FC Köbenhavn – Istanbul Basaksehir: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 03.
FC Köbenhavn
Teljesítmény:
N N V D V
  • Telia Parken
  • Augusztus 05. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Istanbul Basaksehir
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Törökország legjobb csapata Koppenhágába látogat, egygólos előnyét próbálja megtartani a dán csapattal szemben. Az ellen a dán csapattal szemben, akiknek ittléte kisebb csoda, tekintve, hogy eddig milyen ellenfeleken kellett átverekedniük magukat. A Stale Solbakken vezette csapat a Basaksehir otthonában csak egy gólt kapott, így reális esélyük maradt arra, hogy hazai pályán megfordítsák a találkozót.

Az Európa Liga nyolcaddöntőjében FC Köbenhavn – Istanbul Basaksehir mérkőzést rendeznek szerda este.

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

FC Köbenhavn

Július végén fejeződött be a dán bajnokság, ahol az FC Köbenhavn csak az ezüstérmet csípte el, a Midtjylland jelentős előnnyel nyerte a pontvadászatot. A Superliga befejeztével csak és kizárólag az EL-re kell koncentrálniuk, ahol viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, a Basaksehir egyértelműen uralja a török futballt. Hogy miért és hogyan az egy másik kérdés…

A dán kupát sem sikerült elhódítaniuk, meglepően korán, már a negyeddöntőben (még a nagy felfüggesztés előtt) búcsút kellett mondaniuk a sorozatnak, az Aalborg simán ejtette ki őket.

Visszatérve a bajnokságra… Nem sokon múlt, hogy nem a harmadik helyen végeznek, az utolsó két meccsükön két győzelmet arattak, míg legfőbb riválisuk egyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott. Ha ez nem lett volna meg, joggal gondolhatnák a szurkolók, hogy ez egy pocsék idény…

Talán így sem nevezhető sikeresnek, a Midtjyland és az FC Köbenhavn a legfőbb esélyesei a dán bajnokságnak, ezúttal utóbbi húzta a rövidebbet.

Előző meccs eredménye
2020.03.12.Európa Liga
istanbul basaksehir
1:0
copenhagen
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Istanbul Basaksehir

Csúcsra ért az Istanbul Basaksehir, amely történelme első Super Lig diadalát könyvelhette el ebben a szezonban. Nem is csoda, tömve van a csapat remek képességű játékosokkal, elég csak kiemelni Gael Clichyt, Martin Skrtelt, Edin Viscát, Demba Bát vagy Enzo Crivellit.

Az utolsó mérkőzésüket ők is július végén játszották, így mondhatjuk, hogy mindkét csapat játékban van, nem kell attól félniük, hogy a másik csapat előnnyel érkezik majd a visszavágóra.

Sérültjük nincs, szemben ellenfelükkel.

Az odavágó

Tekintve, hogy a Sporting ellen hogy játszottak mindenki arra számított, hogy újra gólzáporban lesz része a mérkőzésre kilátogató szurkolóseregnek.

Okan Buruk együttese támadólag lépett fel a találkozó első 10 percében, még kapufáig is eljutottak: Az előző kör hőse, Edin Visca lőtt távolról, a lövés saját csapattársán pattant meg, ami így lett veszélyes, de a kapufáról kifelé vágódott a labda.

A 33. percben a szenegáli Demba Ba kapott labdát Edin Viscától, kissé elvesztette az egyensúlyát, így a tizenhatos vonaláról leadott lövése, ha nem is sokkal, de mellé szállt.

Aktívabb volt a Basaksehir, a koppenhágaiak nem igazán tudtak támadásokat vezetni, egyszer kellett egy gyenge kísérletet hárítania Gunoknak.

A második félidőben is a narancsmezesek játszottak jobban, de gól nem született. Még a kihagyhatatlant is sikerült kihagynia Demba Bának a a 78. percben. A brazil Robinho ugrott ki védői között, élesen középre lőtt labdájába csak bele kellett volna tennie a lábát a szenegáli csatárnak, de ez nem sikerült, így maradt a döntetlen.

Egészen a 87. percig, amikor ismét a szenegáli került a középpontba. A büntető területen belül Varela akasztotta a csatárt, aki elesett, Collum pedig tizenegyest ítélt. Természetesen ismét Visca állt a labda mögé, ahogy a Sporting ellen tette és ezúttal sem hibázott.

Ezzel a góllal ha szűken is, de előnyt szerzett a török együttes, de egyáltalán nem lett ez olyan sima, mint ahogy sokan gondolták. Bőven maradt esélye a dánoknak a visszavágón, ha úgy játszanak, ahogy a Celtic ellen tették.

Összefoglalás

Magam részéről szinte biztos vagyok a törökök sikerében, akik jobb játékerőt képviselnek, ráadásul ez a Koppenhága sem az utóbbi évek legerősebbje.

Az odavágó lehet, hogy szoros volt, azonban van egy olyan érzésem, hogy a visszavágó már simább lesz.

A törököknél senki sem hiányzik, míg a Köbenhav csapatánál nem játszhat Fischer, Santos és Sigurdsson.

Nem számítok vérengzésre, egy olyan meccs van a fejemben, amin egyértelműen jobbak a vendégek, de nem viszik túlzásba. Egy-két gól van ebben a mérkőzésben, azokat pedig a Basaksehir fogja szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső