Elfsborg – Varbergs: Fogadási Tippek és Allsvenskan Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 június 23.
Elfsborg
Teljesítmény:
N D N V D
  • Banc of California Stadium
  • Június 27. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Varbergs
Teljesítmény:
D V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ketté szedték a svédek a mostani fordulót, néhány mérkőzést hétfőn rendeznek meg, így mi is szemezgetünk onnan. Tegnap amúgy is azt ígértem, hogy mindegyik skandináv mérkőzésről beszámolunk, az előzetes tervek szerint ezt tartani is fogjuk. Most az Elfsborg – Varbergs mérkőzés következik.

Korábban már mindkettőről írtunk, azonban nagyon megismerni még nem volt időnk őket. A gond amúgy az, hogy mire nagyon kiismernénk magunkat Skandináviában, már elkezdődnek a legjobb meccsek, azok meg prioritást élveznek minden esetben. Viszont már lesz fogalmunk, hogy is működik a foci Svédországban és Norvégiában, szóval akár majd maradhattok, maradhatunk is.

Mondanom sem kell, a kis Varbergs idén a túlélésért fog harcolni, egyelőre azonban remekül áll. Köszönhető ez annak is, hogy három olyan csapat is itt van most, akik szörnyen kezdtek, és nem is tudtak egyelőre magukra találni. Azonban, ha a csapat biztosabbra akar menni, akkor muszáj lesz még jobban megerősödni és még jobban megszilárdítani a helyüket. Mondanám, hogy ez egy kitűnő alkalom, de az Elfsborg csapatát nem szabad egyáltalán félvállról venni. Olyannyira nem, hogy szerintünk bőven ők az esélyesek. De ha ez nem elég, nézzétek meg a meccs kimenetelére adott szorzókat, alig fizetnek 1.40-et a hazaiak győzelmére.

Mégsem gondolnám tükörsimának ezt a találkozót, azt gondolom, hogy a Varbergs akár meg is lepheti az egykor szebb napokat is megélt ellenfelét.

Elfsborg

Járt már feljebb korábban az Elfsborg a tabellán, no nem feltétlenül erre a szezonra gondolok, hanem arra, amikor korábban még az európai kupaviadalokon is részt vehettek. Azóta számtalan jó csapat van a svédeknél, így nem valószínű, hogy idén a középmezőny tetejénél feljebb léphetnek.

Most a hetedik helyen állnak, négy győzelmükkel, három döntetlenjükkel és három vereségükkel. A szünetet győzelemmel zárták, a Göteborgot otthon 3-1-gyel intézték el, majd több mint három hét kihagyást követően döntetlennel tértek vissza. A Norrköping otthonában értek el 2-2-t, bár nem feltétlenül lehetnek elégedettek, mivel ők vezettek 2-0-ra is, majd az előnyük a hajrára elolvadt. Góljaikat egyébként Zanden és Alm szerezték.

Ezúttal hazai pályán játszanak majd, ahol a mérleg jóval jobb, mint idegenben. Három meccset nyertek meg, egyszer ikszeltek és egyszer kaptak ki. A vereség a Mjallbytól van, ami azért meglepő, a döntetlent a Djurgarden ellen érték el, ez bravúros, bár láttuk már, hogy a Djurgarden idegenben milyen borzalmas, a három győzelmüket pedig a Varnamo – Sundsvall – Göteborg trióval szemben aratták. Tíz gólt lőttek és csak ötöt kaptak.

Gustav Henriksson vállsérülése nem jött helyre, ő nem lesz majd ott a pályán, valamint André Romer játékára nem számíthatnak eltiltás miatt.

A középpályás bosszús lehet, amiért úgy kapott sárga lapot, hogy pályán sem volt, a 96. percben a kispadon annyira mondta a magáét, hogy a bíró végül lappal jutalmazta. Biztos az edző megdicsérte…

A várható kezdőcsapat:

Ronning – Larsson, Vaisanen, Maudo, Zanden – Boateng, Olsson, Soderberg – Alm, Frick – Ondrejka

Egymás elleni meccsek:

Nem jellemző a két csapatra, hogy nagyon gólzáporos meccseket játszanának, ám kivételek azért akadnak. A tavalyi esztendőben háromszor mérkőztek meg, ebből kettő tétmeccs volt, egy pedig barátságos találkozó. Ami az eredményeket illeti, szépen elosztották egymás között, egyszer az Elfsborg nyert, egyszer a Varbergs, egyszer pedig ikszeltek. Na most a helyzet az, hogy a Varbergs a felkészülési meccset húzta be, így azzal nem jutottak semmire.

Sok a döntetlen, az elmúlt öt meccsből három is így zárult, és ahogy mondtam, sok gól nem esett, ötből három az under 2,5 aránya is. Két kivétel akadt, egyszer 3-1-re nyert az Elfsborg, egyszer pedig 3-3-at játszottak.

Mindössze két meccset játszottak a Boras Arénában, vagyis az Elfsborg otthonában. És mindkét csapat nyeretlen ezeken a meccseken, mivel mindkettő döntetlen lett. Ezen szeretne most változtatni az Elfsborg, szerintünk a Varbergsnél most is belemennének egy ikszbe…

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.06.Allsvenskan
elfsborg
0:0
varbergs
Allsvenskan
2021.06.23.Barátságos Mérkőzés
varbergs
1:0
elfsborg
Barátságos Mérkőzés
2021.04.19.Allsvenskan
varbergs
1:3
elfsborg
Allsvenskan
2020.10.26.Allsvenskan
varbergs
0:0
elfsborg
Allsvenskan
2020.07.26.Allsvenskan
elfsborg
3:3
varbergs
Allsvenskan
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Varbergs

Az együttes, mint mondtam, valószínű, hogy majd a kiesés ellen fog küzdeni az egész idényben, jelenleg 11 pontjukkal még biztonságban vannak, öt pont választja el őket a Sundsvalltól és a Degerforstól, hat a Helsingborgtól. Nem ülhetnek azonban a babérjaikon, hiszen ők vannak a legrosszabb biztos bentmaradást jelentő helyen.

Három meccsüket nyerték meg, kétszer ikszeltek és ötször kikaptak, utóbbi öt meccsen a mérlegük 1-1-3, tehát azért nincsenek jó formában.

Utolsó meccsükön nagy zakóba futottak bele, a Djurgarden hazai pályán négy góllal intett búcsút nekik, a vendégeknek esélyük sem volt, a labda csak 26%-ban volt náluk, és negyedannyi kapura lövési kísérletük volt.

Idegenben sem megy tehát a gárdának, csak egyszer tudtak nyerni, a Norrköping otthonában 1-0-ra. Azóta lejátszottak még négy meccset, ezeken egy pontot szerzett az együttes. Három gólt rúgtak és kilencet kaptak…

Ami számukra jó hír, hogy nincs sérültjük, bár a nagy vereség után néhány változás biztosan lesz a kezdőcsapatban.

A várható kezdőcsapat:

Andersson – Liljenback, Lindner, Stanisic, Birkfeldt, Sverrisson – Lushaku, Le Roux, Johansson – Eliton Junior, Simovic

Tippelde

Már az meglepő, hogy ilyen magas a szorzója a hazai győzelemnek, véleményünk szerint elég valószínű, hogy az Elfsborg fog győzni a vasárnapi mérkőzésen.

A Varbergs eddig öt meccsen háromszor talált a hálóba, nem hinnénk, hogy be tudják majd venni mostani ellenfelük kapuját, így a hazai siker mellett azt is meg lehet játszani, hogy csak az egyik csapat szerez gólt.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.74 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.75 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső