Fiorentina – Inter: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 20.
Fiorentina
Teljesítmény:
N N N V N
  • Artemio Franchi
  • Szeptember 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A harmadik olasz meccset is megnézzük, ez lesz a Fiorentina – Inter találkozó. A mai első tippben ez a két csapat már szerepelt, a kék-feketék és a violák is győztesen hagyták el a pályát a hétvégén. Az Inter nem is akármilyen győzelmet aratott, hatot vágott a teljesen széteső, védekezni képtelen Bolognának. A Fiorentina pedig a Genoa otthonából hozta el a három pontot – teljesen megérdemelten. Ezzel a Fiorentina zsinórban három meccset nyert már, az első fordulóban kaptak ki utoljára, akkor az AS Romától.

Az Inter viszont vezeti a bajnokságot, bár ez a mai napon megváltozhat, amennyiben a Napoli negyedik mérkőzését is megnyeri, akkor ők ugranak az élre.

Úgy tűnik, hogy Romelu Lukaku, Achraf Hakimi és Antonio Conte távozása nem rázta meg alapjaiban a kék-feketéket, Edin Dzeko egyelőre telitalálatnak tűnik, és a többiek is ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták.

Mire lehet elég a jó formában levő Fiorentina így? Erre keressük a választ.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Genoa – Fiorentina: 1-2

G.: Criscito ill. Saponara, Bonaventura

A Vincenzo Italiano által vezetett Fiorentina eddig csak a Romától szenvedett vereséget az első fordulóban, ezután viszont verték a Torinot és meglepetésre az Atalantát is. Nem látványos meccseket játszanak, de nyernek, és a mesternek, a játékosoknak és a szurkolóknak ez számít. Talán idén végre a felsőházban láthatjuk Vlahovicékat?

A kezdők:

Genoa:

Sirigu – Cambiaso, Vanheusden, Maksimovic, Criscito – Badelj, Toure – Melegoni, Rovella, Fares – Destro

Fiorentina:

Dragowski – Odriozola, Martinez Quarta, Igor, Biraghi – Bonaventura, Pulgar, Castrovilli – Callejon, Vlahovic, González

A meccs első kiemelendő lehetősége Cristiano Biraghi nevéhez fűződik, akinek szabadrúgása majdnem a jobb felsőben kötött ki, de Salvatore Sirigu ott volt és még oldalra tudta ütni a labdát. A másik oldalon egy rossz hazaadásból lett majdnem probléma, a labdára Mattia Destro csapott le, a kifutó Bartlomiej Dragowski kezén akadt el a játékszer.

Bár a Fiorentina jobban játszott, néha ők is bajban voltak, ilyenkor azonban a lengyel kapus kisegítette őket a bajból. A félidő vége előtt még Giacomo Bonaventura szerezhetett volna gólt, lövése megpattant egy védő lábán, így lett igazán veszélyes, de Sirigu ezt is hárítani tudta.

A második játékrész nem nagyon hozott változást, a Fiorentina támadott, a Genoa védekezett és néha megpróbált eljutni Dragowski kapujáig. Általában kevés sikerrel, a hazaiaknak mindössze egy kaput eltaláló kövésük volt ebben a félidőben.

A gyengébben futballozó Nicolás Iván González helyére Italiano beküldte Riccardo Saponarát, ez pedig nyerő húzásnak bizonyult. Az olasz szélső törte meg a jeget, a 60. percben bombagólt rúgott Sirigunak, a tizenhatos sarkáról eleresztett föld-levegő rakétát mintha zsinóron húzták volna.

A gól után is aktívabb maradt a vendégcsapat, kétszer is betalálhattak volna, azonban nem tudták lezárni a mérkőzést. De a 90. percben igen, ekkor Giacomo Bonaventura volt eredményes. Hiába szépített a meccs végén a Genoa csapatkapitánya, Domenico Criscito, az a – tizenegyesből szerzett – gól már a 98. percben esett, így nem maradt semmi idejük arra, hogy kiegyenlítsenek. Jobb volt a Fiorentina, ez a 2-1-es eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzésen látottakat.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.05.Serie A
fiorentina
0:2
inter
Serie A
2021.01.13.Olasz Kupa
fiorentina
1:2
inter
Olasz Kupa
2020.09.26.Serie A
inter
4:3
fiorentina
Serie A
2020.07.22.Serie A
inter
0:0
fiorentina
Serie A
2020.01.29.Olasz Kupa
inter
2:1
fiorentina
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Bologna: 6-1

G.: Dzeko (2), Martinez, Skriniar, Barella, Vecino ill. Theate

Az Inter számára rendkívül fontos volt, hogy szurkolóikat ki tudják engesztelni, hiszen a hét közepén otthon, a San Siroban veszítettek a Real Madrid ellenében, a Bajnokok Ligáját így ismét nem tudták jól kezdeni. Ugyebár az együttes tavaly kiesett, utolsó helyen végeztek, így nagyon szerettek volna bizonyítani ezúttal. Nem sikerült, maradt a bajnokság, ott viszont még mindig nagyon megy nekik, ezt pedig most a Bologna bánta.

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco – Martinez, Correa

Bologna:

Skorupski – De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey – Dominguez, Svanberg – Skov Olsen, Soriano, Sansone – Arnautovic

Kevés egyértelműbb mérkőzés volt ezen a hétvégén, és itt most nem csak a Serie A meccseire gondolok, hanem a nagyobb versenysorozatokra egyaránt. A Bologna rendkívül gyengén játszott, nem is emlékszem, mikor voltak ennyire szedett-vedettek, mikor voltak ennyire rosszak?!

Az Internél Inzaghi, az új mester négy helyen is változtatott a szerdai csapathoz képest: Nem volt ott Matteo Darmian, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic és Edin Dzeko sem, pályán volt viszont Denzel Dumfries, Matias Vecino, Federico Dimarco és Joaquin Correa.

Igazi örömfocit játszott a hazai csapat, akik már a hatodik percben vezetést szereztek: Dumfries a jobbszélről laposan passzolt középre, Lautaro Martinez bújt ki két védő mögül és bepasszolta a játékszert. Tanári gól volt, ahol a legfőbb érdem a gólpasszt adó hollandot illette.

Később a Bologna legkomolyabb lehetősége maradt ki, Roberto Soriano ziccerét védte Samir Handanovic, majd a kipattanót Nicola Sansone félfordulattal durrantotta fölé/mellé.

Fél órája ment a találkozó, amikor az Inter meglőtte a második találatát. Ezúttal Milan Skriniar ünnepelhetett, Dimarco szögletét fejelte be, ebben a gólban a védelem mellett Skorupski kapus is benne volt, aki elindult a labdára, majd megtorpant.

A szerencse is elpártolt a vendégektől, egy ide-oda pattogó labdát Nicolo Barella lőtt be négy perccel később, ezzel már 3-0 volt a meccs.

És a második félidő csak rosszabb lett, egymás után jöttek a hazai lehetőségek, amiből még hármat váltottak gólra Martinezék. A negyedik találatot Matias Vecino szerezte közelről, majd Edin Dzeko duplázott. A hatodik gól kifejezetten csúnya volt – bolognai szempontból -, a bosnyák támadó majdhogynem nullszögből talált be, mivel az amúgy kiváló képességekkel megáldott Skorupski felkínálta neki a rövidet…

Az utolsó szó a Bolognáé volt, Arthur Theate szép fejesgóllal alakította ki a végeredményt a 86. percben.

Összefoglalás

Ha minden igaz, akkor az Inter csapatából csak Sensi fog hiányozni, habár Joaquin Correa játéka kérdéses, mivel a Bologna ellen összeszedett egy sérülést. Azóta kiderült, hogy csak zúzódásról van szó, de biztonsági okokból az argentin nem valószínű, hogy játszani fog.

A másik oldalon is van sérült, méghozzá Gaetano Castrovilli, aki az egyik legfontosabb játékosa a hazai pályán fellépő Fiorentinának. Hárman is pályáznak a helyére, a nyáron kölcsönkapott Lucas Torreira, Sofyan Amrabat és Alfred Duncan.

Az Internél lehet számítani változtatásokra, bő ez a keret, ez látszik, Inzaghi pedig próbál rotálni, hogy a játékosok frissek maradjanak. Azért is lesz rá szükség, mert a hétvégén az Atalantával fognak játszani.

A korábbi években ez a két együttes nagyot küzdött egymással, az Artemio Franchiban lejátszott öt meccsükből egyet – a tavalyit – tudta megnyerni a címvédő, azt megelőzően sorra jöttek a döntetlenek.

Ami most is egy abszolút reális eredmény lenne, de azért az Inter nem hiába vezeti a bajnokságot, nem hiába lett első a tavalyi évben.

Ami nekünk nagyon tetszik, az az opció, hogy mindkét fél betalál a másik kapujába. Ez a fő tippünk, ez ritka, hogy nem így történik, a Fiorentina hazai pályán 10 meccséből csak 1-en nem talált be hazai pályán, az Internél ez a szám – idegenben – 10/0. Vagyis minden meccsükön legalább egy gólt rúgtak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső