Everton – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 14.
Everton
Teljesítmény:
D D V V V
  • Goodison Park
  • április 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
V D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kifulladóban az Everton. A szezon végére teljesen elkészült az erejével Carlo Ancelotti együttese, most már zsinórban öt meccs óta nem tudnak nyerni, és egyre lejjebb és lejjebb csúsznak a Premier League tabelláján. Ebből az öt meccsből négy bajnoki és egy FA Kupa mérkőzés. Utóbbit a Manchester City ellen veszítették el, tehát azzal kifejezetten nincs probléma, de a Crystal Palace elleni iksz, a Burnley elleni vereség vagy épp a tegnap este lejátszott Brighton elleni döntetlen már annál nagyobb gond…

A Tottenhamnél sincs kolbászból a kerítés mostanság, öt meccsükből hármat elbuktak, említhetnénk a nagy bukták között a Dinamo Zagreb elleni 3-0-s vereséget, ami az Európa Liga búcsújukat jelentette, de a hétvégén rendezett Manchester elleni bajnokit is, amit 3-1-re veszítettek el.

Bárcsak egy olyan Everton – Tottenham találkozót láthatnánk, mint ősszel az FA Kupában… Emlékeztek még rá? Én igen! Akkor egy kilencgólos thriller végén az Everton 5-4-re nyert és jutott tovább. De más egyéb eredményt is el tudok fogadni, amennyiben én is arra tippelek…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Everton

Igazi, vérbeli csatár nélkül kellett a liverpooliaknak pályára lépnie, ugyanis sem Dominic Calvert-Lewin, sem pedig Joshua King nem volt bevethető, így James Rodriguez és Richarlison szerepelt előre tolva.

Nem csak a két támadóra nem számíthatott Ancelotti mester, hanem Allanra, Gbaminra, André Gomesre, Jordan Pickfordra, Bernardra és Fabian Delphre sem. Így a kispadon olyan játékosok is helyet kaptak, mint Broadhead, Price, Tyrer vagy Welch, akiknek átlagéletkora a 20-at sem érte el.

Voltak hiányzói a Brightonnak is, akik továbbra is azért küzdenek, hogy a következő szezont is az első osztályban tölthessék, és egyelőre ez a küzdelem sikeresnek bizonyul. Az ő legkomolyabb, legfontosabb hiányzójuk egyébként Aaron Connolly volt.

Sajnos nem tudok sok lehetőségről, őrjítő iramról és bombagólokról beszámolni, ugyanis a végeredmény 0-0 lett. Ettől függetlenül az első kettő még lehetséges lett volna, de ez nem az a meccs volt.

Az első játékrész mindössze egy kettő kaput eltaláló lövést hozott, furcsa mód inkább a Brighton előtt adódtak helyzetek, az Everton egyszer sem találta el a kaput.

A legszebb jelenet Yves Bissouma nevéhez fűződött, aki egy kipattanó labdát ollózva rúgott kapura, és nem is tévedett sokat, a labda a háló tetején landolt.

Veszélyes volt még Jakub Moder kapáslövése, ami nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

A második félidőben Ancelotti pályára küldte Alex Iwobit, neki volt egy ígéretes lövése, valamint James Rodriguez éles szögből leadott lövése okozott riadalmat még a hazai kispadon, de ezzel nagyjából minden puskaporukat el is lőtték.

A Brighton fényévekkel jobban játszott, közelebb is állt a vezetés megszerzéséhez, csak a második félidőben 23 próbálkozásuk volt.

Megérdemelték volna a győzelmet, de az Everton kihúzta. Nincsenek jó formában a Mersey-partiak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.10.FA Kupa
everton
5:4
tottenham
FA Kupa
2020.09.13.Premier League
tottenham
0:1
everton
Premier League
2020.07.06.Premier League
tottenham
1:0
everton
Premier League
2019.11.03.Premier League
everton
1:1
tottenham
Premier League
2019.05.12.Premier League
tottenham
2:2
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Manchester United

Szerintem sokan emlékeznek a két csapat őszi találkozójára, ahol már tíz perc után három gólt láthattunk, aztán Martial kiállítása után a Spurs az Old Traffordon szedte ízekre a vörös ördögöket. A vége 1-6 lett, az egyik legsúlyosabb vereség, amit a Manchester Unitednek át kellett élnie.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a Tottenham egészen lecsúszott a tabellán, míg a MU az ezüstöt szinte biztosan megkaparintja. Ezért tettek is Rashfordék, például, hogy megverték a White Hart Lane-en a Spurst.

Egy Edinson Cavani góllal indítom az összefoglalót, amelyet végül nem adtak meg, pedig Paul Pogba mesterien ugratta ki az uruguayit, aki szintén mesterien fejezte be az akciót, de volt egy kis gond. Nem, nem lesen állt a támadó, hanem még bőven az akció elején McTominay szabálytalanságát – arcon ütötte futás közben Szont – szúrták ki a videószobában. Jogos döntés, meg kell hagyni.

És Szon a pofon miatt nemes bosszút állt, Cavani meg nem adott találata után öt perccel – azaz a 40. percben – a hazaiakat juttatta vezetéshez. A gól egy mintaszerű akció végén született: Harry Kane-re passzoltak fel egy labdát, ő odapörgette a balján futó Lucas Mourához, a brazil keresztbe passzolt Szon Hungmin elé, sakk-matt.

Így vonultak szünetre a felek, de a második félidőben a MU olyan volt, mint Ludas Matyi: Háromszor vágott vissza.

Először Fred, aki egy kipattanó labdát öt méterről lőtt be, aztán Edinson Cavani csukafejesével már a vendégek vezettek. A győzelmet Mason Greenwood gólja biztosította be, aki előbb egy szép csellel elküldte Sergio Reguilónt szotyiért, majd a bal alsóba bombázott.

Ha nem is 6-1-re, de simán nyertek a vendégek, második félidei játékuk alapján megérdemelten.

Összefoglalás

A fent felsorolt hiányzók mellé csatlakozott Yerry Mina is, így most már a védelem összeállításával is gondvan van Ancelotti. Arra látnak páran esélyt, hogy Calvert-Lewin visszatér, de inkább arra lehet számítani, hogy ezt a meccset is nélküle kell megvívni.

A Spursnél Matt Doherty és Ben Davies az, akinek ki kell hagyni ezt a meccset.

Hazai pályán az Everton egyáltalán nem meggyőző, eddigi 15 meccsének csak harmadát tudta megnyerni, utoljára a szenvedő Southampton esett el a Goodison Parkban, még március elsején. Távol a White Hart Lane-től a Spurs nem rossz, 7-3-5-ös mérleggel állnak, de ők sincsenek csúcsformában mostanság.

Viszont kevesebb a hiányzójuk, elől félelmetesen erős játékosaik vannak, ha arra kellene tippelni, hogy ki nyeri ezt a meccset, én rájuk voksolnék. Csakhogy nem kötelező erre tippelni…

Egymás mögött tartózkodik a két csapat, és ahogy az őszi meccsükön, úgy most is nagy csatát várok. Sajnos arra nincs sok esély, hogy olyan őrült mérkőzést játsszanak, mint az FA Kupában, épp az ellenkezőjét fogom most megtippelni: Kevés gól lesz a találkozón, 2,5-nél kevesebb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső