Eibar – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 28.
Eibar
Teljesítmény:
V V D D D
  • Municipal de Ipurua
  • Szeptember 30. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Be kell vallanom, az elmúlt hét nem az én sikereimtől volt hangos, és bár tisztában vagyok vele, hogy néha előfordulnak hullámvölgyek, azért bosszant, nem is kicsit. Az olasz meccsek után országot váltunk és az ibériai-félsziget csapataira fókuszálunk. Első meccsünk az Eibar – Elche találkozó lesz. Két nyeretlen csapat, két kieső helyen álló csapat. No, azért ebből sokat nem kell leszűrni, az Elche például csak most csatlakozott a bajnoksághoz, első két meccsük elmaradt. Az Eibarnál viszont lehet, hogy problémák lesznek. Többször mondtam már, hogy az egyik kiesőjelölt idén az Eibar lehet, és eddig úgy is teljesítenek. Az újonc ellen viszont lehet javítani. Ha nem teszik, kijelenthetjük, hogy nagy bajok lesznek idén.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eibar – Athletic Bilbao

Előző mérkőzésüket is hazai pályán játszották Pedro Leonék és bár ekkor az ő győzelmükre tippeltem, ismét csalódnom kellett. Az Athletic Bilbao volt az ellenfél és mivel ők sem kezdtek túlságosan jól, így meglepetésre számítottam.

Nem volt túlságosan izgalmas az első félidő, az Eibar egyszer jutott el a baszkok kapujáig, Kike Garcia lőtt fölé közelről, a túloldalon pedig egy Yuri Berchiche és egy Ander Capa lövés, valamint egy gól, Unai López révén. A középpályás Inaki Willimstől kapott labdát, felnézett, majd a jobb alsót választotta, Dmitrovic nem tudott védeni.

A második félidő elején aztán a semmiből egyenlítettek a hazaiak: Pedro León szögletét Kike Garcia váltotta gólra. Nem volt benne az egyenlítés a meccsben, a hazaiak nem jelentettek nagy veszélyt Unai Simon kapujára.

Inaki Williams ezt követően hiába szerzett gólt, a játékvezető viszont (helyesen) érvénytelenítette a találatot, a gólpasszt adó Berchiche lesről indult ugyanis.

Már sokan hitték, hogy ez a meccs döntetlennel ér véget, Unai López azonban másként gondolkozott, a 88. percben meglőtte saját és csapata második gólját, ezzel pedig ismét bukott az Eibar.

A mutatott játék ismét hagyott kívánnivalót, ez így nem lesz jó…

Előző 5 meccs eredménye
2015.02.16.La Liga
eibar
0:1
elche
La Liga
2014.09.19.La Liga
elche
0:2
eibar
La Liga
2009.02.01.La Liga 2
eibar
1:2
elche
La Liga 2
2008.08.31.La Liga 2
elche
0:1
eibar
La Liga 2
2008.05.18.La Liga 2
elche
1:1
eibar
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Real Sociedad

Hosszú idő telt el, mióta utoljára az első osztályban léphetett pályára az Elche, a 2014/2015-ös szezonban voltak kénytelek búcsúzni, a visszatérés pedig most sikeredett, nem kis szerencsének köszönhetően. Ugyanis az Elche osztályozó által jutott fel, alapból a hatodik helyen zárták a bajnokságot, és a Fuenlabrada utolsó fordulós veresége kellett ahhoz, hogy ehhez a hatodik helyhez.

A mérkőzés statisztikája sokatmondó, a Real Sociedad irányított és folyamatosan saját tizenhatosán tartotta a hazaiakat. Már az első félidőben felírtak 13 kapura tartó lövést, bár ezek jó részét blokkolták. Az egyetlen nagyobb lehetőség Alexander Isak előtt adódott, akrobatikus sarkazását azonban kiszedte a léc alól Badia.

Betömörült az Elche, de kontrából ők is eljutottak Remiróig, majdnem gólt is szereztek, de a kapus nagy bravúrral védett.

A második félidőben Portu szerezte meg az idény első Sociedad gólját, Mikel Merino ugratta ki a csatárt, akinek éles szögből leadott lövését nem tudta hárítani Badia.

Egyenlíthettek volna a hazaiak, de ajtó-ablak ziccerben hibázott Pere Milla, vagy mondhatjuk úgy is, hogy Remiro elképesztő nagy védést mutatott be.

A meccs a 77. percben dőlt el, amikor Luismi földre vitte Adnan Januzajt a tizenhatoson belül, a sértett pedig 2-re növelte a Sociedad góljainak számát.

A végeredményt a 20 esztendős Roberto Lopez állította be, aki már a Valladolid ellen is gólt szerzett. Ezúttal is Mikel Moreno adta a gólpasszt, Lopez pedig kilőtte a rövid felsőt.

Bár kétszer is gólt rúghatott volna az Elche, a vége mégis nagyon sima lett és egyébként a játék képét nézve, teljesen megérdemelt volt a győzelem.

Összefoglalás

Tudtátok, hogy 2014/2015-ben az Elche úgy esett ki, hogy a 13. helyen végeztek a bajnokságban? Bizony, pénzügyi problémáik miatt történt a kizárás, hiába szereztek több pontot, mint a 18. helyezett. És hogy ki volt ennek a kizárásnak a nagy nyertese? Igen, az Eibar. Ha nincsenek ezek a pénzügyi gondok, akkor hat évvel ezelőtt az Eibar búcsúzott volna. Mondhatni, nagyon sokat köszönhetnek a hazaiak az újoncnak.

Amennyiben nem szedik össze magukat, úgy ismételten a mezőny végén találhatják magukat, az eddigi meccseiken pedig nem túl biztató a helyzet.

Bravúr lett volna, ha megverik a Bilbaot, vagy legalább ikszelnek velük, ehhez közel is jártak, de végül ismét üres kézzel távoztak.

Három meccsen 1 pont, 2 rúgott gól, ez a mérlegük. Az Elche mérlegét felesleges leírni, hiszen nekik ez volt az első meccsük az új kiírásban.

A Sociedad ellen rendesen beálltak védekezni, klasszikus 5-4-1-es formációt választott Jorge Almiron, az új vezetőedző. Az első félidőben jól is állták a sarat, de a másodikban bedarálták őket.

Vajon mikor jön össze az első győzelem? Ki ellen, ha nem az Elche ellen? Megint nehéz a helyzet, abból az egy meccsből, amit láttam tőlük lehetetlen ítélni. Így hát a találkozó kimenetelét ezúttal meghagyom másoknak. Inkább gondolom úgy, hogy nem fog sok gól esni, tehát a tippem: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső