Freiburg – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.
Freiburg
Teljesítmény:
V N N V N
  • Schwarzwald-Stadion
  • Január 20. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lenyűgözőnek találom, hogy az Eintracht Frankfurt még mindig csak kétszer szenvedett vereséget a Bundesliga idei kiírásában. Kis szerencsével a nagyokat szorongathatnák, csak hát sok a döntetlen. Most viszont új erőre kaphatnak, mert visszaszerezték azt a csatárt, aki nemrég még náluk ontotta a gólokat. Luka Jovic fél évet biztosan korábbi csapatánál tölt, bemutatkozása pedig tökéletesen sikerült, két góllal vette ki a részét a Schalke elleni győzelemből. A Bundesliga hivatalos honlapja közölt egy cikket, amiben az André Silva – Luka Jovic párost az új álomduónak nevezte. Talán korai ilyet kijelenteni, de még akár igaz is lehet.

Épp ezért nem lesz könnyű dolga a Freiburg védelmének. Sallai Roland csapata jól szerepel eddig, de legutóbb vereséget szenvedtek. Bocsánatos bűn, hogy mindezt a címvédő Bayern Münchentől.

És közel álltak a pontszerzéshez, lentebb meglátjátok majd, mennyire közel.

Számomra a Freiburg – Eintracht Frankfurt találkozó a szerdai nap leginkább várt mérkőzése…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Freiburg

Sallai Roland kezdőként lépett pályára az Allianz Arénában, a szakadó hóesésben azonban nem igazán róla vagy a csapatáról szólt az első félidő, meglehetősen jól kezdtek a bajorok, és már a hetedik percben előnybe kerültek. Thomas Müller zseniális labdája Robert Lewandowskit találta meg, aki kapásból Florian Müller mellett a hálóba lőtt. Gyorsan ment, és még nem volt vége, akadt még Müller kapusnak dolga az első negyvenöt percben. Ezek inkább kisebb lehetőségek voltak, de a legnagyobb lehetősége a második gól megszerzésére Serge Gnabrynak volt. Távoli lövése megpattant Gulde hátán, így vált még veszélyesebbé, Müller azonban még védeni tudott.

A második félidőben folytatódtak a hazai rohamok, Robert Lewandowski közelről a felsőlécet találta el, majd a kipattanó labdát Leon Goretzka próbálta meg kapuba küldeni, itt viszont ismét Müller segítségét vették igénybe a vendégek.

Mondhatjuk, hogy a Freiburg a semmiből egyenlített: A 62. percben Günter szögletébe Hofler csúsztatott bele, a hosszún érkező Nils Petersen pedig vetődve a kapuba fejelt. Manuel Neuer ugyan még védett, de már a gólvonalon túl.

A meccs hajrájára fordulva újfent a bajorok szereztek vezetést, ezúttal Thomas Müller lőtt névrokona hálójába, de – ahogy a bevezetőben említettem – a Freiburgnak erre is lehetett volna válasza. Már a meccs hosszabbításában jártunk, amikor Nils Petersen kapott labdát hét méterre a kaputól, senkitől sem zavartatva. Lövése azonban a felsőlécről kifelé pattant, így a Freiburg nulla ponttal tért haza Münchenből.

Sallai Roland egyébként 62 percet töltött a pályán.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.26.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:3
freiburg
Bundesliga
2019.11.10.Bundesliga
freiburg
1:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:1
freiburg
Bundesliga
2018.08.25.Bundesliga
freiburg
0:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2018.01.13.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt – Schalke 04

A Frankfurt nagy fogást jelentett be, visszatért – egyelőre – kölcsönben az a Luka Jovic, aki korábban már két szezont lehúzott itt és 54 bajnokin 25-ször talált be az ellenfelek hálójába, nem mellesleg 14 Európa Liga találkozón 10 gólig jutott. Egyelőre csak a cserepadon foglalt helyet, az egyedüli ék André Silva volt.

Amit az első félidőről tudni kell az az, hogy a Frankfurt jóval veszélyesebben játszott, 12 próbálkozásuk volt, ebből 5 kapura is ment, de csak egyszer tudtak gólt szerezni, ezt André Silva rúgta a mérkőzés 28. percében, miután a Schalke védői képtelenek voltak felszabadítani.

Egy perccel később válasz jött André Silva góljára: Matthew Hoppe szemfülességének – valamint Hinteregger és Trapp késlekedésének – hála a gelsenkircheniek egyenlíteni tudtak.

A második játékrész 62. percében pályára lépett a szerb válogatott csatára, akinek az elmúlt másfél szezonja egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy arra számítani lehetett. Luka Jovic a Real Madridban 30 mérkőzés alatt rúgott két gólt, itt most elég volt néki 30 perc is. Előbb a 72. percben bombázta be Filip Kostic beadását, majd a 91. perc hozta meg a második találatát, ekkor egy kiugratás után elküldte védőjét, majd a labdát visszahúzta a rövid sarokba.

Megérdemelten nyertek a hazaiak, lehetett volna ez nagyobb arányú győzelem is, a Schalke ismét nem volt egy súlycsoportban ellenfelével.

Összefoglalás

Szóval, álomduó, mondják a németek. Lehet benne valami, a Dost – Silva kettős sem muzsikált rosszul (bár sokszor Adi Hutter csak egy csatárral állt ki), a Jovic – Silva kettős még annál is sokkal jobb lehet. Már ebben a fél órában látszott, hogy a szerb mennyivel otthonosabban érzi magát Frankfurtban, ahol szinte lehetetlenség kiszorítani Karim Benzemát, az utolsó időkben pedig már Mariano Diaz is Jovic elé került a rangsorban. Okos döntés volt, hogy kölcsönben távozott, talán újult erővel tud visszatérni Madridba. Ha visszatér…

David Abraham már nem lehet a frankfurtiak segítségére, hiszen elhagyta a csapatot épp a mai napon, valamint nem lehet majd a pályán Ragnar Ache, az U21-es német válogatott játékos még ősszel szedett össze egy sérülést a nemzeti csapatnál.

Nagyobb problémái vannak a Freiburgnak, ahol Höfler eltiltás miatt, Flekken, Keitel, Abrashi, Schmid és a rekordigazolás Baptiste Santamaria is sérüléssel bajlódik.

Az utolsó tíz Freiburgban lejátszott meccsükből kilenc ért véget 2,5-nél kevesebb góllal, ám most mégis azt gondolom, hogy több találat eshet.

A fogadóirodák szerint is ez a helyzet, mindkét oldalon remek csatárok állnak rendelkezésre, szóval igazán nem lenne meglepetés egy gólgazdagabb mérkőzés. És én erre tippelek, konkrétan arra, hogy legalább 2,5 találatot láthatunk majd szerda este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső