Ferencváros – MTK: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 26.
Ferencváros
Teljesítmény:
V N N N V
  • Groupama Arena
  • November 28. 19:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
MTK
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Indul a második kör és a Ferencváros – MTK mérkőzés második felvonása. Az első fordulóban találkoztak legutóbb, az újonc MTK meglepetésre egy pontot otthon tartott, pedig mindenki úgy ítélte meg, hogy esélyük sem lesz a Fradi ellen.

Azóta kiderült, hogy Michael Boris együttesének valószínű, hogy nem lesznek kiesési problémái, valahol a középmezőnyben végezhetnek a kék-fehérek, még annak ellenére is, hogy a bajnokság első harmadában megannyi problémával kellett szembenézniük.

A Fradinál is sok minden történt az augusztusi mérkőzés óta, gondoljunk csak arra, hogy hétről hétre a világ legjobbjai ellen lépnek pályára, a Bajnokok Ligájában a rengeteg pénz mellett sokat fejlődhetnek is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budapest Honvéd – Ferencváros

Írtam egy tippet erről a meccsről én is, esélyes volt, hogy a Fradi begyűjti a három pontot, de tudván, hogy dupla terhelésnek vannak kitéve nem számítottam gólesőre, még azt is megemlítettem, hogy ikszes meccs. A végeredmény 0-1 lett, tehát végül is bejött, amire gondoltam.

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, Myrto Uzuni szabadrúgásból próbálta bevenni Thomas Tujvel kapuját, de a kapus kiszedte az albán válogatott lövését.

A másik oldalon Dibusz Dénes hibája okozott gondot, a kirúgása ugyanis Ugrai Rolandot találta meg. Ugrai kicselezte Dibuszt, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol viszont túlontúl önző volt, a középen érkező társnak nem passzolt, mindenáron ő akart gólt rúgni, de egy becsúszó láb megakadályozta ezt.

Újra a Fradi jött helyzettel, Uzuni szögletét Blazic húzta kapura, de gyengén, utána Boli próbálkozott, de a védők mentettek. Ismét szögletet rúghatott a Fradi a 27. percben, amit a védők kifejeltek, de pont az érkező Heister elé, aki 17 méterről irtózatosan hatalmas gólt rúgott. Nem hiszem, hogy lenne kapus, aki ezt védeni tudta volna.

További gólok már nem estek a meccsen, pedig eshettek volna, mert Ugrai és Balogh Norbert is jó helyzetből lőhettek kapura, de egyikük sem talált a hálóba.

A végeredmény így 0-1 lett, nem volt rossz meccs és előzetesen valami ilyesmire számítottunk.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.14.OTP Bank Liga
mtk
1:1
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.03.09.OTP Bank Liga
mtk
1:3
ferencváros
OTP Bank Liga
2018.11.03.OTP Bank Liga
ferencváros
2:0
mtk
OTP Bank Liga
2018.07.29.OTP Bank Liga
mtk
1:4
ferencváros
OTP Bank Liga
2017.05.06.OTP Bank Liga
mtk
1:3
ferencváros
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd – MTK

Ez a mérkőzés volt Pintér Attila bemutatkozó meccse a mezőkövesdiek kispadján, Kuttor Attilát váltotta a magyar válogatott régi szövetségi kapitánya. Ezt a bemutatkozást azonban elrontotta az MTK, amelynek sikerült elvinni mind a három pontot.

Pedig jól kezdtek a matyóföldiek, az első negyedórában Mijatovicsnak kétszer is hárítania kellett, egyszer Vutov, egyszer pedig Berecz Zsombor tette őt próbára.

Aztán a 21. percben egy egészen szürreális gólt kapott az amúgy kiváló képességekkel megáldott Szappanos: Ikenne-King húzott el a jobboldalon, véleményem szerint inkább be akarta adni erőből a labdát, a félmagas lövés/beadás viszont kicsit lecsúszott a lábáról, Szappanos pedig nem ért vissza a rövidre, ezzel a furcsa góllal szerzett vezetést az MTK.

A gól megfogta a hazaiakat, innentől kezdve szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt Mijatovicsra, de az MTK sem vitte túlzásba a támadásokat.

A második félidőben Prosser és Dimitrov került helyzetbe, de egyikük lövése sem ért gólt. Maradt a 0-1, egy óriási potyának köszönhetik a fővárosiak a győzelmüket.

Összefoglalás

Érdemes megemlíteni, hogy az MTK nagy sorozatban van, ha a kupát is idevesszük, akkor hat meccs óta veretlenek, utoljára a Budafoktól kaptak ki október elején. A bajnokságban a Ferencvárosnak is megy, hiszen úgy vezetik négy pont előnnyel a tabellát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ők az egyetlen csapat az NB1-ben, akik még veretlenek. Összejöhet egy veretlen szezon? Vagy erről még túl korai beszélni?

Na, mindegy… Az augusztusi meccsen mindenkit meglepett az MTK harcossága, szervezettsége és az új igazolásaik is egyelőre beváltak. A védelemben Herrera telitalálat, Ikenne-King visszahozatala is jó döntés, elől pedig Mijovszki a házi gólkirályuk.

Kiegészülve a fiatalokkal szép jövő elé nézhetnek Schön Szabolcsék.

A Fradi meg… Róluk idén csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, egy nagyon kemény BL csoportban állnak helyt, még akkor is, ha a Juve és a Barca is nagyon elverte őket. De! Kedden játszották a Juventus elleni második meccset és itt bizony gyönyörű játékot produkálva álltak közel a csodához. Myrto Uzuni góljával még a Fradi vezetett, amit Cristiano Ronaldo egyenlített ki. Percekre volt az FTC a csodától, azonban Alvaro Morata a 92. percben megszerezte a torinóiak győztes gólját.

Ebből lehet építkezni és még mindig van arra esély, hogy az Európa Ligában folytassák, ami igazán csodaszámba menne. Remélhetőleg minden a Dinamo Kijev elleni utolsó csoportmeccsen dől el. De ha jövő héten megverik a Barcát, nekem az is jó…

Sérültjük továbbra sincs, és Szerhij Rebrovra jellemző, hogy ritkán pihentet. Néha kikapja Somáliát vagy Tokmacot a bajnokikon, de van olyan helyettesük, akik remekül pótolják őket. Az MTK-nál Schön Szabolcs betegség miatt nem vehetett részt a Mezőkövesd elleni meccsen, a Fradi ellen viszont már minden bizonnyal játszhat.

Masszív kis csapat az MTK, a Fradi pedig kétségkívül a legjobb magyar csapat jelenleg. Picit talán kockázatos a tipp, amit adni fogok, de nem hinném, hogy itt sok gólra kell számítani ezúttal. Hosszú még a bajnokság, nem lehet ellőni az összes puskaport.

Az egyik tippem tehát egy Under 2,5, a másik pedig egy döntetlen. Megfelelő mentalitással megfogható a Fradi, akiken lassan ki kell jönni a kettős terhelésnek. Meglátjuk, én most az első tipp mellett döntök.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső