Fiorentina – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Fiorentina
Teljesítmény:
V N V N V
  • Artemio Franchi
  • November 30. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két hét alatt is le tud jutni a csúcsról a mélybe egy csapat, ezt jól mutatta a Fiorentina együttese, amely a múltkor egy hétgólos, elképesztő meccsen verte az AC Milant – akik azt megelőzően még nem kaptak ki -, hogy aztán egy héttel később az újonc Empoli otthonában veszítsenek 2-1-re. Érthetetlen, egyben jól mutatja, hogy a Fiorentina miért nem tud szintet lépni a Serie A-ban.

Most Roberto D’Aversa csapata ellen mérkőznek meg, a Sampdoria két győzelemmel egy kicsit biztonságosabb helyre került, de ez még mindig nem elég, a genovai klubnak ennél sokkal feljebb kellene állnia a tabellán, ha a játékerőt, a játéktudást nézzük.

A violáknak van miért törleszteni, a mögöttünk hagyott idényben mindkétszer a Samp nyert, az akkor még Claudio Ranieri által irányított csapat odahaza, illetve idegenben is 2-1-re nyert.

Egy kicsit azért gyengültek azóta, de nem mernénk százszázalékosan azt állítani, hogy Dusan Vlahovicék simán nyerik ezt a találkozót.

Kezdjük a Fiorentina – Sampdoria találkozó előzetesét!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Empoli – Fiorentina: 2-1

G.: Bandinelli, Pinamonti ill. Vlahovic

Hihetetlen körülmények között kapott ki Vincenzo Italiano együttese, öt perccel a vége előtt még ők vezettek 1-0-ra, aztán egy rövidzárlat következtében gyors egymásutánban kaptak kettőt. Nem mondhatjuk, hogy az Empoli érdemtelenül fordított, a 90 perc alatt végig egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb vendégeknek.

A kezdők:

Empoli:

Vicario – Stojanovic, Tonelli, Luperto, Parisi – Zurkowski, Ricci, Henderson – Di Francesco – Cutrone, Pinamonti

Fiorentina:

Terracciano – Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreia, Duncan – Callejon, Vlahovic, Saponara

Nem kenyere a vendégcsapatnak a döntetlen, 14 forduló alatt egyszer sem osztoztak a pontokoon a lilamezesek. Mindent vagy semmit, valami ilyesmi lehet a mottó az öltözőben. Most a semmi jutott nekik, igazán peches körülmények között.

Sokan lesajnálják az Empolit, igazából nincs egetrengetően erős keretük, de valamilyen oknál fogva mégis ott vannak a középmezőnyben, biztos helyen, messze a kiesőzónától.

Gól az első félidőben nem született, a csapatok próbálták kihasználni az időjárás adta előnyöket, a szakadó esőben a távoli lövések előnyt élveznek, mert a csúszós labda, a csúszós talaj a kapusok egyik legnagyobb ellensége. Ennek megfelelően leginkább a tizenhatoson kívülről próbálkoztak átlövésekkel, de sem Vicariot, sem pedig Terraccianot nem lehetett átverni. A Fiorentina oldaláról Cristiano Biraghi, illetve Ricardo Saponara kísérletezett, a túloldalon Patrick Cutrone, a kapusok mindhárom szituációban helyükön voltak.

A legveszélyesebb gólhelyzet egy megpattanó beadásból született, Giacomo Bonaventura a jobb szélről kívánta középre kanyarintani a játékszert, ami irányt változtatott Parisi testén. A labda veszélyesen hullott a kapu felé, a kint álló Vicario kétségbeesetten figyelte, mi lesz a helyzetből. Végül az Empoli megúszta, a felsőléc közbeavatkozott.

Az utolsó lehetőséget Dusan Vlahovic hagyta ki, a szerb óriás fejese egy kicsikét volt széles.

A fordulás után tíz perc játék után született meg az első gól, amelyet a violák szereztek. Dusan Vlahovic tette ki a szélre a labdát, majd futott a tizenhatoson belülre, José Maria Callejon pedig elé varázsolta a játékszert. A csatár becsúszva ért oda, és a jobb alsóba lőtt, 0-1.

Röviddel a gól után a Fiorentina esélyt kapott a találkozó lezárására. Ricci veszített labdát térfele közepén, hárman mehettek a fehérmezesek a kapura, Vlahovic Giacomo Bonaventurát választotta, akinek a rövid felsőbe tartó lövését Vicario kiszedte. Hárman méltatlankodtak bent középen, ezt valóban jobban meg lehetett volna játszani, Bonaventura viszont szeretett volna gólt szerezni.

És ez lett a vendégek veszte. A 87. percben az Empoli a semmiből egyenlített ki, egy beadásra rosszul mozdult ki Terracciano, a labda valahogy odakeveredett Filipo Bandinelli elé, a cserejátékos pedig az üres kapuba passzolt.

És itt még nem volt vége Italianoék vesszőfutásának, két perccel később a felbátorodó hazaiak a győztes gólt is megszerezték, Bajrami elfutása után Andrea Pinamontit választotta, és bár Álvaro Odriozolának lett volna lehetősége felszabadítani, a spanyol hibázott, Pinamonti meg a hálóba lőtt.

A vereségért saját magát okolhatja csak a Fiorentina. Egyrészt elszórakozták a helyzetüket elől, másrészt pedig gyermeteg hibákat vétettek hátul.

Az Empoli nem játszott zseniálisan, de ez a játék pont annyira volt elég, hogy a három pontot otthon tartsák. És hát ez lenne a futball lényege…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Serie A
sampdoria
2:1
fiorentina
Serie A
2020.10.02.Serie A
fiorentina
1:2
sampdoria
Serie A
2020.02.16.Serie A
sampdoria
1:5
fiorentina
Serie A
2019.09.25.Serie A
fiorentina
2:1
sampdoria
Serie A
2019.01.20.Serie A
fiorentina
3:3
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Verona: 3-1

G.: Candreva, Ekdal, Murru ill. Tameze

Ötmeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett a Stadio Luigi Ferrarisba a Hellas Verona együttese, úgy, hogy közben megmérkőztek a Juventus és a Napoli csapataival is. Adta tehát magát, hogy a kiesőzóna környékén tanyázó Sampdoria sem okoz majd problémát. Igor Tudor fiai azonban nem a legjobb arcukat mutatták a meccsen, és hiába játszottak fölényben, végül kétgólos különbségű vereséget szenvedtek. Kellett ez a siker a hazaiaknak, kellett ez a siker D’Aversának, akiről már az a hír járta, hogy hamarosan útilaput kötnek a talpára.

A kezdők:

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Ferrari, Colley, Augello – Candreva, Thorsby, Ekdal, Verre – Caputo, Quagliarella

Verona:

Montipo – Casale, Dawidowicz, Ceccherini – Faraoni, Tameze, Ilic, Lazovic – Barak, Caprari – Simeone

Szinte minden mutatóban megegyezett egymással a Verona és a Sampdoria, előbbi kicsit többet birtokolta a labdát, de egyébként a csata teljesen kiegyenlített volt. Nagyobb helyzet nélkül, egy-egy kaput eltaláló lövéssel összesen.

A Verona számára ért véget boldogabban az első játékrész, ez pedig a 37. percben történtek miatt volt így. Ekkor egy rossz felszabadítás után Adrien Tameze lövése pattant meg egy védőn, ami becsapta Emil Auderot, 0-1. Hadd tegyem hozzá, hogy a hibázó fél az a Maya Yoshida volt, aki a gólt megelőző percekben állt be. Ő szabadított fel röviden, majd az ő lábán változtatott irányt a labda. Ezt hívják pechnek.

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor újabb gólhelyzet alakul ki a Samp kapuja előtt. Megint egy beadás utáni rossz felszabadítás okozta a galibát, ezúttal Federico Ceccherini bombázott, de ő kapu fölé.

Montipo sem maradt dolog nélkül, a lefújás előtt Ciccio Caputo ziccerét kellett lábbal kifognia.

A második félidőben egy felpörgött, motivált Sampdoria lépett pályára, és ez a játék minden elemében megmutatkozott. Ekdal lövése még elkerülte a kaput, de az 51. percben már megzörrent Montipo kapuja. A gól szerzője nem más volt, mint Antonio Candreva, aki a szorult helyzetekben rendre a csapat segítségére siet. Most egy Caputo által megcsúsztatott labdát vágott éles szögből a kapuba, majd egy Damsgaard mezzel a kezében ünnepelt, közben pedig üzent csapattársának, akinek térdsérülése miatt kés alá kellett feküdnie.

A középpályás a hajrában kiosztott egy nagyszerű gólpasszt is, a 77. percben Albin Ekdal fejére varázsolta rá a labdát, a svéd meg szépen csúsztatott a kapu jobb oldalába, 2-1.

A meccset a 86. percben beállt Nicola Murru döntötte el, aki a hosszabbításban 12 méterről lőtt a bal alsóba.

Második félidei teljesítménye alapján megérdemelt a hazai siker, amivel egy kicsit biztonságosabb helyre kerültek Quagliarelláék.

Összefoglalás

Magára talált a Sampdoria? Zsinórban jöttek a vereségek, most pedig már sorozatban második meccsüket nyerték meg. Nem is könnyű ellenfelek ellen, bizakodhatnak a drukkerek.

A Fiorentina – ahogy említettem vagy nyer, vagy veszít, átmenet nincs, egyszer sem játszottak döntetlent. Nem is gondolnánk, hogy most lesz az első. 2019-ben, januárban ikszeltek utoljára, akkor 3-3 lett a vége. Nem egyedi eset, hogy gólzáport rendeznek a csapatok, erre hamarosan vissza is térünk.

Először azonban térjünk ki azokra, akik a mérkőzést ilyen vagy olyan ok miatt kénytelenek lesznek kihagyni.

A Fiorentinánál négy ilyen játékos van, Matija Nastasic, Bartlomiej Dragowski, Marco Benassi és Erick Pulgar. A lengyel kapus hamarosan már játékra kész, kérdés, hogy vissza tudja-e venni a helyét Pietro Terraccianotól? Szerintünk igen, bravúrkapusról van szó, aki képes hatalmas védésekre, olykor pedig hihetetlen bakikra.

A Sampdoria együttesénél Mikkel Damsgaard a legnagyobb hiányzó, a fiatal dánt jó időre elvesztette D’Aversa, mellette Ernesto Torregrossa, Fabio Depaoli, Alex Ferrari és Ronald Vieira nem játszhat. Tommaso Augellot személyes okok miatt nem tudják majd játszatni, míg Albin Ekdal sárga lapjai miatt eltiltását tölti.

Látszik tehát, hogy négy alapemberét is nélkülöznie kell a Sampdoriának, ezzel pedig a mérleg nyelve jelentősen elmozdul a violák irányába. Legutóbbi öt hazai meccséből hármat nyert sorozatban a Fiorentina, a Sampdoria öt idegenbeliből hármat elbukott, utoljára viszont nyert a Salernitana otthonában.

Számunkra a hazai győzelem tűnik a legvalószínűbbnek, de ígértem, hogy még a gólokra visszakanyarodunk. A két együttes igazán megőrül, amikor egymás ellen kell pályára lépni, potyognak a gólok, ötből öt meccsük ért véget úgy, hogy mindkét fél a hálóba talált, illetve a gólszám is átlépte a kettő és felet.

Így a hazai győzelem mellett bátran ajánljuk most is a magas gólszámot (bátrabbaknak mehet a 3,5, arra is van esély), valamint azt, hogy mindketten szereznek gólt a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső