Everton – West Ham United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 14.
Everton
Teljesítmény:
D N V V N
  • Goodison Park
  • Október 17. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Rafa Benitez büszke lehet a fiaira, sikerült egy pontot elhozni az Old Traffordról úgy, hogy rengeteg fontos játékosa hiányzott sérülés miatt. Elsősorban Dominic Calvert-Lewinra, Richarlisonra vagy Seamus Colemanre gondolok. Most újabb nagy feladat vár rájuk, a kikupálódott West Hammel néznek farkasszemet vasárnap délután. Akik tavalyhoz képest ugyan gyengébbnek tűnnek, a tabella kilencedik helyét foglalják el, de David Moyes együttese még így is masszív, remek kis csapat, a visszaesésben pedig közrejátszhat az is, hogy az Európa-ligában is helyt kell állni, ez mondjuk jól megy a kalapácsosoknak, eddig kettőből kettőt nyertek meg.

A WHU legutóbb a Brentforddal csapott össze, a meglepetéscsapat pedig Londonból is elvitte a három pontot, ez volt Antonioék második veresége az idényben.

Az Everton ellen nem ők számítanak favoritnak, de a fogadóirodák sem biztosak a dolgukban, jelen pillanatban 2.40 a hazaiak győzelmére adott odds, míg 2.80-at fizetnek arra, hogy a West Ham nyer.

Nézzük, mi várható az Everton – West Ham találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Everton: 1-1

G.: Martial ill. Townsend

Az új játékosok közül Andros Townsend az, aki azonnal be tudta játszani magát a kezdőbe, és a szurkolók is nagyon hamar megszerették. Nem is csoda, szép gólokat szerez, remek pontrúgásai vannak és egész egyszerűen egy csupaszív játékos, aki még az utolsó percekben is ki tud vágni egy hatalmas sprintet, ha a meccs azt kívánja. Most is sikerült gólt szereznie, csapata pedig annak ellenére tudott pontot szerezni, hogy a legjobbak sérültek.

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno Fernándes, Martial – Cavani

Everton:

Pickford – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Gordon – Gray, Rondon

A mérkőzést sokkal jobban kezdték a liverpooliak, Salomon Rondon például szinte a meccs elején gólt szerezhetett volna, ha egy kicsit gyorsabb, de addig vezetgette gólhelyzetben a labdát, amíg egy manchesteri védő odaért és tisztázni tudott előle. Nagy helyzet volt, amit az Oroszországból érkező csatárnak illett volna belőnie. Ezután Michael Keane fejére varázsolt Townsend egy beadást, a védő csúsztatása nem is volt rossz, de végül a labda elsuhant a kapufa mellett.

Akadt dolga Jordan Pickfordnak, a teljesen üresen hagyott Edinson Cavani fejelhetett, ám az angol válogatott hálóőre magabiztosan védett.

Megvolt ezt követően David de Gea első védése is, Demarai Gray lapos, jobb alsóba tartó bombáját hárította a spanyol portás.

A 43. percben született meg a hazaiak első – és egyetlen – gólja a találkozón. Bruno Fernándes vezette a labdát, majd a bal szélen érkező Anthony Martial elé tálalt, aki gyönyörűen felvarrta a labdát a rövid felső sarokba.

A második félidőben az Everton mindent megtett az egyenlítésért, nagyon hajtottak a kékmezesek. Demarai Gray ismét egy nagyszerű szólót mutatott be, ennek a vége azonban egy bűnrossz befejezés lett. A támadó ugyan reklamált, hogy őt bántották, de ez távol állt a valóságtól.

Nem sokkal később, pontosan a 65. percben az új kedvenc, Andros Townsend betalált egy szép kontra végén Doucourétól kapott forintos labdát.

Ole Gunnar Solksjaer cserélt, jött Jadon Sancho és Cristiano Ronaldo, a két csere pedig majdnem össze is hozott egy gólt, azonban a portugál lövése keresztben elment Pickford kapuja előtt.

Majdnem-gólból jutott az Evertonnak is, a hajrában Tom Davies passzát Yerri Mina váltotta gólra, de az öröm korai volt, a védő lesen tartózkodott. Így további gólok már nem születtek, a vége 1-1 maradt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.09.Premier League
west ham
0:1
everton
Premier League
2021.01.01.Premier League
everton
0:1
west ham
Premier League
2020.09.30.Angol Ligakupa
everton
4:1
west ham
Angol Ligakupa
2020.01.18.Premier League
west ham
1:1
everton
Premier League
2019.10.19.Premier League
everton
2:0
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Brentford: 1-2

G.: Bowen ill. Mbeumo, Wissa

A bukik és nagyjából mindenki nagyon biztos volt a dolgában, amikor erre a mérkőzésre fogadott, rengetegen hazai sikert vártak, de az újonc Brentford ismét képes volt meglepni a világot. Londonból sikerült három ponttal távozni, ami nagy szó egy közép-, vagy nagycsapatnak is, hát még egy idén felkerült gárdának. Érdemes lesz lassan megtanulni a brentfordiak nevét, úgy tűnik, jövőre is találkozni fogunk velük…

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio

Brentford:

Raya – Jörgensen, Jansson, Pinnock – Canos, Baptiste, Nörgaard, Onyeka, Henry – Mbeumo, Toney

A Brentford valóban úgy játszik, mint akiknek nincs veszítenivalójuk, emiatt pedig nekimennek bátran akárkinek. Most már a harmadik percben ünnepelhettek volna, ha Bryan Mbeumo egy kicsit pontosabb. A támadó egy szöglet után kifejelt labdát lőtt rá 16-ról, a felsőkapufa mentette meg Lukas Fabianskit. A támadónak ezen a délutánon nagyon ment, egy perccel később az ő fejese húzott el a jobboldali kapufa mellett pár centivel.

Érett a vendégek gólja már az elején, a 20. percben pedig elhallgattatták a London Stadion közönségét. Sergi Canos kapott egy labdát a jobbszélen, tüzelt, amit még Fabianski kitornázott, de az ismétlésre ott termett Bryan Mbeumo, és ha a labda csak egy kicsivel is, de lövése nyomán áthaladt a gólvonalon.

A kapott gól után a West Ham megrázta magát és Said Benrahma révén jöttek folyamatosan a veszélyes lövések. Az első félidőben is centikkel tévesztett csak, a másodikban meg már Rayára is szükség volt.

Jarred Bowen is kihagyott egy ziccert, de a nyomást a végtelenségig nem lehetett bírni. Végül a Brentford a 80. percben adta meg magát, Bowen ekkor lőtte szét a bal alsót. De még nem volt vége, a 94. percben kaptak a vendégek még egy utolsó esélyt a három pontra. Egy beívelt szabadrúgást Pontus Jansson fejelt kapura, és ezt még védte Fabianski, a második hullámban jött a csereként beállt Yoane Wissa és hatalmas gólt lőtt a lengyelnek.

Újabb brentfordi csoda, az újonc ezzel a hetedik, olyan csapatokat előznek meg, mint a Tottenham, a West Ham, a Wolves vagy a Leicester…

Összefoglalás

Rafa Beniteznek a hírek szerint még egy kicsit ki kell húznia, nem játszhat ugyanis Calvert-Lewin és Rivharlison, André Gomes és Alex Iwobi, szóval valószínűleg ugyanaz a kezdő lép majd pályára, mint a Manchester United ellen. Mondjuk az egy nagyon hajtós kis gárda volt, elégedetlen semmiképp nem lehet a szurkolóhad.

A másik oldalon csak Ryan Fredericks nem játszhat, viszont nagyon csodálkozunk, hogy például a Brentford ellen David Moyes nem küldte pályára Nikola Vlasicot vagy Andriy Yarmolenkot, a horvátra most mindenképp számítanánk a kezdőben.

Tavaly mindkét meccset az nyerte, aki idegenben szerepelt. Januárban a West Ham nyert a Goodison Parkban, májusban az Everton a London Stadionban. Mindkét meccs egyébként 1-0 lett…

Az Everton eddig háromból hármat húzott be hazai pályán, a West Ham idegenbeli mérlege sem rossz, két győzelem, egy döntetlen.

Véleményünk szerint minőségi játékosokból áll mindkét együttes, mégsem várunk gólzáport a meccstől. A védelem mindkét oldalon remek, viszont az Everton szűkében van most a támadóknak… Ezért mi inkább 2,5 gól alatti eredményre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső