Everton – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 26.
Everton
Teljesítmény:
N V V V D
  • Goodison Park
  • November 28. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a csütörtököt egy angol első osztályú bajnokival, az Everton – Leeds United meccset hoztam el nektek. Egy feltörekvő és egy újonc csapat összecsapása lesz ez, Carlo Ancelotti együttese remekül indított, majd erősen visszaesett, talán most újra sikerül formába lendülni, míg Marcelo Bielsa csapata úgy játszik, ahogy egy újonctól elvárható, talán egy kicsit jobban.

Nem túlzás kijelenteni, hogy két edzőlegenda feszül majd egymásnak, már csak ezért is megéri megnézni ezt a találkozót, nem mellesleg jó meccsre számítok tőlük.

A kékek a múlt héten is megszenvedtek az egyik újonccal, igaz, akkor idegenben kellett pályára lépniük, most viszont a Goodison Park ad otthont a meccsnek.

A Leeds pedig már megszorongatott az Evertonnál nagyobb csapatokat is… Dőljünk hátra és élvezzük ezt a találkozót. Meg fogadjunk is valamire!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Everton

Frankó kis meccset játszottak a csapatok egymással, az Everton három vereség után próbált meg visszatérni a helyes útra, a Fulham pedig még egyelőre keresi a helyes utat, ugyanis a meccset megelőzően 1-1-6-tal álltak, nem túl biztató mérleg, még akkor sem, ha újoncról van szó. És még így is van náluk rosszabb mérleggel rendelkező csapat.

40 másodperc telt el a meccsből, amikor először lecsapott Dominic Calvert-Lewin. Gyors gól, a szezon egyik leggyorsabb gólja volt, köszönhetően az eltiltásából visszatérő Richarlisonnak, az ő középre passzolt labdáját kotorta be Calvert-Lewin.

A 15. percben Cairney adott remek labdát Reidnek, aki már a labdaátvétellel előnyhöz juttatta saját magát, a tizenhatoson belül lőtt, Pickfordnak esélye sem volt, Michael Keane pedig nem ért oda időben.

Továbbra is az első félidőben jártunk, Calvert-Lewin pedig ismét büntetett. Ez is egy mintaszerű akció volt, végletekig kijátszva. Iwobi cselezte át magát a jobb oldalon, majd Jameshez továbbított, a kolumbiai átfordította a labdát a balon érkező Digne elé, ő centerezett, Calvert-Lewin pedig befejezte az akciót. A Fulham csak nyomozta a labdát…

Sőt, a lefújás előtt jött a harmadik gól, megint Digne-t kell dicsérni, az ő beadását váltotta gólra Doucoure.

A második félidő már egyértelműen a hazaiaké volt, sokkal aktívabbak voltak, mint az Everton, futottak az eredmény után. Loftus-Cheek kiharcolt egy tizenegyest, de ezúttal nem a West Ham ellen hibázó (nagyképűsködő…) Lookman állt a labda mögé, hanem Cavaleiro… Ő nem a panenka-módszert alkalmazta, de a rúgás pillanatában a támaszkodó lába megcsúszott, így fölé lőtte a tizenegyest. El van átkozva a Fulham…

Mindenesetre Loftus-Cheek nem hagyta annyiban a dolgot és két perccel a kihagyott büntető után szépített, de az egyenlítés már nem jött össze. Három vereség után újra nyert az Everton.

Előző 5 meccs eredménye
2015.08.01.Barátságos Mérkőzés
leeds
2:0
everton
Barátságos Mérkőzés
2012.09.25.Angol Ligakupa
leeds
2:1
everton
Angol Ligakupa
2004.04.13.Premier League
leeds
1:1
everton
Premier League
2003.09.28.Premier League
everton
4:0
leeds
Premier League
2003.02.01.Premier League
everton
2:0
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Arsenal

Láttam lelki szemeim előtt, amikor a következő Leeds vagy Arsenal meccsről írok, és majd szóba kerül ez a meccs, akkor csak úgy dőlni fog belőlem a szó a rengeteg gól miatt. Na, hát nem fog. A gólok miatt biztosan, ugyanis egy kanyi gólt nem tudtak szerezni a csapatok ezen a múltheti bajnokin.

Azt viszont nem lehet mondani, hogy eseménytelenül zajlott a párharc, fantasztikus meccs volt, annak ellenére, hogy a végén 0-0-t mutatott az eredményjelző. Az első félidő egyik főszereplője Nicolas Pépé volt, akinek lecsúszott beadása pattant ki a felsőlécről, majd távoli lövése kerülte el Meslier kapuját. A másik oldalon Patrick Bamford lövését kellett védenie Bernd Lenonak, valamint volt egy jó lövése Dallasnak (nem az utolsó a meccsen…), az viszont mellé szállt.

A második félidőben aztán újfent jött Nicolas Pépé, de ezúttal nem futballtudásával hívta fel magára a figyelmet, hanem egy ostobasággal. Sajnálom, nincs erre jobb szó. Alioskival kezdett kakaskodni, előbb lökdösték egymást, majd Pépé egyszerűen lefejelte a Leeds játékosát. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy amikor már a VAR is ott van, akkor miért kell ilyet csinálni? Igen, Alioski rájátszott, ki ne tette volna ezt a helyében? Na, mindegy, a lényeg, hogy a francia azonnal piros lapot kapott, így megfogyatkoztak a vendégek.

És ezzel esélyt kapott a Leeds… Amivel nem tudott élni, mert háromszor is a kapufát találták el. Először Rodrigo, őt követte Bamford, végül Raphinha következett.

Hihetetlen pech, a döntetlennek Mikel Arteta örülhetett jobban.

Összefoglalás

Elképesztő szerencsétlenség, hogy a Leeds ilyen mennyiségű és minőségű helyzetet puskázott el, simán megverhették volna az Arsenalt. Továbbra is gyengén szerepelnek, habár a mutatott játék most is bíztató volt. Az Everton Richarlison visszatérésével új erőre kapott, de azért nem volt könnyű menet a Craven Cottage-en.

Nem volt annyira elrugaszkodott tipp a Leeds – Arsenalra az az over 2,5, és most is hasonlón gondolkozom. Bár, ahhoz Bamfordéknak virítani kellene. Neki még csak-csak megy a játék, de a drága pénzért szerződtetett Rodrigo hét meccsen csak egy gólnál jár.

A másik oldalon a teljes támadó hármasban lehet bízni, Richarlison visszatérése láthatóan nagyot lendített a csapaton, jól megértik egymást Calvert-Lewinnal és James Rodriguezzel.

Régen találkoztak már a felek, Premier League meccsen 2004-ben, ezt a részét most ne forszírozzuk.

Egyik csapat sem kénytelen senki újat nélkülözni, eltiltott sincs…

Két opció van a fejemben: Az egyik az over 2,5, mert most is nagyon adja, még ha az Arsenal ellen nem is jött be, a másik pedig a hazai győzelem. Tetszik a gólok gondolata, az első verziót választom!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső