a fordulók egyre fogynak, mögöttük pedig ugyancsak két pontra támad a Heidenheim. Nem igazán van már lehetőség a hibára, négy forduló alatt pedig mindent elbukhatnak Heckingék.

A Dresden a túloldalon megemberelte magát és (szerintem) óriási meglepetésre idegenben verte azt a Wehent, aki többek között a Hamburgot megszorongatta, a Stuttgartot legyőzte.

Érdekes meccs lesz a Dresden – Hamburg, és közelebb kerülünk majd azokhoz a válaszokhoz, amiket jó ideje keresünk: Feljuthat-e a Hamburg illetve kiesik-e a Dresden?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wehen – Dresden

Írtam erről a meccsről tippet, nem ilyen végeredményre számítottam. Őszintén megmondva csalódás, amit a Wehen csinált, hiszen nagy skalpokat gyűjtött (fentebb írtam róluk), erre most egy olyan meccsen bukott, amire szavak nincsenek, mennyire fontos lett volna a győzelem.

Minden egy szerencsétlen öngóllal kezdődött. A 9. percben egy veszélytelennek tűnő beadást akart kivágni a Wehen védője, azonban lyukat rúgott és a labda a támaszkodó lábáról bepattant a kapuba. Ritkán látható öngól volt.

A másik oldalon is bizonyították a védők, hogy tudnak hibázni, Ehlers vesztette el a labdát a saját tizenhatosának sarkánál, egy gyors passzal kiugratták Kyereh-t, aki egy csel után a hosszú alsóba gurított.

Egy perccel később már a Wiesbadennél volt az előny: Egy kipattanó labdára Kuhn érkezett és bár lövésébe a kapus bele tudott érni, valahogy utat talált a hálóba a játékszer.

Még az első félidőben egyenlített a Dresden a meccs legszebb góljával: Egy baloldali beadásra remekül érkezett Schmidt, két védő gyűrűjében emelkedett és csúsztatott a bal sarokba. Szép fejes volt.

A második félidőben elmaradtak a gólok, de egy felettébb érdekes találattal végül győzött a Dresden. Makienok kapott jó labdát és a kapus lába között belőtte a mindent eldöntő találatot. És hogy miért érdekes? Nagyon kint voltak Makienok evezői, de a játékvezető sípja néma maradt.

Jól csinálta a Dresden, akkor kell gólt szerezni, amikor az ellenfél már nem tud egyenlíteni. Makienok gólja pedig a 89. percben született.

Két elmaradt meccsük van még (ebből egyet ma játszanak a Fürth ellen), két győzelem esetén beérnék a Nürnberget, akik már bentmaradó pozícióban vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.23.Bundesliga 2
hamburger sv
2:1
dynamo dresden
Bundesliga 2
2019.02.11.Bundesliga 2
hamburger sv
1:0
dynamo dresden
Bundesliga 2
2018.09.18.Bundesliga 2
dynamo dresden
0:1
hamburger sv
Bundesliga 2
2013.07.31.Barátságos Mérkőzés
dynamo dresden
4:0
hamburger sv
Barátságos Mérkőzés
2003.09.01.Német Kupa
dynamo dresden
0:1
hamburger sv
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hamburg – Kiel

Ahogy fentebb már említettem, nagyon kellett volna a győzelem a Kiel ellen, de a kékek ismét bebizonyították, hogy ellenük senki nem mehet biztosra. A mérkőzés nagyon fordulatos volt, a TV nézők láthattak mindent, mi szem-szájnak ingere: Szép gólok, meg nem adott gól, jogtalan tizenegyes és dráma a köbön a hosszabbításban szerzett egyenlítő gól miatt.

Röviden ennyi lenne a meccs összefoglalója, de kicsit azért kifejtem:

Az első gólt egy szép tekerés után Muhling szerezte a 9. percben. Rá pár percre jött az egyenlítés, van Drongelen fejesgólját azonban nem adta meg a játékvezető. A szituációt hosszasan elemezte a VAR segítségével, ezután született meg a döntés.

Aztán talán amiatt, hogy kompenzáljon befújt egy teljesen jogtalan tizenegyest a Hamburgnak, ezt pedig gólra váltotta Hunt.

Gyorsan pörögtek az események mert két perccel később Pohjanpalo góljával már a Hamburgnál volt az előny.

A második félidőben is ugyanilyen intenzitású, lüktető és izgalmas meccset láthattak a nézők (a tv képernyői előtt). Előbb jött az egyenlítés Iyohától, majd Pohjanpalo másodszor is lecsapott.

És akkor jött a dráma: A 93. percben már-már úgy tűnt, hogy megnyeri a meccset a hazai csapat, de egy kiugratást még épphogy el tudott lőni a kapus mellett a dél-koreai Lee, így pontot mentett csapatának. A góljába amúgy bele is sérült a támadó.

Összefoglalás

Csalódott vagyok a Wehen teljesítménye miatt, de meg kell hagyni, nem játszott rosszul a Dresden. Azonban most egy jóval erősebb ellenfél ellen kellene bizonyítani.

Hazai pályán amúgy sem megy nekik, a harmadik legrosszabb teljesítmény az övék. A Hamburg hiába szerepel jól idegenben, túl sok volt mostanában a pontvesztés, egyszerűen nem lehet egyértelmű esélyesnek kikiáltani őket.

Nagy kitartásról tesz tanúbizonyságot, hogy a Kiel ellen három gólt is szereztek, végül mégis meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Ezúttal azonban nem hibázhatnak (sőt, ahogy írtam: Most már egyáltalán nem hibázhatnak, ha fel akarnak jutni egyenes ágon), ezért kötelező a győzelem a Dresden ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső