Fenerbahce – Austria Wien: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 23.
Fenerbahce
Teljesítmény:
N N N D D
  • Sükrü Saracoglu Stadium
  • Augusztus 25. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Austria Wien
Teljesítmény:
N V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szalai Attiláéknak az Európa-liga már meglesz. Legalábbis most nagyon úgy áll a helyzet, mivel az első mérkőzésüket idegenben nyerték meg 2-0-ra az Austria Wien ellen. Ez azért már komoly előny, és mivel a második meccsüket hazai pályán játsszák le, nagy csoda kellene a nyugati szomszédainktól.

Nem igazán hiszünk abban, hogy ezt meg lehet fordítani, de a török csapat elég hektikusan teljesít, a BL-ből is úgy estek ki, hogy ők számítottak esélyesnek, aztán tessék…

A Fener inkább játékban van, nagyobb a rutinjuk, az Austria Wiennek ez volt az első nemzetközi meccse idén.

Bátran ki lehet azt jelenteni, hogy a bécsiek az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a mérkőzésre, és ezt a bukik is így gondolják. Ha megnézzük az oddsokat, ti is rájöttök, hogy miért mondom ezt. AZ, hogy a sógorok megnyerik az összecsapást 7-8-as oddson fut, a döntetlen is közelít az 5-höz, míg a Fenerbahce győzelme 1.40-et sem éri el sok helyen.

A Fener megpróbálhat javítani, hiszen tavaly is az Európa-ligában vehettek részt, akkor a csoportjuk harmadik helyén végeztek, az EKL egyenes kieséses szakaszából pedig egyből kizúgtak.

Jöjjön a Fenerbahce – Austria Wien összecsapás!

Az előző mérkőzésen történt

Nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől az Austria Wien, ők is tudták, ha a csoportkörbe akarnak jutni, ahhoz otthon mindenképp kell egy gól, ahhoz győzni kell. Isztambulban nem könnyű nyerni, nyilván vannak csapatok, akiknek az, de a Wien nem tartozik közéjük. Szóval kezdésnek megnyomták az első perceket, és ez nem is ízlett a törököknek.

Helyzetből csak egy volt, az sem volt valami veszélyes, egy szöglet utáni lecsorgó labdát Huskovic bombázott fölé méterekkel. Amúgy, ha kapura ment volna a labda, több védő is ott volt blokkra készen.

A nagy nyomás hazai részről nem tartott sokáig. Nyolc perce ment a találkozó, amikor a vendégek kontrát vezettek. Túlságosan kinyílt a lilák védelme, Diego Rossi remekül ugratta ki Josh Kinget, aki nagyon gyors volt, védője sehol, beért a tizenhatoson belülre, majd belsővel gurított Fruchtl lába mellett a kapuba. Szép gól volt, ki kell emelni Rossit, aki remekül vette észre a balján érkező egykori PL-játékost.

A gól meghozta a vendégek kedvét, sokkal felszabadultabban kezdtek játszani, és nem igazán hagyták a hazaiakat érvényesülni. Néha ott kóboroltak a sógorok a törökök tizenhatosánál, de feladatot nem nagyon adtak a védelemnek, főleg nem a kapusnak.

Ellenben a másik oldalon voltak jó lövések, jó fejesek. Vagyis annyira nem jók, hogy részletesen megemlítsem őket, de legalább próbálkoztak.

A hazai mester egyébként már 20 perc után cserélt, Wustinger helyett Haris Tabakovic lépett pályára, aki aztán majdnem szerzett egy gólt. Braunoder varázsolt a támadó fejére, akiről totálisan lemaradtak a védők, és talán ez lepte meg teljesen a svájci csatárt. Senkitől sem zavartatva méterekkel bólintott mellé, Bayindir nyugodtan nézhette, merre megy a bogyó.

Azért Fruchtl kapuja előtt is volt esemény, egy labdaszerzés után az amúgy nagyon jól játszó Ismail Yuksek tolta ki a labdát a mostanában mellőtött, ezen a meccsen azonban a kezdőben helyet kapó Serdar Dursunnak, a támadó viszont csak az oldalhálót találta el. Akkor még…

A második félidő elejét a vendégek nyomták meg, ezúttal ők estek neki ellenfelüknek. Helyzetük is volt, ám Frichtlt nem állították megoldhatatlan feladatok elé. Igazából még kaput sem találtak, de jelzésértékű volt, ha jobban kitámad a Wien, arra számíthatnak, hogy azonnal lekontrázzák őket. Egy alkalommal csak Serdar Dursun önzőségén múlt, hogy nem lett komolyabb helyzet a kapu előtt, hárman támadták a hazai kaput, Dursun balján jött Alioski, teljesen egyedül, de a csatár nem passzolt, hanem lőtt. A blokkba.

A Wiennek ekkor nem sok köze volt a meccshez, és a szituáció a hajrára még inkább fokozódott. A 83. percben ugyanis a hazaiak védője, Lucas Galvao megkapta a második sárga lapját egy elkésett becsúszás miatt. Nem nagyon lehetett vitatkozni az ítélettel, a brazil butasága pedig újabb gólhoz vezetett. Az emberelőnyt a Fener hat perc alatt kihasználta, az egész meccsen nagyon akaró Serdar Dursun szerencsés gólt.

Kényelmes az előny, megérdemelt volt Szalai Attiláék győzelme. Ha így játszanak, nem lesz gond a csoportkör kiharcolásával…

Fenerbahce

A török szövetség nem volt valami jófej a Fenerbahcéval szemben, tekintve, hogy hétfőn este játszották le az Adana Demirspor elleni meccsüket. Úgy, hogy csütörtökön fontos mérkőzés vár rájuk.

Jorge Jesus csapata egy jó kis összecsapáson van túl, ahol Szalai Attila is főszerephez jutott, ő harcolt ki büntetőt, amit aztán Enner Valencia értékesített. Nem ez volt a támadó egyetlen gólja, húsz perccel később ismét betalált, majd Miha Zajc és Ezgjian Alioski is a hálóba lőtt. A vége egyébként 4-2 lett.

Jesus nagyjából azt a csapatot küldte pályára, akikre csütörtökön is számítunk, ott volt Valencia, Szalai, Lincoln, Emre Mor, Miha Zajc, Luan Peres és Serdar Dursun is.

Aki viszont nem volt ott, az Josh King. Az első találkozón gólt szerző támadó sérülés miatt maradt ki, és nem valószínű, hogy csütörtökre felépül. Rajta kívül még Nazim Sangare és Serdar Aziz sem lehetett a pályán.

Azért tudott pihentetni is a luzitán, Diego Rossi, Ismail Yuksek, Bright Osayi-Samuel, Miguel Crespo és Ezgjian Alioski is csak a padon ült.

Sokan még mindig nem bevethetők az EL-ben, ott van például Joao Pedro, a Cagliari válogatott csatára, aki a jövőben nagy erőssége lehet az együttesnek, most viszont nem számíthat rá Jesus.

Bár nem igazán voltak csúcsformában, a BL-től való búcsú felrázta őket, most már hat veretlen meccsnél járnak, négyet ezek közül megnyertek.

A várható kezdőcsapat:

Bayindir – Osayi-Samuel, Szalai, Lemos, Alioski – Crespo, Rossi, Ismail, Peres – Valencia, Dursun

Előző meccs eredménye
2022.08.18.Európa-liga
fenerbahce
2:0
austria wien
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Austria Wien

Vereség után győzelem, aztán újra vereség, és megint győzelem. Így áll most az Austria Wien, ha folytatják a sormintát, akkor itt nem lesz továbbjutás. Meg egyébként sincs sok esélye a sógorok csapatának, tekintve, hogy az első mérkőzésen sem tudtak komolyabb veszélyt kialakítani Bayindir kapuja előtt.

Talán Tabakovic volt veszélyes, a svájci támadót a kezdőbe várjuk amiatt, ahogy az odavágón játszott. De valószínűbb, hogy majd Gruber kezd, aki a hétvégén gólt szerzett.

Ugyebár Lucas Galvaot kiállították, a brazil helyét be kell tömni, erre a legnagyobb esélye Johannes Handlnek van, aki most tért vissza sérülésből, a hétvégi bajnokin már kezdőként számítottak rá.

Az ott látható ötvédős rendszer lehet a nyerő csütörtökön is, ami alapos átalakítást jelentene a kezdőcsapatban.

Ejtsünk egy szót a Wolfsberger elleni találkozóról is: A bécsiek 2-1-re tudtak nyerni, Gruber és Djuricin találtak a hálóba.

Galvao hiányzásáról már beszéltünk, továbbá nem lesz elérhető Matan Baltaxa, Zian El Sheiwi és Marko Raguz sem.

A várható kezdőcsapat:

Fruchtl – Ranftl, Handl, Muhl, Koumetio, Martins – Braunoder, Fischer, Holland – Gruber, Fitz

Tippelde

Ha nem is átjáróház volt a bécsiek védelme, azért viszonylag könnyedén eljutottak a törökök a kapuig. A vendégek továbbjutására semmi esély, itt inkább azt kell majd megakadályozni, hogy a Fener ne üsse ki az Austria Wient.

Nem akarom most az időt húzni, mert még sok tipp van a mai napra, szóval rövid leszek: Hazai győzelmet várunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.40 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.38 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.38 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső