Finnország – Franciaország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 15.
Finnország
Teljesítmény:
N N V V N
  • Helsingin Olympiastadion
  • November 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Finnország ott van a pótselejtező kapujában, ám egy valóságos boss-fight vár rájuk holnap este Franciaország személyében, akik a hétvégi kivégzéssel tették biztossá, hogy ők bizony ott lesznek Katarban. Nyolcat hintettek szegény Kazahsztánnak, így már akkor sem csúszhatnak le az élről, ha a Finnország – Franciaország mérkőzést esetleg a hazai csapat nyeri.

Megtörténhet ez? Nyerhetnek Lodék a regnáló világbajnok ellen? Végül is, miért ne? Deschamps-ék számára ez már egy tétnélküli találkozó, valamint – nem is olyan régen – már egyszer a finnek legyőzték a franciákat, ráadásul a Parc des Princes-ben.

Amennyiben a találkozó döntetlennel ér véget, az ukránok pedig nyernek. Nos, ekkor kezd bonyolódni a sztori, mert a csoportban a gólkülönbség számít. Abban egy picit – egy góllal – jobbak a finnek, szóval számít majd, hogy Yaremchukék hány góllal nyernek.

Ha pedig Ukrajna kikap, akkor nincs miről beszélni. Akkor a finnek pókfocizhatnak is, mert övék lesz a második hely.

Hogy mit gondolnak a fogadóirodák? Az látszik, hogy kissé óvatosak, nem tudni, mi jár Didier Deschamps fejében. Pihentesse az ászokat? Vagy menjenek neki ennek a meccsnek még a legjobbakkal? Nehéz megmondani, ezért a vendégsikerre adott 1.60 körüli odds nagyjából reális.

És hogy mit gondolunk mi? Arról olvashattok lentebb…

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Bosznia-Hercegovina – Finnország: 1-3

G.: Menalo ill. Forss, Lod, O’Shaughnessy

Eleve esélytelenebb csapatként futottak ki a finnek, legalábbis a fogadóirodák azt gondolták, hogy a házigazda ezt a mérkőzést be fogja tudni húzni. Alapból sem volt könnyű dolguk Pukkiéknak, de ha hozzátesszük, hogy aztán egy órát emberhátrányban kellett játszaniuk, akkor ez a siker még jobban felértékelődik…

A kezdők:

Bosznia-Hercegovina:

Sehic – Ahmedhodzic, Sanicanin, Kolasinac, Civic – Hadziahmetovic, Pjanic, Cimirot – Stevanovic, Prevljak, Krunic

Finnország:

Hradecky – Raitala, Ivanov, Vaisanen, O’Shaughnessy, Hamalainen – Lod, Schüller, Kamara – Pukki, Forss

A finn válogatott nem bízta a véletlenre, ismét öt védővel léptek pályára, Teemu Pukki partnere elől most nem Joel Pohjanpalo, hanem Marcus Forss volt.

A találkozó első húsz perce izgalmakat nem rejtett magában, viszont az azt követő időszak nagyon is. Kezdjük a 23. perccel, amikor a finnek tizenegyeshez jutottak. A jobboldalról végezhettek el szögletet a vendégek, ami végül Jukka Raitala elé került. A jobbhátvéd nem beadás, hanem lövés mellett döntött. A jól szálló labdába Miralem Pjanic beleállt, ám legnagyobb sajnálatára a játékszer a kezét találta el. Michael Oliver kis gondolkozás után tizenegyest ítélt – majd persze a VAR is felülvizsgálta a szituációt -, és adott a bosnyák csapatkapitánynak egy sárga lapot.

A büntetőt Teemu Pukki végezte el, balra tartó lövését viszont gyönyörűen szedte ki Ibrahim Sehic, a bosnyákok kapusa, így maradt a 0-0.

De nem sokáig, négy perccel az eset után Marcus Forss egy felettébb szerencsés góllal a vendégeket juttatta előnyhöz. Glen Kamara ugratta ki Teemu Pukkit, akinek centerezésébe Anel Ahmedhodzic vetődött bele. A védő lábáról felpattanó labda eltalálta Forss testét, onnan vágódott a hálóba a labda.

A finnek ezután fogyatkoztak meg, ugyanis a 37. percben egy elkésett, hátulról elkövetett becsúszás miatt Jukka Raitalának el kellett hagynia a pályát, a hátvéd Sead Kolasinac bal bokájára csúszott rá csúnyán.

Az emberelőnnyel nem tudtak mit kezdeni a bosnyákok, olyannyira nem, hogy egy védelmi hiba után Finnország újfent betalált. Civic nem tudott kifedezni egy labdát az alapvonalon túlra, Pukki megmentette, Vaisanenhez fejelt, aki háttal a kapunak lövés helyett inkább a mögötte álló Robin Lod elé tálalt. A középpályás pedig köszönte szépen a lehetőséget, becsavarta a lasztit.

A hazaiak erejéből futotta egy szépítésre, a cserekétn beálló Luka Menalo lőtt szép gólt a 69. percben, de szinte azonnal volt válasza a finneknek. Megint a védelem nem tudta, hogy mi, merre hány méter, teljesen lemaradtak egy szabadrúgásnál Daniel O’Shaughnessy-ről, a HJK Helsinki védője pedig jó három méterről pöccintette be a mindent eldöntő gólt.

Már eleve a győzelem is bravúr, hát még így, hogy Raitala az első félidőben kiállt… Teljesen megérdemelt siker volt ez a finnek részéről, küzdhetnek a pótselejtezőért holnap este.

Előző meccs eredménye
2021.09.07.VB-selejtező 2022
franciaország
2:0
finnország
VB-selejtező 2022
2020.11.11.Barátságos Mérkőzés
franciaország
0:2
finnország
Barátságos Mérkőzés
2013.10.15.VB-selejtező 2014
franciaország
3:0
finnország
VB-selejtező 2014
2012.09.07.VB-selejtező 2014
finnország
0:1
franciaország
VB-selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország – Kazahsztán: 8-0

G.: Mbappé (4), Benzema (2), Griezmann, Rabiot

Hát, köszönöm szépen a francia válogatottnak, hogy épp most gondolták úgy, hogy ki kell lyukasztani azt a bizonyos gólzsákot. Három és fél gól alatti eredményt reméltünk a meccstől, ezt már a második félidő elején buktuk. Megállíthatatlan volt ezen az estén Kylian Mbappé, aki egymaga négyet vágott. A Nemzetek Ligája négyesdöntőjén a gall kakasok visszataláltak a helyes útra, igaza volt Mbappénak, amikor azt mondta: Egy NL-győzelem visszaadhatja a csapat önbecsülését.

A kezdők:

Franciaország:

Lloris – Koundé, Upamecano, L. Hernández – Coman, Rabiot, Kanté, T. Hernández – Griezmann – Mbappé, Benzema

Kazahsztán:

Pokatilov – Bystrov, Erlanov, Marochkin, Alip, Taykenov – Tapalov, Kuat, Zharynbetov – Aymbetov, Omirtaev

Nem gondoltuk, hogy így kitömik a vendégeket Benzemáék, de úgy tűnik, bizonyítani akartak a szurkolóiknak. Azt tudták, hogy egy győzelem bőven elegendő nekik a kijutáshoz, de nem aprózták el, meg sem álltak nyolc lőtt gólig.

Szegény Pokatilov kapust hamar felavatta Kylian Mbappé, aki már az első félidőben klasszikus mesterhármasig jutott. A PSG sztárja a hatodik percben köszönt be először, Theo Hernández alapvonalról visszatett labdáját lőtte a rövid alsóba.

Öt perccel később már 2-0 volt az eredmény, és ebben azért vastagon benne volt a kazah kapus. Egy jobboldali kiugratásra Kingsley Coman és a kapus is elindult. Mindenki tudja, hogy a Bayern szélsője mennyire gyors, sikerült is megelőznie a kapust, majd önzetlenül középre passzolt, ahol Mbappé várta az átadást. Nem volt nehéz dolga, az üres kapuba passzolt, 2-0.

A második gólt húsz perc gólcsend követte, legközelebb a 32. percben örülhettek a szurkolók: Ismét Kylian Mbappé volt a gólszerző, és ismét Kingsley Comané volt az assziszt. A támadó most fejjel vette be a kazah kaput.

A második félidőben Karim Benzema szerette volna megismételni társa bravúrját, de ő „csak” kettőig jutott. Előbb az 55., majd az 59. percben volt eredményes, mindkétszer közelről lőtt a vendégek kapujába.

A hatodik találat Adrian Rabiot nevéhez fűződött, aki egy jobboldali szögletnél maradt egyedül, erős fejesénél esélye sem volt Pokatilovnak.

Az utolsó tíz percre is maradt két gól, előbb Antoine Griezmann lőtt be egy tizenegyest, majd az egész meccsen parádézó Kylian Mbappé saját maga negyedik gólját lőtte meg. Totális kiütés. Kazahsztánnak, és nekünk is. Ez a tipp most csúnyán elment…

Összefoglalás

A bosnyákok elleni siker vezéráldozattal járt, Jukka Raitalát helyettesíteni kell, hiszen ő eltiltás miatt nem szerepelhet. Erre a legnagyobb esélye Albin Granlundnak van, aki már bizonyított a válogatottban.

A gólját követően Marcus Forss minden bizonnyal a kezdőben marad, Robert Ivanovon kívül pedig senki mást nem kell nélkülöznie Markku Kanervának. Ugyanarra a kezdőre számítunk, mint Bosznia-Hercegovina ellen.

Na, a franciák viszont… Az biztos, hogy Didier Deschamps változtatni fog, szerintünk több kulcsjátékos is a kispadon fog pihenni. Akik eddig nem játszottak most szerepet kaphatnak, például Kurt Zouma, Aurelien Tchouameni, Wissam Ben Yedder vagy Moussa Diaby a kezdőben köthet ki.

Értelmetlen lenne kockáztatni a játékosok testi épségét, a klubjaik sem szokták az ilyet nagyon szeretni.

Deschamps-nak nincs eltiltottja, sem pedig sérültje, így lesz kiből válogatni…

Egy biztos: Bárki mellett dönt a mester, az a csapat erősebb lesz, mint a legerősebb finn válogatott.

Viszont sok forog kockán az északiaknak, ez pedig végül sokat nyomhat a latba. Nem tudom, hogy sikerül-e nyerni ellenük, viszont az, hogy mindent be fognak vetni biztosnak tűnik. Szaladtunk már bele bukóba a mostani selejtezőben, amikor túl sokra tartottunk egy-egy csapatot.

Ez most reméljük nem egy ilyen eset lesz. Gólt várunk a finnektől. És gólt várunk a franciáktól is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső