Elche – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 21.
Elche
Teljesítmény:
N D N V V
  • Estadio Manuel Martínez Valero
  • Október 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Valencia
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Térjünk át egy kicsit a spanyol bajnokságra is, aztán akkor kijelenthetjük, hogy a pénteki topligás meccsek mindegyikére készült egy – remélhetőleg – jó tipp. Péntek este 21:00-tól az Elche – Valencia meccs kezdődik, mi pedig arra készülünk, hogy ezen a mérkőzésen megtömjük a zsebünket.

A Valencia nehéz helyzetéről talán már mindenki tud, én korábban – tévesen – azt vetítettem elő, hogy idén kiesési problémáik lesznek, remélhetőleg tényleg tévedtem. Bár… Az utolsó két meccsük nem igazán sikerült.

Közvetlenül előttük foglal helyet az újonc Elche, ráadásul úgy, hogy ők két meccsel kevesebbet játszottak.

Így hát mindenképp kellő figyelemmel várom ezt az összecsapást. Vágjunk is rögtön a közepébe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Alaves – Elche

Nem csak a Valenciára mondtam azt, hogy kiesési problémáik lehetnek, hanem a Deportivo Alaves csapatára is, ez viszont már reálisabbnak tűnik. Mindenesetre, ezen a meccsen egyáltalán nem játszott rosszul a hazai csapat, a mérkőzés első lehetősége is az övék volt, Badia egy szép védéssel hárította az Alaves játékosának fejesét.

Az első félidő végén jött az Elche vezető gólja, meglehetősen szerencsés körülmények között került Pere Milla lövése a kapuba, de szerencse ide, szerencse oda, 1-0-ra vezettek a vendégek.

A fordulás után ismét elmondható volt, hogy az Alaves veszélyesebben játszott, kétszer annyi kapura lövési kísérletük volt, mint az Elchének, de tény és való, hogy a vendégek is eldönthették volna hamarabb a meccset.

Pere Millának például volt egy szép kapufája, szerencsétlenségére kifelé pattant a labda onnan.

A mindent eldöntő gól a 86. percben született, Tete Morente egy baloldali beadást pofozott a hálóba.

Innen már nem volt visszaút, bár előtte is mindent kihagytak az Alaves játékosai, mintha be lettek volna oltva gól ellen. Kiesést jelentő helyen állnak, míg az Elche az első fordulóban elszenvedett vereség óta nem kapott ki.

Előző meccs eredménye
2015.03.20.La Liga
elche
0:4
valencia
La Liga
2014.10.25.La Liga
valencia
3:1
elche
La Liga
2014.04.13.La Liga
valencia
2:1
elche
La Liga
2013.11.24.La Liga
elche
2:1
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Valencia

Unai Emery irányítása alatt a Sárga Tengeralattjáró a második helyen áll a spanyol bajnokság idei kiírásában. Nagyon kevés meccs ment le eddig, bizonyára nem maradnak ott a szezon végéig, de azért nem lehet rossz ránézni most a tabellára.

A Valencia problémái nem oldódtak meg, továbbra is pénzügyi gondokkal küzdenek, legjobbjaiktól meg is váltak. Például Francis Coquelintől és Dani Parejotól, akik épp az aktuális ellenfélnék folytatták pályafutásukat. És hogy milyen a sors…

A 6. percben büntetőhöz jutott a Villarreal, Gabriel Paulista vágta fel Alfonso Pedrazát a tizenhatoson belül. A labda mögé Paco Alcacer állt és a kapu bal oldalát választotta, a jobbra vetődő Domenech mellett.

Goncalo Guedes még a félidőben egyenlített egy remek távoli átlövéssel (esélye sem volt Asenjo kapusnak), így a félidő 1-1-es döntetlennel zárult.

A második félidőben aztán újfent megszerezték a vezetést a hazaiak, és hogy milyen a sors… Az a Dani Parejo lőtte a győztes gólt, aki éveken át szolgálta a Valenciát, és aki sírva jelentette be a távozását. Nem is akármilyen gól volt ez, a lövés után a felsőlécről vágódott kapuba a labda. Parejo aztán összetette a két kezét, így kért bocsánatot egykori csapata szurkolóitól.

A vége tehát 2-1, a Villarreal megérdemelten nyert megy egy fontos meccset.

Összefoglalás

Nagyon masszív kis csapat lehet az Elchéből, ha így folytatják. Egyáltalán nem játszanak látványos focit, de néhány játékosuk láthatóan megérett a La Ligára. Gondolok most elsősorban Pere Millára.

Ami nagyon feltűnő, hogy a gólszerzésben egyikük sem nagyon jeleskedik, és ez az Elchénél érthető is, egy újonc csapat általában a stabil védekezést preferálja, nem is várható el tőlük, hogy ész nélkül támadjanak, mert akkor hamar bedarálnák őket.

Eddig összesen négy meccset játszottak, hármat ebből a Valencia nyert, egyet pedig az Elche. Az biztos, hogy ha nem is lesz kiesőjelölt a Valencia, azért a középmezőnynél előrébb nem igen végezhetnek.

Maradtak jó futballisták, Guedes, Gaya, Wass vagy Gomez például, de a keret rettenetesen rövid, ennek pedig előbb vagy utóbb meglesz a böjtje.

Most nem a mérkőzés kimenetelén agyalok, hanem a gólokon. Egyik csapat sem az a hú de attraktív futballt játszó együttes, nem hinném, hogy sok gól esne a találkozón. Számomra ez teljesen háromesélyes meccs, azokat pedig nem szeretem sportfogadási szempontból.

Maradnék inkább az Under 2,5 mellett, jelenleg ezt látom a legvalószínűbb kimenetelnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső