Manchester United – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 21.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N N V N N
  • Old Trafford
  • Október 24. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérünk a ködös Albionba, mivel szép kis rangadót játszanak a Premier League 6. fordulójában, egy Manchester United – Chelsea meccset, hogy pontos legyek.

Mit is lehetne elmondani erről a két gigászról? Egyikük talán kezd visszatalálni régi önmagához, a másik pedig új csapatot épít, jól be is vásároltak a nyár folyamán. Mindketten kedden játszották le aktuális Bajnokok Ligája meccsüket, a Manchester meglepetésre legyőzte a PSG-t, méghozzá Párizsban, a Chelsea pedig a Stamford Bridge-en ikszelt az Európa Liga előző kiírásának győztesével, a Sevillával.

Most azonban inkább a bajnokira koncentrálunk, nézzük is, mire számíthatunk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Manchester United

Elég hektikusan játszanak a Vörös Ördögök, bennük vannak nagy meglepetések, mint például a PSG elleni BL-siker, de otthon képesek voltak beleszaladni egy hatosba a Tottenham ellen. Ezúttal a Newcastle United volt az ellenfél és megint a jobb arcukat mutatták Ole Gunnar Solskjaer tanítványai, nagyon jó futballt játszva gyűjtötték be a három pontot.

Edinson Cavani továbbra sem mutatkozhatott be, ráadásul Martial piros lapja miatt az eltiltását töltötte, így a támadók között szerepet kapott Mata és James is, az egyedüli ék Marcus Rashford volt, az irányító pozícióban pedig természetesen Bruno Fernandes kezdett.

A meccs viszont nem indult jól a MU számára, Luke Shaw a második percben öngólt vétett, pont ez volt a védő századik meccse a Vörös Ördögök játékosaként. Nem túl szép jubileum.

Ezután a Manchester támadni kezdett, Bruno Fernandes pedig egy hatalmas gólt ragasztott Darlow kapujába, más kérdés, hogy Rashford előtte lesen tartózkodott, így maradt az 1-0.

Darlow egyébként is remek formában véd mostanság, nem volt meglepetés, hogy ezúttal is ő volt a meccs egyik legjobbja. Igaz, Harry Maguire fejesét nem tudta hárítani, ezt a gólt pedig már megadták.

Darlow kollégája, David De Gea is bemutatott egy őrületes bravúrt a második félidő elején, Callum Wilson közeli próbálkozására leért, hihetetlen védés volt.

De akkor máris térjünk vissza Darlow-ra, aki a Rashford letalpalásáért járó tizenegyesnél is a helyén volt, Bruno Fernandes életerős tizijét ütötte ki. Solskjaer aztán belenyúlt a meccsbe, beküldte Donny van de Beek-et és Paul Pogbát is, ők pedig új lendületet adtak a csapatnak. De a meccs hőse nem köztük volt, ő nem volt más, mint Marcus Rashford, aki előbb adott egy gólpasszt Bruno Fernandesnek a 86. percben, majd a 88.-ban Wan Bissakát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, végül, már a hosszabbításban ő maga is betalált.

Nem érdemelt ilyen arányú vereséget a Newcastle, de a hajrá egyértelműen a vendégeké volt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.FA Kupa
man united
1:3
chelsea
FA Kupa
2020.02.17.Premier League
chelsea
0:2
man united
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
chelsea
1:2
man united
Angol Ligakupa
2019.08.11.Premier League
man united
4:0
chelsea
Premier League
2019.04.28.Premier League
man united
1:1
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Southampton

Ez az a meccs, ahol sima hazai győzelmet vártam, aztán egy utolsó pillanatban szerzett gól összedöntött mindent. A csalódást keltő befejezés, a csalódást keltő eredmény ellenére az bátran kijelenthető, hogy a mérkőzés legjobb játékosa a nyáron szerződtetett Timo Werner volt.

Már a 15. percben vezetést szerzett csapata számára egy szép szólót követően, majd ezt az előnyt nem sokkal később meg is duplázta.

A Southampton nem adta fel, és a félidő vége előtt két perccel Danny Ings egy ugyancsak szép góllal szépített. Két védőt vert meg, majd elfektette a kapuba visszakerülő Kepát (Mendy ugyebár megsérült), aztán az üres kapuba lőtt.

A második félidőben aztán Kepa újfent bakizott, ez most már tényleg csak a Jóisten tudja, hányadik ilyen hiba volt, de a lényeg a következő volt: A tragikomikus jelenetsort követően Che Adams egyenlített.

A másik nyári szerzemény, Kai Havertz is kitűnt végre ezen a meccsen, Timo Werner passzából ismét a Kékeket juttatta vezetéshez, de aztán a végén nem örülhettek a Chelsea játékosai.

A hosszabbítás második percében Vestergaard ugyanis újból kiegyenlített, így csak egy pont jutott Frank Lampard együttesének.

Összefoglalás

Rangadó ez a javából, de igazából mindig az, szerepeljenek ők ketten bárhogy.

És a legfontosabb kérdés, hogy ki az esélyesebb? Véleményem szerint a Manchester United.

Nagyon jól összerakta ezt a csapatot Solskjaer, a Chelsea pedig még nem szokott össze megfelelően, ez az utóbbi idők meccsein tökéletesen látszik.

Werner biztosan be fog válni, Havertzben nem vagyok annyira biztos, Chilwell és Mendy pedig már kezdésnek megsérült, így róluk nem tudok nyilatkozni.

A MU-nál pedig még be sem vethették Cavanit, aki bizonyára meg fogja kavarni a szálakat a Manchesternél, Ighalo valószínűleg nem sok vizet fog a jövőben zavarni a bajnoki meccseken. Rashford, Greenwood, Cavani, Fernandes, van de Beek… Nem rossz kis névsor.

Örökmérlegük nagyon, de nagyon kiegyenlített, ezzel sokra most nem mennénk, de a rend kedvéért: 24 MU, 26 Chelsea győzelem és 22 döntetlen.

Legutóbb az FA Kupa elődöntőjében csaptak össze, akkor az Old Traffordon 3-1-re sikerült nyernie a Chelsea-nek.

Most viszont nem gondolnám, hogy lehet esélyük, egyelőre még keresi a legjobb felállást a Chelsea, akit ráadásul sérülések is sújtanak.

Két tippem volna: Az egyik a Manchester győzelme, a másik pedig a gólszám, amelyen számítok egy Over 2,5-re.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső