Everton – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 13.
Everton
Teljesítmény:
V N N V N
  • Goodison Park
  • Augusztus 14. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megyünk is tovább, a Chelsea mérkőzése után Liverpool felé vesszük az irányt. Itt rendezik szombaton négytől az Everton – Southampton találkozót. Nagy veszteség érte a liverpooli kékeket, mesterük, Carlo Ancelotti ugyanis azonnal távozott a Real Madrid hívószavára. Valahol meg lehet érteni a rutinos olaszt, mégis hidegzuhanyként ért ez a döntés játékost, szurkolót és a vezetőséget egyaránt.

A szentek tavaly gyorsan megtapasztalták, milyen a mennyország, hogy aztán gyorsan a pokolban találják magukat. Nagyon jól indítottak, aztán Ralph Hasenhüttl együttese belekerült egy olyan gödörbe, amiből a szezon végéig nem is tudtak kimászni.

Mindenesetre a klub kitartott az osztrák mellett, aki így kapott egy új esélyt. Meglátjuk, hogy tud-e élni vele.

És új esélyt kapott a másik oldalon Rafa Benítez, aki így már a negyedik PL klubját irányíthatja. A dolog pikantériája, hogy korábban a városi riválist, a Liverpoolt trenírozta.

Szerintünk ez is egy jó kis meccs lesz, és jó alapanyag egy frankó kis tipphez. Vagy többhöz.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Everton

Szóval, Rafa Benítez az új menedzser, amit még egy-két Everton szurkolónak biztosan szoknia kell. A spanyol a Liverpoolnál eltöltött évek után megjárta az Intert, a Chelseat, a Napolit, a Real Madridot, a Newcastle Unitedet, valamint két évet eltöltött Kínában is, mielőtt visszatért volna a ködös Albionba.

Egy időben úgy tűnt, Don Carlo magával viszi a királyiakhoz az Everton egyik legjobbját, de minden bizonnyal az Evertonért szorító szurkolók megnyugodhatnak, Richarlison nem megy sehova. Aki egyébként pazar nyarat produkált az Olimpián.

De akkor kik lesznek itt a jövőben? – Tehetitek fel a kérdést, én meg máris sorolom az új igazolásokat.

Egyrészt Andros Townsendet megszerezték a Crystal Palace-tól ingyen, és bár kétlem, hogy a 30 éves angol stabil kezdő tudna lenni, de olykor-olykor tud majd segíteni a csapaton. Mellette kötöttek egy – szerintünk – egész jó üzletet. Demarai Gray anno a Leicesterben futballozott, ám áttette a székhelyét Leverkusenbe, ahol nem tudta kiharcolni azt, hogy meghatározó játékossá váljon. Ettől függetlenül remek kis futballista ő, visszatérve Angliába újra megtalálhatja a formáját. És csak kétmillióba fájt.

Talán a legnagyobb szerzemény mégis egy saját játékos, bizonyos Moise Kean. A támadó a PSG-nél nagyszerűen játszott, bár ott képzettebb társakkal volt körülvéve, de az egyértelmű, hogy a góllövést nem felejtette el. Csak az a kérdés marad-e. Azután, hogy Lukakut eladta az Inter, feltett szándékuk vele pótolni a belgát.

Az utolsó érkező pedig Asmir Begovic, a tapasztalt kapus, aki majd Jordan Pickford helyettese lesz a hosszú szezon során.

Itt állunk most érkezők terén, jöhetnek azok, akik már nem az Evertonnál futballoznak:

Theo Walcott végleg elhagyta Liverpoolt és a Southampton játékosa lett, Joshua King tavaly sem zavart sok vizet, ő a Watfordot választotta, az egykori fradistára, Muhamed Besicre nem tartott igényt a klub, míg Bernard húzott egy meglepőt és 28 évesen elment az Egyesült Arab Emírségekbe.

Érkezők még lehetnek, elég jó játékosokkal boronálták össze az Evertont. Hogy aztán ezeknek mennyi a valóságalapja…?

Egyrészt Denzel Dumfries, aki az EB egyik felfedezettje volt, másrészt pedig Mikkel Damsgaard, aki szintén jó benyomást tett mindenkire a nyáron. Meglátjuk.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.01.Premier League
everton
1:0
southampton
Premier League
2020.10.25.Premier League
southampton
2:0
everton
Premier League
2020.07.09.Premier League8
everton
1:1
southampton
Premier League8
2019.11.09.Premier League8
southampton
1:2
everton
Premier League8
2019.01.19.Premier League8
southampton
2:1
everton
Premier League8
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton

Érzékeny veszteség érte a szenteket is. Több év és rengeteg szerzett gól után megváltak Danny Ingstől, akit fél Anglia szeretett volna megszerezni – köztük az aktuális ellenfél, az Everton is -, a támadó végül az Aston Villa együttesét választotta, ahol egy nagyszerű csatársor épül El Ghazival, Bertrand Traoréval, Emiliano Buendiával, Leon Bailey-vel és Ollie Watkinsszal… De vissza a szentekhez:

Csatár nélkül mindenesetre nem maradnak, ott van Ché Adams, Nathan Tella, valamint a Blackburn gólvágóját, Adam Armstrongot is leigazolták, aki tavaly összesen 29 gólig jutott. Akár be is jöhet, gondoljunk csak Ollie Watkinsra, aki szintén egy másodosztályú csapatból igazolt az Aston Villába, és remekül megállta a helyét egy osztállyal feljebb is.

A távozó Ryan Bertrand helyére is szükség volt valakire, végül a Stade Brest bekkjére, a 23 esztendős Romain Perraud-ra esett a választás. Kölcsönvették még a Chelsea fiataljai közül Armando Broját, illetve szintén a londoniaktól megszerezték Valentino Livramento játékjogát. A fiatal angolért ötmillió eurót sem sajnáltak.

Az első csapat játékosai közül még Mario Lemina távozása lehet érdekes, ő végül a nagy terveket szövögető Nice csapatához igazolt.

Pletyka terén is van miről beszélni: Hasenhüttl is beállt a sorba, szeretnék Tammy Abrahamet megkaparintani, mellette a Newcastle játékosát, Isaac Haydent, páran pedig sorban állnak James Ward-Prowse és Jannik Vestergaard játékjogáért.

Összefoglalás

Kezdjük ismét a hiányzókkal:

Az Evertonnál vannak kérdések, nem is kevés. Elviekben Richarlisonra nem számíthat Benítez, aki csak nemrég tért vissza a klubhoz, miután a válogatottal megnyerték az Olimpiát.

Necces még Dominic Calvert-Lewin játéka is, aki még az EB-n kapott egy rúgást, de… Szerintünk ő azért tudja majd vállalni a játékot. Moise Kean, André Gomes, Jean-Philippe Gbamin és Jarrad Branthwaite viszont biztosan nem.

A másik oldalon a csapatkapitány, James Ward-Prowse ugyan elkezdte az edzéseket, ám nem gondolnánk, hogy elegendő ideje volt arra, hogy tisztességesen fel tudjon készülni. Mellette Sam McQueen és William Smallbone marad ki.

Az új arcok közül a kezdőbe minden bizonnyal csak Romain Perraud kerül, Adam Armstrong, és Armando Broja valószínűleg a kispadon fog ülni.

Mivel Jannik Vestergaard bejelentésre került a Leicesternél, így Hasenhüttl már nem számíthat rá, a Bednarek és Mohamed Salisu várható a védelem közepén.

A bukik favoritnak tartják az Evertont, ami valahol jogos, a szenteknek a Goodison Parkban utoljára 1997-ben sikerült nyerniük. A számtalan hazai győzelem mellett azonban találhatunk jó pár döntetlent is.

Gólok terén ritkán kényeztetnek el minket a felek, így most is arra számítunk, hogy a szezon nyitómeccsén 2,5-nél kevesebb találat születik.

Ahogy tavaly, most is egy 1-0-s sikerült gondolunk a legreálisabbnak, tehát az under 2,5 mellett hazai győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső