Everton – Wolverhampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 21.
Everton
Teljesítmény:
N N V V V
  • Goodison Park
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolverhampton
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon szürreális, hogy ránézünk a tabellára, és mostani csapataink ott vannak a végén. Az Everton – Wolverhampton nemrégiben még két élcsapat rangadója lett volna, most viszont kiesési rangadóvá degradálódott. Az Everton évek óta pénzügyi problémákkal küzdött, nem tett jót az sem, hogy tavaly szezon elején új edzőt kellett találniuk a távozó Carlo Ancelotti helyett, Rafa Benitezzel elindultak a lejtőn. Hiába jött később Frank Lampard, csak a tüzet sikerült eloltania, az Everton nem esett ki.

A nyáron óta sokat gyengültek, és ez a gyengülés látványos, a liverpooliak ismét a kiesés elől menekülnek. Az már sokkal meglepőbb, hogy a portugál válogatottakkal megtűzdelt, nemrégiben még Európa-liga negyeddöntőt játszó Wolverhampton tökutolsó. Egyszerűen nem tudom, mi folyik a Molineux-ben, de az biztos, hogy nagyon gyorsan változtatni kell. A klubnál megtették az első lépéseket, kinevezték a korábbi szövetségi kapitányt, Julen Lopeteguit. A portugál vonal tehát egyelőre megszakadt menedzseri fronton (hiszen Nuno Espirito Santo után Bruno Lage volt a mesterük). Lopetegui munkához látott, és lesz is feladata bőven. Az az érzésem, a Wolves nagyon aktív lesz a téli átigazolási időszakban. És az első érkezőjüket már most tudom. Aztán lehet, tévedek. Mindjárt kifejtem.

Létfontosságú lenne a győzelem mindkét együttesnek, a kiesés elleni menetelésben ezek a legfontosabb, úgynevezett hatpontos meccsek. Az Ivibetnél levő szorzókat néztük meg, 2.28-at fizetnek a hazai győzelemre, 3.21-et a döntetlenre, míg a Wolverhampton sikere 3.11 most. A fogadóirodák tehát úgy gondolják, a Lampard – Lopetegui mérkőzést az angol fogja megnyerni.

Everton

A pénzügyi gondok ellenére az Evertonnal kapcsolatban már jönnek a különböző átigazolási pletykák, hamarosan nyílik a piac, a kékeknél pedig szükség van az erősítésre. Hátul még megvannak, de középpályán és a csatársorban vannak problémák, főleg, hogy Anthony Gordont is csábítják máshová, Richarlison már a nyáron távozott, Dominic Calvert-Lewin meg… nem igazán találja magát. Ja, és Salomon Rondonnal közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A hírek szerint Mohamed Kudust nézték ki, kérdés, hogy őt mennyiért engedi el az Ajax. Már a BL-ben is jól játszott a csatárként és középpályásként bevethető játékos, valamint a VB-n is gólokat szerzett.

Kell az erősítés a csapathoz, különben a tavasz is arról fog szólni, mint a legutóbbi, a kiesés elleni menetelés fogja felőrölni a játékosokat. Most még csak azt sem tudom mondani, hogy ebben a keretben több van, mert szerintem nincs.

Az Everton most a legrosszabb bent maradó helyen, vagyis a 17.-en áll, egyetlen pontra a Nottingham, ami nem túl megnyugtató. Ahogy a tavalyi idényt, úgy az ideit is elég gyengén kezdték. Eddig 14 pontot szereztek, háromszor nyertek, ötször ikszeltek és hétszer kaptak ki.

A legutóbbi három fordulóban egy pontot gyűjtöttek, döntetlen a Fulham ellen, majd vereség a Leicestertől és a Bournemouthtól. Egyikük sem egy Manchester City idén, úgyhogy ez a vereség Frank Lampardék számára kellemetlen.

Többször is szó esett már arról, hogy az egykori Chelsea-játékos (és edző) nem bírja ki az idei idény végét, és váltani fog a csapat, gyanítom, azért van még az együttesnél, mert borsos lenne őt kirúgni.

Az egyik legrosszabb hazai mérleggel az Everton rendelkezik, 7 meccs, 8 pont, 6 rúgott és 6 kapott gól. Nem annyira izmos…

Ha minden igaz, nemsokára ismét bevethető lesz Andros Townsend, aki már nagyon régóta a maródiak listáján szerepel, illetve ismét bevethető lesz Dominic Calvert-Lewin. James Garner és Mason Holgate a csapat másik két sérültje, róluk nem igazán tudok, az biztosnak tűnik, hogy hétfőn még nem fog egyikük sem pályára lépni. Ahogy nem lép pályára Conor Coady sem. Ő kölcsönben szerepel az Evertonban, épp a Wolverhampton adta kölcsön, és saját klubja ellen nem szerepelhet.

A várható kezdőcsapat:

Pickford – Coleman, Keane, Tarkowski, Mykolenko – Gueye, Onana – Gordon, Iwobi, Gray – Maupay

Egymás elleni meccsek:

Az Everton problémái nem tavaly kezdődtek, de akkor törtek fel igazán. És ez a Wolverhampton elleni két meccs eredményén is látszik. A liverpooliak mindkét mérkőzésüket elveszítették Raúl Jiménezék ellen, idegenben 2-1-re kaptak ki (Kilman és Jiménez találtak be a hazaiak közül, Iwobi a vendégek részéről), míg tavasszal hazai pályán már csak 1-0-ra veszítették el a bajnoki meccsüket. Itt az a Conor Coady szerezte a győztes gólt, aki egyébként a nyártól kezdve már pont az Evertont erősíti.

Amennyiben az elmúlt öt meccset nézzük, a Wolverhampton fölényben volt, hiszen három meccset nyertek, míg az Everton kettőt. A pontokat mostanában mindig elrendezték egymás között, pontosztozkodásra 2018-ban volt példa. Azóta hét mérkőzésen mindig nyert valamelyik csapat.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.13.Premier League
everton
0:1
wolverhampton
Premier League
2021.11.01.Premier League
wolverhampton
2:1
everton
Premier League
2021.05.19.Premier League
everton
1:0
wolverhampton
Premier League
2021.01.12.Premier League
wolverhampton
1:2
everton
Premier League
2020.07.12.Premier League
wolverhampton
3:0
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolverhampton

Megérkezett Julen Lopetegui, és máris nekikezdett a csapat fizikai és mentális felkészítésének. Utóbbi lesz a nehezebb feladat. Ez egy jó játékosokból álló gárda, amely tavaly a felsőház közelében végzett, most viszont az utolsó helyen állnak, és az ősz folyamán elképesztően gyengék voltak. Annak ellenére, hogy a keret tömve van jobbnál jobb játékosokkal. Elég csak Rúben Nevest, Goncalo Guedest vagy Raúl Jiménezt megemlíteni. De ott van még Adama Traoré, Daniel Podence, Hwang Hee-chan, Matheus Nunes, a kapuban José Sá, a védelemben… Na, itt vannak a gondok. Nem is értettem, miért váltak meg a nyáron olyan erős védőktől, mint Romain Saiss vagy Conor Coady, de az biztos, hogy a Collins – Kilman kettős középen össze sem hasonlítható a tavalyi védőpárossal. Mondjuk akkor 3-5-2-ben játszottak, de ez most mindegy, a lényeget mindenki érti.

Lopetegui elsősorban a védelmén akar csiszolni, fel is merült a 33 éves Felipe, aki most az Atleticoban játszik, szó volt Aaron Wan-Bissakáról, biztos, hogy igazolni fog valakit a spanyol. És még egy érkezővel számolhatnak. Ami még csak pletyka szinten sem merült fel, mégis azt gondolom, hogy össze fog jönni.

A tegnapi napon írták meg, hogy Isco felbontja a szerződését a Sevillával. Anno azért igazolt oda, mert Julen Lopetegui volt az edző. Az ő kirúgása után romlott meg a viszony a sportigazgatóval, majd az új edzővel is. Sampaoli elmondta, nem számít az irányítóra. A dolog odáig fajult, hogy Isco nemsokára szabadon igazolható lesz. És hova menne, ha nem kedvenc mestere új csapatához? Anélkül, hogy egy fontot is fizetni kéne érte. Napokon belül erről olvashattok majd. Aztán mondom, lehet, hogy tévedek.

A Wolves tehát cudarul áll, utolsó helyen, mindössze 10 pontot begyűjtve. Négy mérkőzés óta nyeretlenek, utoljára az Arsenaltól kaptak ki hazai pályán. Akkor még nem Lopetegui, hanem Steven Davis ült a kispadon. A spanyol első meccsére tegnap került sor a Ligakupában, a Gillingham FC-t otthon verték meg 2-0-ra. A gólokat Rayan Ait-Nouri és Raúl Jiménez szerezték.

Első idegenbeli győzelmükre készülnek, eddig hét meccsen két döntetlen és öt vereség a mérleg, három rúgott és tizenegy kapott góllal.

A várható kezdőcsapat:

José Sá – Semedo, Collins, Kilman, Bueno – M. Nunes, R. Neves, J. Moutinho – Podence, R. Jiménez, Guedes

Tippelde

A VB előtt már megkezdte a felkészülést a Wolverhamptonnál az új edző, Lopetegui tehát már ismeri valamennyire a csapatát. A spanyol egy győzelemmel kezdhet, mert azért az Everton sem egy kifejezetten erős együttes, és most, hogy több kulcsjátékos sem lesz a pályán, szűken vannak elöl…

Egyáltalán nem biztos, hogy pontot tudnak szerezni. Véleményem szerint a vendégek egy góllal jobbak lesznek, két és fél gól alatti eredményt várok emellett.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 3.13 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 3.168 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 3.20 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső