Olympique Lyon – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 14.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
D N D N V
  • Groupama Stadium
  • Október 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
N D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A csütörtököt egy francia rangadóval kezdjük, az Olympique Lyon – Monaco mérkőzéssel. Bár elgondolkoztam írás előtt, hogy nevezhetünk-e egy olyan meccset rangadónak, ahol a Ligue 1 tabellájának hatodik és tizedik helyezettje csap össze egymással? Aztán úgy döntöttem, hogy még szép, hogy nevezhető annak. Tavaly a Monaco a harmadik, a Lyon a negyedik helyen végzett, de az új idényben a PSG-n kívül mindegyik nagycsapat beragadt, az élmezőnyben a párizsiak mellett olyan csapatok vannak, mint a Lens, a Nice vagy az Angers. Nem egy megszokott látvány ez a szemnek, valljuk be. Bár az elkövetkezendő években a Nice-szel számolni kell, ez szinte biztos, minden adott ahhoz, hogy nagycsapattá nőjék ki magukat.

De most foglalkozzunk a meccsünkkel. A Monaco a gyenge rajt után egyre jobban magára talál, zsinórban három mérkőzést nyertek összesen 9 gólt szerezve, és bár a Lyon is három meccs óta veretlen, valahogy az összkép mégsem olyan jó, mint Niko Kovacéknál.

Tavaly háromszor is összefutottak, kétszer a bajnokságban, egyszer a kupában. Míg a bajnokikat a Lyon nyerte, a kupából a Monaco jutott tovább, de emlékeim szerint ott a Lyon egy tartalékosabb összeállításban játszott.

Ne húzzuk az időt, kezdjük el!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Olympique Lyon: 1-1

G.: Khazri ill. Aouar

Hát micsoda meccs volt ez?! Volt itt minden, ami miatt szeretjük a futballt. Gólok, meg nem adott gólok, piros lap, tizenegyes a legvégén… Nem lehetnek elégedetlenek azok, akik semleges szurkolóként nézték meg ezt a meccset, Peter Bosz viszont bizonyára nem elégedett, a Lyon nyáron kinevezett mesterének egyelőre az eredmények nem igazán jönnek. A St. Etienne-t sem lehet egy baromi erős csapatnak nevezni, hiszen idén 9 mérkőzésen még egyetlen egyszer sem sikerült nyerniük, ezzel pedig csak a sereghajtó pozíciót foglalják el…

A kezdők:

St. Etienne:

Green – Camara, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco – Youssouf, Neyou – Nordin, Boudebouz, Bouanga – Khazri

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Boateng, Diomande, Henrique – Caqueret, Guimaraes – Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi – Paqueta

Csatárügyileg van bajban a Lyon, ugyanis Moussa Dembelé és Islam Slimani is sérült többek között, így az egyetlen csatár a St. Etienne ellen Lucas Paqueta volt, aki inkább támadó középpályásként bevethető.

A szakadó esőben lejátszott találkozó hatalmas lehetőségekkel indult, először Wahbi Khazri hibázott, egy Nordin által ellőtt labdát védett ki Lopes, ezt a kipattanót nem tudta közelről a hálóba fejelni, csak a jobboldali kapufát találta el a támadó. A másik oldalon Lucas Paqueta állt Green kapussal szemben, de neki sem sikerült bevenni a kaput.

Khazrinak sikerült a meccs 34. percében, de mivel a tar támadó lesen tartózkodott az átadás pillanatában, így a gólt érvénytelenítették.

Ezt pedig megbüntette a Lyon, nyolc perccel később Houssem Aouar gyönyörűen csavarta be a bal alsóba Paqueta átadását. Két perccel később a vendégek is szereztek egy lesgólt, Xherdan Shaqiri gólja előtt Lucas Paqueta tartózkodott lesen, ő pedig ennek a találatnak tevékeny részese volt, a játékvezető nem tehetett mást, mint kifelé szabadrúgást ítélni.

A második félidő egy az egyben a hazaiakról szólt. A félidő elején kétszer is veszélyeztettek fejjel, majd jött a fordulópont, Bouanga kilépése után a tizenhatost elhagyó Anthony Lopes kézzel ért a labdába, mellyel egy hazai gólt hiúsított meg. Megpróbálta átverni a játékvezetőt, miszerint őt fejberúgták – és nem a kezén -, de a sípmester átlátott a szitán és leküldte a hibázó portást.

Bosz feláldozta Shaqirit, a helyére érkezett a cserekapus, Julian Pollerscbeck, akinek rögtön akadt dolga, a St. Etienne játékosa ugyanis felsőkapufát lőtt, a német kapuvédő a kipattanóra vetődött rá.

Fokozódott a nyomás és a Lyon a 94. percben megtört. Kaptak egy tizenegyest, amit Jason Denayer hozott össze, ő is kezezett. Wahbi Khazri a nagy tét ellenére magabiztosan értékesítette a büntetőt, amivel a zöldmezesek pontot tudtak menteni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.02.Ligue 1
monaco
2:3
lyon
Ligue 1
2021.04.21.Francia Kupa
lyon
0:2
monaco
Francia Kupa
2020.10.25.Ligue 1
lyon
4:1
monaco
Ligue 1
2019.08.09.Ligue 1
monaco
0:3
lyon
Ligue 1
2019.02.24.Ligue 1
monaco
2:0
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Bordeaux: 3-0

G.: Tchouameni, Golovin, Ben Yedder

Vladimir Petkovic a svájci válogatottat hagyta el a Girondins Bordeaux kedvéért, az eddigi közös történetükről viszont sok jót nem lehet elmondani. Most épp Monacoban kaptak ki, méghozzá nagyon simán. Az együttes közel áll a kiesőhelyekhez, nem tudni, meddig szavaznak bizalmat a mesternek. A Monaco kezdi összeszedni magát, most már harmadszor nyertek, ezzel pedig felléptek a hatodik helyre, már a dobogó is látótávolságon belülre került.

A kezdők:

Monaco:

Nübel – Aguilar, Disasi, Maripán, Jakobs – Tchouameni, Matazo – Golovin, Volland, Martins – Ben Yedder

Bordeaux:

Costil – Kwateng, Mexer, Gregersen – Pembele, Otávio, Fransergio, Mangas – Adli, Kalu – Hwang

Nem játszott jól a Bordeuax, viszont az első hatalmas lehetőség az övék volt. Hwang verekedte be magát a tizenhatoson belülre, őt még meg tudták szabadítani a labdától, viszont így gólhelyzetbe hozták Timothee Pembelét. Aki ahelyett, hogy kapura bombázott volna kivárt, csinált egy cselt, majd lőtt, de akkor már Maripán a gólvonalon állt és fejjel felszabadított.

Következtek Aurelien Tchouameni percei, a francia válogatott legújabb üdvöskéje először távolról tüzelt – azt még Costil kiszedte -, a 35. percben viszont már kapitulált a hálóőr. Nem volt ez egy szép gól, szerencsésnek annál inkább volt mondható… A lényeg, hogy a hálóban pattogott a játékszer, a II. Lajos Stadion közönsége pedig együtt örülhetett a játékosokkal.

Rögtön a második félidő elején megduplázta előnyét a hazai csapat, Aleksandr Golovin pimasz befejezést választott, bokából, elegánsan pöccintette el a labdát Costil mellett.

Öt perccel később ismét megzörrent a vendégek hálója, ám Kevin Volland gólját nem adta meg a játékvezető les címén.

A harmadik és utolsó gól azután született, hogy Sofiane Diopot felrúgták a tizenhatoson beül, Wissam Ben Yedder pedig értékesítette a büntetőt. Sajnálatos, hogy elhagyta az egyik legmenőbb gólörömöt, ami a földön létezett…

Ez már sokkal tűnik a tavalyi Monaconak, itt már volt elképzelés, volt szép foci és voltak gólok is…

Összefoglalás

A tavalyi versenyfutást a Monaco együttese nyerte, ők végeztek a dobogó legalsó fokán, míg a Lyon a negyedik helyen végzett. Végül mindketten az Európa-ligában kötöttek ki, de a Shakhtar elleni mérkőzésről jó párszor szót ejtettünk már, tudjátok ti is, hogy miért van ott a Monaco és nem a BL-ben.

Niko Kovac törheti a fejét, ugyanis két kulcsjátékosa megsérült, ketten pedig eltiltás miatt nem játszhatnak majd a rangadón. Fájó Aleksandr Golovin hiánya, illetve Djibril Sidibé a másik játékos, aki nem áll rendelkezésre, Aurelien Tchouameni és Sofiane Diop pedig összegyűjtötték az eltiltáshoz szükséges sárga kártyákat.

A Lyonnál is van sérült meg eltiltott. Egyrészt Anthony Lopes, akit kiállítottak a St. Etienne ellen, másrészt Moussa Dembelé és Jeff Reine-Adélaide sérülése még mindig nem jött rendbe, valamint ott van az ifjú Lenny Pintor, aki lassan egy éve esett ki a játékból…

A hiányzók ellenére minőségi játékosok maradtak bevethetők, így nem aggódunk a minőség miatt. Legalábbis nagyon reménykedünk egy nagyszerű mérkőzésben. Az eddigi tapasztalatok alapján a BTTs és az over 2,5 remek választásnak tűnik, elég megnézni a két csapat eddig mérkőzéseit, illetve szezonban játszott bajnoki meccseiket. Mi abban bízunk jobban, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső