Energetik-BGU – Vitebsk: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 29.
Energetik-BGU
Teljesítmény:
N N N N V
  • RCOR-BGU Stadion
  • Május 31. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Vitebsk
Teljesítmény:
D D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jaj, de régen volt már fehérorosz bajnoki itt a blogon. Pedig anno ők voltak, akik tartották bennünk a lelket. Amikor mások leálltak, ők akkor álltak neki. Szóval egy kicsit hiányzik, de az érzelmeket most félre kell tenni, nem holmi Vysshaya-imádatból szerepel ez a meccs most itt, hanem mert nagy érték van benne, jó odds, szóval megéri egy kicsit jobban beleásni magunkat. Na jó, azért tényleg hiányoztak egy kicsit a beloruszok.

Mióta a németek újra játszanak, kevés idő volt a Vysshaya nyomon követésére, igaz, nem sok minden változott. A BATE az élen továbbra is, ez várható volt. A Brest szenved, ez is várható volt. A Slutsk kezd kipukkanni. Hát, ez is. A Belshyna, Smolevichi még mindig nyeretlen. Az Energetik-BGU viszont…

Nézzük az Energetik BGU – Vitebsk meccsből mit lehet kihozni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Isloch Minsk – Energetik-BGU

Az Isloch idén is azt nyújtja, amit tavaly: Stabilan az 5-6. hely környékén settenkednek, meg tudják fogni a nagyokat, de olykor-olykor jön egy váratlan vereség, ezért sosem lesznek élcsapat. Az Energetik viszont idén eddig nagyon megy. Mindenki a Slutsk csodájára járt, még Facebook-csoport is alakult, amibe világszerte csatlakoztak az emberek, indulót írtak nekik, de ők csúsznak lefelé, ahogy halad előre a bajnokság. Utolsó három meccsükön egyaránt nem tudtak nyerni.

Viszont az Energetik idei hadjárata nagy kalapemelést érdemel. Tavaly nem sokon múlt, hogy búcsúzzanak és a Pershayában induljanak idén. Erre most üldözik az éllovas BATE-t és a Slutskkal ellentétben nem tűnik úgy, hogy kipukkannának. Igaz, hosszú még a szezon.

Az Isloch ellen is nekik indult jobban a meccs, hiszen a 13. percben már vezettek. Bakic lábát húzták ki az ellenfél tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt pedig Jaksibajev juttatta kapuba. Ez volt az üzbég idei hetedik gólja, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát.

Jöhetett volna egy második Energetik-gól is tíz perccel később. Jaksibajev és Bakic vezethették a labdát az ellenfél kapusára. Az üzbég azonban duplázni akart, így passz helyett cselezgetni kezdett, el is vesztette a labdát.

Jött is a büntetés, Godfrey a túloldalon tizenegyesből egyenlített, ez is jogosan befújt büntető volt.

A második félidőben sokáig birkóztak a csapatok, mire dűlőre jutottak. Annyira sokáig, hogy a győztes gól csak a meccs hosszabbításában született meg. A gólszerző Yudchits, aki távolról akkora gólt ragasztott a kapu bal oldalába, hogy tán még az ellenfél is megtapsolta.

Ezzel a győzelemmel pedig továbbra is tapadnak a BATE-ra.

Előző meccs eredménye
2019.10.06.Vysshaya League
energetik bgu
2:0
vitebsk
Vysshaya League
2019.05.22.Vysshaya League
vitebsk
3:0
energetik bgu
Vysshaya League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Vitebsk – Dinamo Minsk

A tavalyi évben a Dinamo Minsk a 4. helyen végzett, most viszont a 10. helyen szerénykedik, a Vitbesk a 8. helyen áll.

A meccs végeredménye már a 20. percben kialakult, 1-1-es döntetlennel végeztek a felek.

A vezetést egy szép akció után Bakhar szerezte meg, Klimovichot ugratták ki, ő pedig a kimozduló kapus mellett középre passzolt, érkezett Bakhar és belőtte a labdát.

Az egyenlítő gól sem volt csúnya, Gurenko ugratta ki Nicolaescut, aki egyedül roboghatott a kapu felé, bár kicsit kiszorított helyzetben volt. Plotnikov azonban nem tudta eldönteni, hogy kimozduljon a kapujából vagy sem, egy kis ideig toporgott, majd az indulás mellett tette le a voksát, vesztére.

A román ugyanis simát átemelte felette a labdát, ami így a kapuban kötött ki.

Gól ugyebár nem született több, de a Dinamo állt közelebb a győzelemhez. Főként gyenge, említésre sem méltó próbálkozásaik voltak (míg a Vitebsknek még annyi sem), de egy nagy helyzet azért kimaradt. Egy védelmi hibára csapott le Danilo, de lövése elakadt a kapus lábában.

Ebben a meccsben most ennyi volt, túlzás lenne azt állítani, hogy a Vitebsk teljesítményével rászolgált volna a győzelemre, de még az egy pont is necces.

Összefoglalás

Az Energetik magabiztosan tartja a 2. helyét, míg a tavalyi év nagyjai sorra szenvednek. Talán a Soligorsk, akik úgy futballoznak, ahogy tőlük elvárható (10 meccsen 3 (!) gólt kaptak összesen). A Slutsknál is várható volt, hogy a szezon végéig nem tudják fenntartani helyezésüket és könnyen előfordulhat, hogy az alig négyéves Energetik is erre a sorsra jut, de egyelőre erről nincs szó. 7 győzelmük mellett mindössze három vereséget számlálnak, döntetlent még nem játszottak idén. Hazai pályán egy meglepetés-vereség becsúszott, a Gorodeya elvitte a három pontot, de verték a BATE-t és a Brestet is (meg az FC Minsket).

A Vitebsk sötét ló ebben a mezőnyben, akik mostanság inkább rosszul, mint jól fociznak. Utolsó öt meccsükön nem tudtak nyerni, ez volt zsinórban a harmadik ikszük. Idegenben egyetlen egy alkalommal nyertek, a még nyeretlen Smolevichit 1-0-ra verték.

Igazából ez a 2 körüli odds ajándék, ha végigolvastátok a cikket, egyetértetek velem. Bár tapasztalatom szerint a Vysshayában azért belefér egy-egy meglepetés, ezúttal nem gondolom, hogy ezen a meccsen következik be valami fura grimaszt kiváltó eredmény. Az Energetikre fogok fogadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső