Düsseldorf – Paderborn: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 11.
Fortuna Düsseldorf
Teljesítmény:
D V D N V
  • Esprit Arena
  • Május 15. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Paderborn
Teljesítmény:
V V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi kiesési rangadóval folytatódik a német első osztályú bajnokság a 26. fordulóban, ugyanis a sereghajtó Paderborn látogat a Fortuna Düsseldorfhoz, akik a 16. helyen állnak, tehát ha itt végeznek, osztályozót kell játszaniuk a bentmaradásért. Így hát a hazaiaknak jobban kellenek a pontok, a Paderborn a kiesés szakadékának legszélén áll.

Lássuk, milyen plusz infókat tudunk kinyerni a Düsseldorf – Paderborn meccsből!

A csapatokról

A Düsseldorf tavalyi eredménye alapján erőteljes meglepetés, hogy most közel állnak a kieséshez, de a 25 meccsen 22 pont nem is hozhatott más eredményt. Nincs veszve minden, egy jó hajrával simán meglehet szerezni a következő évi Bundesliga tagságot.

Alapból azt mondanám, hogy a hazaiak az egyértelmű esélyesei a találkozónak, de azért vannak kisebb-nagyobb problémák, amik miatt elbizonytalanodom. Ezek közül a legnagyobb, hogy két kulcsjátékosuk is súlyos sérülést szenvedett pár héttel ezelőtt. A Manchester Citytől kölcsönvett Bodzek és Zack Steffen kapus sem lesz ott a pályán.

A téli átigazolási szezonban jól erősítettek, mind Berisha (A Laziotól kapták kölcsön), mind Mathias Jörgensen olyan játékos, akinek kvalitásai nagyban hozzájárulhatnak a Düsseldorf egyetlen idei céljának elérésében, vagyis hogy kiharcolják a bentmaradást.

Említsük meg azokat a játékosokat is, akik kiemelkednek a csapatból:

Ayhan Kaan, a török származású kőkemény belső védő egyértelműen a Fortuna egyik legjobbja. Csak akkor nem játszott, amikor sárga lapjai miatt eltiltását töltötte. Neki egyébként figyelnie kell, ha sárgát kap, a következő mérkőzést is ki kell hagynia.

A Stuttgarttól megvásárolt Erik Thommy is kihagyhatatlan a gárdából, mind a 25 mérkőzésen játszott, ez alatt 5 gólt szerzett.

És végül említsük meg Rouwen Henningset, aki a Düsseldorf gólfelelőse. Idén 11 találatnál jár, ami nem rossz, tekintve, hogy az egész Fortuna 27-et lőtt a szezonban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.26.Bundesliga
paderborn
2:0
düsseldorf
Bundesliga
2017.01.20.Barátságos Mérkőzés
düsseldorf
2:2
paderborn
Barátságos Mérkőzés
2015.12.21.Bundesliga-2
paderborn
0:0
düsseldorf
Bundesliga-2
2015.08.02.Bundesliga-2
düsseldorf
1:2
paderborn
Bundesliga-2
2014.04.04.Bundesliga-2
paderborn
1:2
düsseldorf
Bundesliga-2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Paderborn esete viszont közel áll a reménytelenhez. Matematikailag persze még van esély arra, hogy jövőre is a Bundesligában szerepeljenek, de ahhoz olyan huszáros hajrá kell, ami csodaszámba menne.

A jelenlegi 16 pontjuk sajnos csak az utolsó helyhez elég, összesen négy meccsen tudtak győzni a bajnokságban. Nem mellesleg rengeteg gólt kapnak, övék ebből a szempontból az egyik legrosszabb mutató, 54 alkalommal mattolták őket, ennél rosszabbat pedig csak két csapat tud felmutatni.

Bár a szünet miatt a legutóbbi formának nem lehet annyira hinni, de azért sokat elárul a Paderborn idei teljesítményéről, hogy utolsó öt meccsükből zsinórban négyet elbuktak. Emellett viszont néha igencsak érdekes eredményeket tudnak produkálni, hiszen idegenben 2-0-ra verték a jóval jobb Freiburgot.

Játékosaik közül Streli a hírek szerint hamarosan felépül, de még kétséges a szereplése ezen a találkozón, hiszen jó három hónapot hagyott ki. Ha be is száll, csak csereként, de inkább arra számítok, hogy nem fog még játszani. Ami nagy vérveszteség, hiszen Mamba Streli az egyik legjobb a csapatban.

Eltiltottal nem kell számolniuk, de Kaanhoz hasonlóan itt is vannak olyanok, akik egy sárga esetén a következő fordulóban nem játszhatnak. Konkrétan Sven Michel, Streli és Sabiri.

Egymás elleni meccseik:

A közös meccseiket nézve látható, hogy a Paderborn jóval többször nyert, mint a Fortuna, de ezen meccsek többsége a Bundesliga 2-ben történt, ráadásul hosszú évekkel ezelőtt. Az viszont intő jel a Düsseldorfnak, hogy legutóbb, 2019 októberében a Paderborn 2-0-ra nyert hazai pályán ellenük. A gólokat akkor Sabiri és Schonlau szerezték.

Négypontnyira van a biztos bentmaradás, ehhez az ilyen mérkőzéseket bizony be kell húzni. Nem lehet más a Fortuna célja, minthogy javítsanak és zárkózzanak a Mainzhoz. Ha nyernek, könnyen lehet, hogy csak egy pont marad a hátrányuk, mivel a Mainz Kölnbe látogat, ahol a Kecskék a találkozó esélyesei.

Én magam hazai győzelemre számítok, habár az örökmérleg ennek teljesen ellentmond. Remek az odds a hazai győzelemre, noha a két sérült játékos a hazai csapatból egy kicsit engem is megijesztett. De kitartok, ez a meccs hazai sikerrel kell, hogy záruljon. Tippem: 2-0; 2-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső