MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 08.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N N D D V
  • MOL Aréna Sóstó
  • Szeptember 12. 19:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hívhatjuk bátran a MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia meccset a forduló rangadójának, ugyanis az OTP Bank Liga első és második helyezettje csap össze. Hornyák Zsolték eddig hibátlanok, ez pedig azért is nagy szó, mert a koronavírus miatt sok fiatallal lépnek pályára. A fiatalok viszont meghálálják a bizalmat, ami már azért is örömteli, mert a klub neve „Akadémia”, szóval az a fő küldetésük, hogy a magyar futball számára kineveljék a jövő nemzedékét. Eddig viszont inkább azt láttuk, hogy külföldiekkel teletűzdelt csapatok szerepelnek sikeresen vagy kevésbé sikeresen.

A MOL Fehérvár FC pedig szintúgy veretlen, de az ő mérlegüket „elcsúfítja” két döntetlen. Márton Gáborék önbizalma talán visszatért, de fél szemmel már a Hibernians elleni meccsre is koncentrálniuk kell, szóval nem lesz olyan könnyű megtippelni a végeredményt.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budafok – MOL Fehérvár FC

Húzós napokon, heteken van túl Nikolics Nemanja vagy épp Pátkai Máté. Klubjukban állandó szerephez jutnak, mind a bajnokságban, mind az Európa Ligában helyt kellene állniuk, miközben a magyar válogatott tagjaként az országot is képviselniük kellett. Pátkai végül sem a törökök, sem az oroszok ellen nem lépett pályára, de Nikolics csereként mindkét találkozón beállt, az oroszok ellen pedig gólt is szerzett.

Ezt csak azért emelem ki, mert lehet arra számítani, hogy mondjuk Nikolics csak a padról kezdi a mérkőzést, hogy a fontos EL találkozóig tudjon egy keveset pihenni.

A Budafok ellen még nem volt szükség pihentetésre, de ott a mérkőzés főszereplője nem a magyar csatár, hanem Loic Nego volt, aki duplázni tudott a meccsen. Első gólja szerencsés volt, egy Póserről kipattanó labdát lőtt a kapuba a meccs első félidejében.

Fordulást követően a csereként beállt Skribek Alen egyenlíteni tudott, de 10 percig örülhettek csak, Nego újból lecsapott.

Ekkor már sokkal felszabadultabbak voltak a vendégek, Póser nagy hibáját követően pedig már 3-1-re ment a Vidi.

A kegyelemdöfést Petrjak adta, a 94. percben sarokkal lőtt a kapuba, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Bizonyára frusztrálta a csapatot, hogy sem a Paks, sem a Bohemians ellen nem ment a játék, most pedig kiszakadt a gólzsák.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.07.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:4
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.11.23.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.08.11.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
mol fehérvár
0:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Kisvárda – Puskás Akadémia

Jól elszúrta a koronavírus a Puskás EL szereplését, bár semmi garancia nincs arra, hogy teljes csapattal sikerült volna-e a bravúr. Viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy így megismerhettünk olyan játékosokat, mint Auerbach, Radics vagy Komáromi. A fiatalok nem valószínű, hogy szerephez jutottak volna, de azóta bizonyították: Lehet rájuk számítani.

A Kisvárda ellen is kezdők voltak mindhárman, a meccs pedig nagyon jól alakult a vendégek számára.

Egy hatalmas Auerbach védéssel indult a találkozó, a fiatal kapusnak saját társa „lövését” kellett védenie, miután egy beadást követően a menteni igyekvő védő majdnem öngólt vétett.

Átvette az irányítást a PAFC, Corbu helyzeténél Dombó védésére is szükség volt, aztán a 28. percben a másik fiatal, Komáromi tört be a tizenhatoson belülre, Baranyai pedig szabálytalanul állította meg.

A tizenegyeshez Plsek állt és a bal alsó sarokba lőtt.

A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Kisvárda, Viana révén pedig kapufáig is eljutottak, de gólt a másik oldalon Komáromi szerzett. A jobbszélső remek labdát kapott Nagy Zsolttól, majd Dombó lábai között a kapuba gurított.

A meccs utolsó gólja is a Puskás Akadémiáé volt, a 88. percben az előbb még gólpasszt adó Nagy Zsolt közelről lőtte ki a jobb felsőt.

A végeredmény alapján magabiztos győzelem volt ez, de aki látta a meccset az tudja, nem volt ez annyira sima.

Összefoglalás

A fiatalok jól beilleszkedtek a csapatba, azonban a védelemben továbbra is vannak megingások, amelyet egy Hammarby könnyedén kihasznált, de egy Kisvárdának nem sikerült. Auerbachon egyelőre látszik a rutintalanság, talán még a drukk és az izgalom is ott motoszkál a fejében, de közben képes óriási bravúrokra is.

A Vidiben azonban minden hájjal megkent rutinos rókák vannak, akik könnyedén megforgathatják Radicsot, átverhetik Auerbachot és megfoghatják Komáromit. Nem mondom, hogy esélytelen a Puskás, de sokkal komolyabb koncentrációra lesz szükségük ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el a Sóstói Stadionban.

Sok függ attól, hogy Márton mennyire akarja pihentetni a fiait a csütörtöki meccs előtt, de valószínű, hogy csak apróbb változtatásokat eszközöl, már ha egyáltalán eszközöl bármit is.

Beszéljünk egy kicsit a tavalyi találkozókról: Háromszor csaptak össze az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjában, mindig a vendégcsapat nyert. Kétszer játszhatott hazai pályán a Puskás a Pancho Arénában, de a Vidi mindkétszer elvitte a három pontot (0-2, 1-4), míg a Sóstóiban meglepetésre Hornyákék diadalmaskodtak (1-3).

Úgy érzem, a gólszerzéssel most sem lesz probléma, elég valószínű egy 2,5 gól feletti eredmény, ahogy benne van a pakliban az is, hogy mindkét csapat betalál. Ezek jó tippek, azonban én most a Vidi sikerére fogadok, úgy gondolom, sokkal nagyobb rutinjuk van, amelyet a lelkesedés nem kompenzálhat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső