Wolves – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 14.
Wolves
Teljesítmény:
N V V D V
  • Molineux Stadium
  • április 17. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha van olyan, hogy kötelező győzelem, akkor a Wolves – Sheffield United mérkőzés az a hazaiak számára. Már nem is mondom, hogy mennyire kilátástalan a tavalyi év egyik pozitív csalódásának helyzete, valóban el kell búcsúzniuk a Premier League-től. Ugyan gyűjthetnek még annyi pontot, amivel megmenekülnek, de ez már egy elég irreális forgatókönyv, olyan, ami ezerből egyszer jön be. De inkább még annyira sem. Ez lesz az a forduló, ami a matematikai búcsút is jelentheti, amennyiben nem nyernek McGoldrickék, úgy vége a dalnak.

És még az is előfordulhat, hogy akkor is vége lesz, ha nyernek… Ez a része viszont már a Newcastle Uniteden múlik.

A gyenge szezon ellenére a találkozón a Wolverhampton az esélyesebb, de a játék mostanában nekik sem megy, ezt is be kell látnunk. Igaz, a legutóbbi fordulóban nyerni tudtak, de azt megelőzően egy hosszú böjtben vettek részt.

A Fulham erősebb csapat, mint a Sheffield, ráadásul most a Molineux-ben kell begyűjteni a három pontot. Vajon menni fog?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Wolves

A londoni újonc is egyre jobban távolodik a bennmaradó helyektől, mivel Nuno Espirito Santo együttese 1-0-ra tudott nyerni, valamint a szarkák is begyűjtötték a három pontot, a hátrány immáron hat pont. Lehet, nem túlzok, amikor azt mondom: A Premier League-ben eldőlt, ki lesz az a három csapat, akik búcsúznak majd a szezon legvégén.

Hogy sima győzelem volt-e? Nem, távolról sem. Vért kellett izzadnia a vendégeknek, hogy végül győzelemmel hagyhassák el a Craven Cottage-et.

Mi is sejtettük, hogy nem egy olyan meccset fognak játszani a csapatok, ahol csak úgy özönlenek a gólok, és ez így is lett.

Az első félidőben szabályos találat nem született, bár a csapatok többször is közel jártak hozzá. Mindhárom szituációnál fejjel próbálták bevenni a kaput, a Wolves részéről Willian José csúsztatása szállt mellé, a Fulham pedig Ruben Loftus-Cheek és Aleksandr Mitrovic révén került helyzetbe. Az eredmény ugyanaz volt, mint Willian Josénál: Nem találták el a kaput.

Egyébként a Wolves támadója a télen érkezett a Real Sociedadtól, nagy reményekkel, de nem sikerült eddig gólt szereznie. Most igen, de milyen az élet… Daniel Podence beadását lesállás előzte meg, így annulálták a találatot.

A második félidőben már inkább a Wolves dominált, próbálták betuszkolni azt a bizonyos győztes gólt, míg a Fulham – habár támadniuk kellett volna – egyetlen lövésig jutottak, azt magabiztosan fogta meg Rui Patricio.

Végül eljött a hosszabbítás, a 92. perc, és a villámgyors spanyol, Adama Traoré nagy pillanata. Közel sem hoz olyan szezont a szélső, mint tavaly, de az látszik, hogy nem kopott el sem a gyorsasága, sem a tudása. Jó labdát kapott Fabio Silvától, lefutotta a védőjét, majd éles szögből szétbombázta a rövid felsőt. Talán egy kicsit Areola is benne volt ebben…

Győzelmével a Wolves fellépett a 12. helyre, megelőzve a Southamptont és a Crystal Palace-t.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.14.Premier League
sheffield united
0:2
wolverhampton
Premier League
2020.07.08.Premier League
sheffield united
1:0
wolverhampton
Premier League
2019.12.01.Premier League
wolverhampton
1:1
sheffield united
Premier League
2018.02.03.Championship
wolverhampton
3:0
sheffield united
Championship
2017.09.27.Championship
sheffield united
2:0
wolverhampton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Arsenal

Paul Heckingbottomnak igazán nem jutott hálás feladat. Ő váltotta ideiglenesen Chris Wildert, miután a sikeredző összekülönbözött a vezetőséggel és távozott a csapattól. Heckingbottom meg kapott egy mentálisan teljesen szétzuhant csapatot, akik már feladták a küzdelmet. Első meccsén kaptak egy ötöst, majd azóta még két meccsen kikaptak. És jött a harmadik, az Arsenal ellen hazai pályán.

Elég simán húzták be a meccset Elnenyék, a vége 0-3 lett.

Az első játékrészben egy lövést leszámítva a Sheffield nem jutott el az Arsenal kapujáig, igaz, az az egy nagyobbacska lehetőség volt, amit McGoldrick hibázott el. Az Arsenal eközben ostromolta Ramsdale kapuját, de a célzással nekik is meggyűlt a bajuk.

Viszont a 33. percben olyan tiki-takás gólt szereztek, amit öröm volt nézni. Alexandre Lacazette passzolt Bukayo Sakához, a francia továbbította labdát Dani Ceballos elé, aki sarokkal ugratta ki Lacazette-et, a befejezéssel meg már nem volt gond. Mesteri gól volt, zseniális gólpasszal.

A második félidőre ugrunk, amikor jött a második ágyús gól. Egy eladott labdát szerzett meg Nicholas Pépé, bevitte a tizenhatoson belülre, és laposan lőtt. Ezt még ugyan Ramsdale kivédte, de a kipattanóra nem hazai játékos érkezett, hanem Gabriel Martinelli, az ifjú brazil, és az üres kapuba gurított.

Keretes szerkezetet kapott a meccs, az első és az utolsó gólt is Lacazette szerezte: A 85. percben mattolta újra Ramsdale-t, de nem is a gólt szeretném kiemelni, hanem Thomas Partey labdaátvételét, amivel a kezdőkörnél átverte a védőjét, majd az indítását, amiről megint csak szuperlatívuszokban lehet beszélni…

A Sheffield feladta valószínűleg, és a hétvégén meg is pecsételődhet a sorsuk…

Összefoglalás

Borzasztóan demoralizáló lehet hétről hétre így játszani, ahogy a Bladesnek kell, de nyugtathatja őket a tudat, hogy hamarosan vége. És kezdhetnek tiszta lappal.

Tudom, hogy Netoék sincsenek bomba formában, de ezt a meccset tényleg illene megnyerni, még akkor is, ha a két portugál játékosuk, Rubén Neves és Pedro Neto kimaradtak. Egyikük térde sérült meg, a másik pedig a koronavírussal küzd. Felépült viszont Joao Moutinho és Willy Bolly is talán bevethető lesz.

A Sheffieldnél McBurnie kétséges, rajta kívül pedig van egy rakás hiányzó: O’Connell, Robinson, Rodwell, Basham és Sharp.

Egyetlen győzelme van a Sheffieldnek idegenben, azt január elején aratták egy olyan helyen, ahol nem vártak tőlük győzelmet: Az Old Traffordon.

Nem várok parádét, nem várok gólesőt, de egyet igen: Hogy a Wolves a hiányzói ellenére győzelemmel hagyja el a pályát. Elég nagy csalódás lenne, ha mégsem így történne…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső