Eibar – Alaves: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 28.
Eibar
Teljesítmény:
V V V V V
  • Municipal de Ipurua
  • Május 01. 14:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Alaves
Teljesítmény:
D N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy bajnokit kinéztünk szombatra a spanyol első osztályból is, egy hamisítatlan kiesési rangadót. Az Eibar – Alaves mérkőzéssel folytatjuk ezt a szerdát. A hazaiak helyzete kezd reménytelenné válni. Most már állandósult az, hogy vereséggel hagyják el a pályát egy-egy bajnoki után, így volt ez a legutolsó öt bajnokijukon, de ha a nagyobb képet nézzük meg… Hát, az az eredmény egyszerűen siralmas. Január harmadikán nyertek utoljára, azóta 16 bajnokit zártak vereséggel vagy döntetlennel.

Nem meglepő, hogy az utolsó helyen állnak, és egyáltalán nem tudok semmi biztatót elmondani a szereplésükről.

Az Alavés szintén veszélyben van. 32 pontjukkal ugyan nem állnak kiesőhelyen, de nagyon a tűz közelében vannak. Nehéz utolsó öt forduló vár rájuk, de a formájukat látva van esélyük arra, hogy a következő évet is a La Ligában kezdjék.

És most itt a remek alkalom, hogy még jobban megnyugodhassanak. Minden, de tényleg minden információ azt vetíti előre, hogy legyőzik az Eibart…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eibar – Real Sociedad

Meggyűlik a baja a védelemnek mostanság az ellenfél támadóival. Az Atletico Madrid egy ötöst vágott a csapatnak, 4-1-re kaptak ki a Granadától – azt nagyon nem láttam előre jönni -, de a Real Sociedad nem tömte ki őket.

Igazából nem volt annyira kiábrándító a játék, mint a legutóbbi pár alkalommal. Bryan Gil révén már a 6. percben helyzetbe kerültek, a támadó egy rossz passzt csípett el, majd az alapvonalig cselezte magát, a középre adott labdájába Remiro vetődött bele.

Húsz perccel később a Sociedad először jutott el Dmitrovic kapujáig, és annak egyből gól lett a vége. Szögletet végezhettek el a vendégek, amit középen Le Normand csúsztatott kapu felé, az ott ácsorgó Alexander Isak meg mindenki figyelmét elkerülte. Könnyedén lőhetett a svéd a hálóba. Felmerült, hogy esetleg a gól lesről született, de a visszajátszások megmutatták, hogy szó sem volt róla…

Két perccel később Isak duplázhatott volna, egy lefordulás után 11 méterről lőtt, Dmitrovic ezúttal hárított.

A második félidőben az Eibar bátrabb volt, és többször jutottak el Remiroig. Pape Diop épp oda lőtt, ahol a kapus állt, így ez könnyű védés volt, de nem ez volt az utolsó lehetősége a hazaiaknak. Kike fejese, Gil újabb lövése és a 76. perces tűzijáték is mind nagy lehetőség volt, és valahogy mindet megúszták a baszkok.

Utolsóként Arbilla szabadrúgásból tesztelte Remirot, a jobb felsőt vette célba a tapasztalt belső védő, jól is csavarodott a labda, de a kapus erre is odaért.

Ez most nem volt egy rossz produktum, de gól nélkül… Elég nehéz…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.23.La Liga
alaves
2:1
eibar
La Liga
2020.02.07.La Liga
alaves
2:1
eibar
La Liga
2019.11.24.La Liga
eibar
0:2
alaves
La Liga
2019.03.09.La Liga
alaves
1:1
eibar
La Liga
2018.11.04.La Liga
eibar
2:1
alaves
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Alaves

Április ötödikén az Alavés edzőt váltott. A Celta elleni hazai vereséget követően távozott Abelardo, és – szerintem – óriási nevet tudtak meggyőzni, hogy vállalja el a munkát, és mentse meg a kieséstől az Alavest. Javi Calleja Revilla neve ismerős lehet, a Villarrealt már többször irányította, és nagyon szerették a sárga tengeralattjáró szurkolói. Aztán jött a nagyobb nevű Unai Emery és pápá Calleja.

Nézzük csak, milyen eredményei vannak az Alavesnek, mióta ő az edző: Döntetlen a Bilbao ellen, győzelem az Huesca és a (most figyelj) Villarreal ellen!

Most pedig a Valenciához látogattak.

És a kilencedik percben már megzörrent Domenech hálója, nem is kis gólt szereztek a vendégek, de még csak VAR sem kellett ahhoz, hogy megállapítsák: A gólt megelőzően lesről indult egy Alaves-játékos.

Fernando Pacheco hozta még rá a frászt a kispadra, egy indításra lépett ki az egykori Real Madrid portás, és egy pillanatra úgy tűnt, kinyúlt a tizenhatos vonalán kívülre, hogy így akadályozza meg Gameirot a gólszerzésben. Ám a játékvezető nem ítélt semmit.

A második félidőben az előbb említett Kevin Gameiro betalált, de ahogy Jota góljánál, úgy itt is lest láttak.

Nagyot ugrunk az időben, egészen a 84. percig, ekkor a rutinos John Guidetti kotort be egy labdát, és úgy tűnt, jön a harmadik sikere a vitóriaiaknak!

Ám a meccsnek akkor van vége, ha a játékvezető hármat fúj a sípjába, és a 90. percben még nem tette meg ezt. Szóval José Gaya egyenlíteni tudott egy közeli lövéssel, így mindenkinek csak egy pont jutott…

Összefoglalás

Sérültje most egyáltalán nincs az Eibarnak, és egyedül Edu Expositonak kell félnie eltiltástól, ő rendelkezik 4 sárga kártyával. Az Alavés csapatánál a Manchestertől megszerzett uruguayi, Facundo Pellistri nem fog felépülni szombatig, de ez nem akkora érvágás. Abelardonál stabil kezdő volt a fiatal, Javi Calleja viszont kétszer is csak csereként számított rá.

És egyébként ott van még Rodrigo Ely, aki ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Egy győzelemmel nagyot léphetne előre az Alaves, nézzétek csak meg, hogy a Real Valladolid még mennyire megnehezítheti a csapat dolgát, viszont, ha verik az Eibart, akkor azért más a leányzó fekvése.

Erre megvan minden esélyük, az utolsó három meccset egyaránt az Alaves nyerte, az Eibar 2018. novemberében tudott utoljára nyerni.

A forma is a vendégek mellett szól, ők a lehetséges 15 pontból nyolcat gyűjtöttek be, Recioék meg… Hát, ők nullát.

Kábé az utolsó utáni kapaszkodója lehet ez a kiscsapatnak, akiket a szezon elején kiesőjelöltnek tituláltam. Ha most nem tudnak valamit villantani, annak végzetes következményei lesznek.

Márpedig szerintem nem fognak tudni. Az odds alapján az esélytelenebb gárdára fogadok, de az odds sokszor félrevezető. Jobb most az Alaves, az Eibart pedig kezdi elhagyni a hite…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső