Eibar – Celta Vigo: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 09.
Eibar
Teljesítmény:
D D V V N
  • Municipal de Ipurua
  • Szeptember 12. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Celta Vigo
Teljesítmény:
D V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy az előző tippemben említettem, két mérkőzést bonyolítanak le a spanyol első osztályú bajnokságban a szombati napon. A másik mérkőzés, amit górcső alá veszünk az Eibar – Celta Vigo lesz. Be kell valljam nektek, a Celta Vigo kicsit közel áll a szívemhez, épp ezért fáj nézni azt a mélyrepülést, ami szezonok óta tart. Tavalyelőtt is épphogy megúszták a kiesést és a tavalyi szezonban is pengeélen táncoltak. Az utolsó fordulóban dőlt el, ki az aki marad, és ki az aki megy. A Leganes pedig majdnem megtréfálta a Real Madrid mellett a Celtát, de végül csak döntetlent játszottak, így Iago Aspaséknak szerencséjük volt.

Az Eibar sem nyújtott sokkal erősebb teljesítményt, a 14. hely semmiképp nem nevezhető annak. Tőlük is jobb idényt vártam, tavalyelőtt elcsípték a 12. helyet, azelőtt pedig kilencedik helyen végeztek, így mondhatjuk, csúsznak hátrafelé…

Nézzük, mire számíthatunk egymás elleni meccsükön!

Eibar

Én azt mondom, jelentősen gyengült az Eibar a rövidke átigazolási időszak alatt. Persze, még jöhetnek új játékosok, de ez egyelőre eléggé deficitesnek tűnik, és itt most nem a pénzről van szó. Távozott a csapattól nem kevesebb, mint 9 játékos, és össz-vissz 2 érkezett. A távozók nagy része pedig a tavalyi szezonban játszott. Zárójelbe odaírom, hogy hány bajnokin játszottak a távozók. Iván Ramis (7) úgy döntött, 35 évesen visszavonul, Pablo De Blasis (30) klub nélkül maradt, Fabian Orellana (29) a Real Valladolidhoz szerződött, méghozzá ingyen, ugyanúgy ingyen távozott Charles (30) és Gonzalo Escalante (23) is.

Látható, hogy nagyjából mindegyikükre számított a vezetőedző, pótlásuk pedig egyelőre nem igazán megoldott. Például csatárposzton ott maradt Sergi Enrich és Quique. Aztán punktum…

Az érkezők száma tehát 2, Damian Kadzior a Dinamo Zagrebtól érkezett, Reciot pedig a kieső Leganestől vették kölcsön.

Nem tudom, hogy ilyen előjelekkel milyen szezonra számíthatnak a csapat szurkolói, valamint részemről is felelőtlenség lenne tippelgetni, mégis megteszem, aztán maximum megkövetem saját magam: Íme, az egyik kiesőjelölt az idei szezonban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.26.La Liga
celta vigo
0:0
eibar
La Liga
2019.09.29.La Liga
eibar
2:0
celta vigo
La Liga
2019.03.03.La Liga
eibar
1:0
celta vigo
La Liga
2018.10.27.La Liga
celta vigo
4:0
eibar
La Liga
2018.02.24.La Liga
celta vigo
2:0
eibar
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Celta Vigo

Íme, a másik kiesőjelölt? Az elmúlt két szezon alapján azt mondanám, hogy igen. Nincsenek jó anyagi helyzetben (Iago Aspas erről tudna mesélni), és így megfelelő erősítéseket sem tudnak végrehajtani. Itt is a távozókkal kezdem, a kölcsönbe kapott játékosok egytől egyig visszatértek csapatukhoz, így rájuk már nem számíthat Óscar Garcia. Távozott Fjodor Szmolov (Lokomotiv Moszkva), Jeison Murillo (Sampdoria), Rafinha (Barcelona), Filip Bradaric (Cagliari) és Pape Cheikh (Olympique Lyon).

Eladták még Pione Sistot Dániába az FC Midtjyllandnak, a szlovák Robert Mazan pedig klub nélkül maradt.

És hogy kik érkeztek? Miguel Baeza a Real Madrid B-től, vagyis a Castillától, valamint ingyen szerezték meg Renato Tapiát (Feyenoord) és Álvaro Vadillát (Granada). Nem túl veretes, pláne, ha megnézzük a távozók névsorát is.

Nagy bajban lehet idén a Celta, még akkor is, ha olyan játékosok maradtak, mint Iago Aspas, Nolito, Santi Mina, Denis Suárez vagy Hugo Mallo.

A keret egyelőre eléggé szűk, bár még tart az átigazolási szezon, de vannak hiányposztok, főleg a hátsó csapatrészben.

Összefoglalás

Na, most ezek után mit lehet itt tippelni? Lássuk először a statisztikát, nyújt-e nekünk segítő kezet?

A tavalyi szezonnal kezdjük, játszottak egy 0-0-s döntetlent tavasszal, míg az őszi meccsen az Eibar 2-0-ra nyert hazai pályán.

Ahogy már írtam, hátul tán foghíjas a Celta, elől viszont elég erősek: Nolito a balszélen, Emre Mor vagy Brais Mendez a jobbon, elől Santi Mina, Iago Aspas. Véleményem szerint ahhoz, hogy ne legyen gond a hátsó alakzatot kellene megerősíteni, mert a keretben egyelőre négy középső védőjük van és ők sem a legélesebb kések a fiókban. Tavaly 49 gólt kaptak úgy, hogy még ott volt Jeison Murillo és egy sorral előtte Filip Bradaric.

Az Eibar védelme sem sziporkázott tavaly, ők 56 gólt kaptak, de ott még elől sincsenek túlzottan erős játékosok, sőt, ők ott is elég sokat gyengültek.

Lehetséges, hogy a bukik az Eibart tartják a favoritnak, szívük joga. Én viszont nem hiszem, hogy a jelenlegi keretük képes lehet megverni ezt a Celtát. Persze, ha elől nem sikerül gólt szerezni, akkor oly mindegy, mármint Celta szempontból, de én hiszem, hogy ezek a játékosok meg tudják teremteni a különbséget.

Átfutott az agyamon a döntetlen, mint opció és igazából nem is tudtam teljesen elhessegetni az ötletet. Aki nem annyira bevállalós, annak mehet esetleg egy dupla esély, méghozzá az X2-re. Egyelőre annyira elképzelhetetlen számomra, hogy az Eibar nyerjen, hogy csak na. Nem örülnék, ha meglepnének Enrichék, de mondom még egyszer: A fociban, a sportfogadásban tényleg bármi megtörténhet.

Ez egy nem hétköznapi tipp lesz, erősen szembemegyek a fogadóirodák oddsaival, mégis úgy gondolom, hogy a Celta nyerhet az első fordulóban. Ha nem is gólokkal, de egy picike gól talán benne van a meccsben. Óvatosan, az eredetileg fogadásra szánt összeg felével (azaz a bankrollom 1%-val) most Nolitoék győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső