Eintracht Frankfurt – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 12.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N N N D N
  • Commerzbank-Arena
  • Február 14. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy könnyedebb mérkőzéssel zárjuk a pénteket, a német bajnokságban Eintracht Frankfurt – Köln meccset rendeznek vasárnap délután. A Frankfurt nagyon jó szezont fut, kétszer szenvedtek vereséget ebben az idényben, és bár sok a döntetlen, de sok a győzelem is, így most a negyedik helyen állnak. Az egyik legfélelmetesebb támadószekció az övék, a Kostic – Kamada – André Silva – Luka Jovic négyes bizony még feljebb repítheti Adi Hutter csapatát.

Ellenfelük az a Köln, aki próbált erősíteni a télen, aki tavaly ősszel remekül futballozott, majd a szezon végére jelentősen visszaestek, és idén is meggyűlik a bajuk rendesen a Bundesligában, most épp a 14. helyen állnak, négy pontra az osztályozót érő helytől.

Utolsó két meccsüket nyerték, ez adhat némi reményt a számukra, de nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy három ponttal távozzanak…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt

Nagyon sokáig a döntetlenek vezettek a Frankfurtnál, és ennek köszönhetően csak a középmezőnyben (9-10. hely) voltak André Silváék, az utóbbi időben azonban a győzelmeket kezdték el termelni, és így a Wolfsburg mögött már a negyedikek. A Hoffenheim sem tudott ellenállni, végül 3-1-re kaptak ki saját pályájukon Kramaricék.

A találkozó hőse Filip Kostic volt, aki megszerezte a vezetést csapatának, majd a második félidőben még kiosztott két gólpasszt.

Egy hoffenheimi kirúgásból született az első vendég találat, a Frankfurt labdát szerzett, nagyon elcsúszott a hazaiak védekezése, így Kostic a kapu felé iramodhatott Younes kiugratása után, majd éles szögből a bal alsóba lőtt.

Sok más nem történt az első játékrészben, a Hoffenheim nem igazán támadt, nem mutattak nagy ellenállást. Aztán a szünet után beállt Bebou, és egy fantasztikus szóló után egyenlített. Két védőt – Hasebe és Hinteregger – is átvert, majd Trapp eszén is sikerült túljárni.

Sokáig nem örülhettek a hazaiak, mert Kostic szabadrúgását 15 méterről fejelte a jobb alsóba N’Dicka, akinek ez volt az első gólja a szezonban, és mire kettőt pisloghattak volna a hazaiak, már 3-1-et mutatott az eredményjelző. Daichi Kamada hosszan indította Kosticot, aki egy picit táncolt a védője előtt, kifelé cselezett és odavarázsolta a labdát André Silva fejére.

Rendkívül gólgazdag meccseket játszik a Frankfurt, Silva is előkelő helyen áll a góllövőlistán, bár azt elfelejtheti, hogy megelőzi idén Robert Lewandowskit. De valószínűleg ez csak másodlagos a portugálnál, első a csapat…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.Bundesliga
köln
1:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.06.20.Bundesliga
köln
1:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.12.18.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:4
köln
Bundesliga
2018.02.10.Bundesliga
eintracht frankfurt
4:2
köln
Bundesliga
2017.09.20.Bundesliga
köln
0:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Köln

Valószínűtlen győzelmet aratott a vendég Köln a Gladbach otthonában, Marco Rose egy eléggé felforgatott kezdőt küldött a pályára, a legjobbak közül négyen is csak a kispadon foglaltak helyet, ezt pedig ki tudták használni Gisdolék.

Elvis Rexhbecaj három percen belül betalált, a középpályást kiugratták két védő között, Rexhbecaj megállt és a lövése egy hazai lábon megpattanva került a kapuba, Sommer mozdulni sem tudott.

Az egyenlítésre sem kellett sokat várni, és ez is egy megpattanó lövésből született. Sőt, itt két lábon is irányt változtatott a labda, teljesen lehetetlen helyzetbe hozva Timo Hornt. A 16. percben Florian Neuhaus lőtt jó 18 méterről, belevetődött egy kölni játékos, majd egy másik sípcsontján még egyszer gellert kapott a játékszer, így került a jobb alsóba.

A második félidőben a Gladbach támadott, és egy szöglet után helyzetbe is kerültek, de Timo Horn hárított. Hosszú kirúgással próbálta elindítani a sajátjait, a Gladbach pedig hibára kényszerült, megszerezte a labdát Elvis Rexhbecaj, és Yann Sommer lábai között megszerezte a második gólját.

Újra vezettek a vendégek, és könnyen 3-1 lehetett volna, Dárdai Pál egykori – egyik – kedvenc játékosa, Ondrej Duda lőhetett, Sommer ezt védeni tudta.

A meccs végén a Köln játékosai úgy örültek, mintha a salátástálat hódították volna el, az öröm érthető, az egyik legnagyobb riválisukat verték meg (a két klub a hatvanas évek óta szívből gyűlöli egymást), másrészt kicsit el tudtak távolodni a Hertha BSC – Arminia Bielefeld kettőstől.

Összefoglalás

Ha megnézzük a Köln utolsó öt meccsét, akkor azt láthatjuk, hogy egészen jó formában vannak. Csak egyszer szenvedtek vereséget, a Hoffenheim nyert 3-0-ra ellenük, míg a legnagyobb rivális legyőzésén kívül áldozatul esett nekik a Schalke és a Bielefeld is, a Hertha ellen pedig ikszeltek.

Az utolsó meccsük biztosan hatalmas önbizalmat ad a játékosoknak, de elég lehet-e ez a Frankfurt ellen? Szerintem nem.

Az Eintracht félelmetes játékot mutat be hétről hétre, ha valamelyik támadónak nem megy, van másik, aki tudja őt helyettesíteni. Bas Dost ugyan távozott, de minőségi cserét szerzett a csapat Luka Jovic személyében, aki leginkább a padról száll be, de előbb-utóbb a kezdőben találja magát, és akkor jajj az ellenfeleknek. A Bundesliga hivatalos honlapja álomduóként hivatkozik Jovicra és Silvára, nem is ok nélkül. A portugál megtalálta magát Frankfurtban, a góllövőlista második helyezettje Lewa mögött, szinte minden mérkőzésén betalál a hálóba, vagy ha nem, akkor is borzasztóan veszélyes.

Mögöttük Kostic és Kamada is extrát nyújtanak hétről hétre, a védelem stabil, a kapusuk átlagon felüli, szóval most minden stimmel náluk.

Nem lesznek bajnokok, mert nem lesznek, ez biztos, de a BL-indulás bőven meglehet jövőre. És ezért mindent meg is fognak tenni. Például első lépésként legyőzik a Kölnt.

Az odds még bőven az a kategória, amiért megéri megfogadni ezt a találkozót, és bár sok a döntetlenje a hazaiaknak, nem hiszem, hogy a Köln – legyenek bármilyen formában – megálljt parancsolhat nekik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső