Fenerbahce – HJK Helsinki: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Fenerbahce
Teljesítmény:
N N D D N
  • Sükrü Saracoglu Stadium
  • Augusztus 19. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
HJK Helsinki
Teljesítmény:
N N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk az Európa-liga napot, ám lehetséges, hogy befejezni már csak holnap fogjuk. Mindenesetre a Fenerbahce – HJK Helsinki meccsen még végigfutunk, de nem sprintben, inkább fog ez hasonlítani egy maratonhoz. Szépen, tüzetesen megismerjük a csapatokat.

Bár a HJK Helsinkit már igen, sőt őket kifejezetten kedveljük, nagyot mentek a Bajnokok Ligájában, és az EL-ben is haladtak már egy kört. Nagy szó lenne, ha sikerülne csoportkörbe jutni, pláne, ha tudjuk, ki az ellenfél.

Eddig ilyen erős csapatot nem fogadtak Roope Riskiék. És számunkra kedves csapattal küzd majd meg a finn együttes, a Szalai Attilát (még?) soraiban tudó török bronzérmes, a Fenerbahce lesz az ellenfél.

Jó ideje figyeljük már Szalai teljesítményét, azonnal a szurkolók kedvencévé vált, ami nem is csoda, kőkemény védekezés mellett az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát.

Szükség is lesz rá, mert a riválisnál ott van Roope és Riku Riski, Filip Valencic, akik majd okozhatnak bonyodalmakat.

Kezdjük az összecsapás előzetesét!

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Fenerbahce

Szalai Attila tehát jött, látott és győzött. Nem tudni, végül marad-e a Fenernél, ám az biztos, hogy Premier League és La Liga csapatok ostromolták a török klubot a védő játékjogáért. Ám egyikük sem rakott le annyi lóvét az asztalra, amely elegendő volt ahhoz, hogy útjára engedjék a válogatottunk bástyáját.

A tavalyi tavaszt egyébként megnyomta a Fener, ám végül csak a harmadik helyre értek oda egy nagyon izgalmas bajnokság végén.

A csapat legnagyobb értékei közé tartozik Szalai Attila mellett az egykori Real Madrid és Arsenal középpályás, Mesut Özil, valamint Ozan Tufan, Irfan Can Kahveci és Altay Bayindir kapus.

Na meg Mbwana Samatta is az lehet, az új vezetőedző, a portugál Vítor Pereira ugyanis elsők között vásárolta meg a tanzániai csatárt az Aston Villától. Steven Caulker szintén nagyobb név, őt az Alanyasportól szerezték meg, illetve Burak Kapacakot említenénk még meg, aki a Bursaspor játékosa volt tavaly.

Egy sor játékosától megvált amúgy a Fenerbahce, de egyikük sem nevezhető alapembernek.

Szó volt arról, hogy igazolnak egy nagyot, azonban egyre kisebb az esély arra, hogy Andriy Yarmolenko, a West Ham és az ukrán válogatott játékosa végül csatlakozik Szalai Attisékhoz.

Arra viszont van, hogy Hee-chan Hwang, az RB Leipzig csatára végül igent mond, meglátjuk, hová fut ki ez a sztori.

A bajnokságot megkezdte a Fener is, az Adana Demirspor ellen idegenben tudtak nyerni Mesut Özil góljával. Szalai a meccset végigjátszotta, és őt választották a mérkőzés legjobbjának. Elég erősnek tűnik ez a Fenerbahce, félő – finn szempontból -, hogy a HJK Helsinki kevés lesz…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

HJK Helsinki

Ám ez egyáltalán nem biztos, okozott kellemetlen perceket az ellenfeleknek Toni Koskela együttese.

Anno ők is a Bajnokok Ligájából indultak, és szépen meneteltek, egészen addig, amíg a szintén skandináv ellenfél, a Malmö meg nem állította őket. Először a montenegrói Buducnost volt az ellenfél, nagyon nagyon simán, 7-1-es összesítéssel búcsúztatták őket, majd a Malmö otthonában 2-1-es vereséget szenvedtek, ám láttunk pozitív jeleket a visszavágó előtt. Ezek ott, a pályán meg is mutatkoztak, végül 2-2-re végeztek a felek, ami így a HJK kiesését eredményezte.

Az EL-ben folytathatták, ott pedig egy másik igencsak szimpatikus csapat állt velük szemben: A Neftchi Baku. Az Azerbajdzsánban rendezett első mérkőzés még döntetlen eredményt (2-2) hozott, ám a visszavágón már nem adta magát Tannander, kapott gól nélkül hozta le a meccset, az elől levő társak pedig három góllal terhelték meg a Neftchi kapuját.

A bajnokság Finnországban a megszokott mederben zajlik, már egy jó ideje elkezdődött, lassan az idény felénél járunk. Nem meglepő módon a HJK Helsinki utcahosszal vezet, egyedül az Oulu tudta megverni őket 11 forduló után, pontot is csak kétszer veszítettek ezen kívül.

A góllövőlistát az új igazolás, Filip Valencic vezeti, de mögötte szorosan ott van Roope Riski, a tavalyi kiírás legtöbb gólt szerző játékosa.

Ügyes, helyenként szép focit játszó csapat a HJK, akik most egy – véleményünk szerint – erősebb csapat ellen kell helyt álljanak, mint a Malmö, akik búcsúztatták őket a Bajnokok Ligájából.

Összefoglalás

Az első mérkőzést Törökországban játsszák, a bukik pedig semmi esélyt nem adnak a finneknek. A Fener győzelmére mindössze 1.20-1.30-as odds van, ami azért nem túl combos.

Szerintünk ennyire azért nem lesz sima, ám lehet, hogy tényleg kijön a tudásbeli különbség, és a küzdés ide már kevés lesz. Amikor a Malmö ellen léptek pályára a svédek még nagyon szenvedtek, nem tudtak folyamatosan jó teljesítménnyel előrukkolni, ám a Fener más tészta. Legalábbis más tésztának tűnik.

A vendégeknél továbbra is csak Atomu Tanaka sérült, illetve meg kell említenünk, hogy a brazil Luis Henrique már nem a csapattal készül. Kölcsönben szerepelt a támadó a gárdánál, most viszont már a Honka mezét húzza magára minden héten.

A Fenernél kicsit hosszabb a hiányzók listája: Serdar Dursun, Dimitrios Pelkas, Enner Valencia és Mert Hakan Yandas van a maródiak listáján. Mindegyikük támadó, így viszont nem is csoda, hogy Mesut Özil „vénségére” befejező csatárt játszott az első bajnoki meccsen.

Bár ott inkább azt mondanánk, hogy igazi ék nélkül játszottak, mint ahogy néha a Real Madrid lépett pályára Karim Benzema hiányában, vagy a Manchester City a BL-döntőben a Chelsea ellen.

Bár szimpatizálunk a HJK-val, de hisszük, hogy a Fenerbahce jobb csapat. Ezt pedig a saját szemünkkel láthatjuk majd. Szerintünk nem fog tudni hálóba találni a vendégcsapat, míg a Fener legalább egy gólt szerezni fog.

Ha valaki igazán nagy adrenalinfröccsöt akar, fogadja meg azt, hogy Szalai Attila gólt szerez a mérkőzésen. Nagy szorzót adnak rá – mégiscsak egy védőről van szó -, ám a Fener meccsein valahogy nagyon gólerős a magyar fiú.

De az igazán komoly tipp az, hogy a törökök megnyerik a mérkőzést, illetve az, hogy csak az egyik fél talál hálóba. Véleményünk szerint az első gólig lesz nehéz, addig a HJK hozni fogja azt a defenzív, kontrákra építő játékot, amit idegenben a BL-ben és az EL-ben láthattunk tőlük. Ha meg elérnek egy jobb eredményt, akkor hazai pályán teljes paradigmaváltás következik, és a védekezést a támadás váltja fel…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső