Fulham – Cardiff: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 29.
Fulham
Teljesítmény:
N D N D N
  • Craven Cottage
  • Július 30. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Cardiff
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Érdekes, izgalmas találkozó magas odds-szal? Ide vele! A Championship rájátszásának elődöntői zajlanak, az odavágón már túl vagyunk, csütörtök este pedig már a visszavágó következik, ahol eldől, melyik csapat játszhat a Wembley Stadionban a Premier League-be való feljutásért. Még az sem tiszta, hogy ki lesz a döntőbeli ellenfél, az viszont elég valószínűnek látszik, hogy az egyik résztvevő a Fulham lesz.

Azonban egy play offban nem lehet biztosra menni, épp ezért a Fulham – Cardiff play off elődöntő visszavágójába kicsit beleássuk magunkat.

Mi történt az odavágón?

A fene gondolta volna, a meccs első félidejében, hogy a Fulham olyan megnyugtatót előnyre tesz szert, mint amilyen végül is lett a dologból. Ahogy azt egy oda-visszavágós meccsnél kell, kissé nekiestek a vendégeknek, nem sokon múlt, hogy az első félidőben megszerezzék a vezetést.

Az első helyzetből máris gól születhetett volna. Bacuna szánta el magát lövésre a tizenhatoson kívülről, a kapura tartó labdát Rodak védte, azonban a kipattanóra egyszerre startolt rá Glatzel és Hector. Hatalmas becsúszó szereléssel végül utóbbi nyert, így nem került hátrányba a Fulham.

Nem sokkal később Glatzel lőhetett 11 méterről, de Rodak könnyedén védett. Ahogy a következő Glatzel próbálkozás sem okozott gondot a kapusnak.

Ekkor kezdett éledezni a Fulham, Onomah közel járt a gólhoz, de a kilépő Smithies blokkolni tudta a kísérletet. A két játékos aztán összefutott, a Fulham támadója húzta a rövidebbet, hosszú ideig feküdt a földön, mire folytatni tudta a játékot. Kár lett volna, ha megsérül…

Az első félidő krónikájához tartozik még egy távoli Crainey lövés, amely súrolta a kapufát, de gól ezúttal sem született. Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott, de a gólhoz közelebb álltak a hazaiak.

És hogy miért lett volna kár, ha Onomah nem tudja folytatni a játékot a sérülés után? Egyrészt, mert sérülést senki nem kíván a másiknak, másrészt, mert az angol középpályás juttatta vezetéshez a Fulhamet. Rögtön a félidő elején, a 49. percben kapott labdát a 16-os vonalánál, három Cardiff védőt cselezett ki, majd a Smithies – Onomah második menetét már ő nyerte, a rövid sarokba gurított.

A meccs nagyjából itt ért véget a hazaiaknál, szétestek a kapott góltól, nem tudták azt a játékot hozni, amit az első félidőben, konkrétan momentumaik alig-alig voltak.

Kebano pedig akkor rúgta a második vendég gólt, amikor kell: A meccs legvégén. Cairneyt állították meg 18 méterre a kaputól, amiért járt a szabadrúgás. Kebano a sorfal fölött ellőtte a labdát, Smithies pedig már nem tudott odaérni.

Magabiztos második félidő, két gól, a döntő kapujában a Fulham.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.27.EFL Championship
cardiff city
0:2
fulham
EFL Championship
2020.07.10.EFL Championship
fulham
2:0
cardiff city
EFL Championship
2019.08.30.EFL Championship
cardiff city
1:1
fulham
EFL Championship
2019.04.27.Premier League
fulham
1:0
cardiff city
Premier League
2018.10.20.Premier League
cardiff city
4:2
fulham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A két csapatról

Kettejük közül a Fulham nyújtott jobb teljesítményt a szezon során. Bár csak egy helyezés választotta el őket, de pontszámban látszik a komoly differencia: Nyolc ponttal gyűjtöttek többet a londoniak.

Az utolsó fordulóban kiharcolhatták volna a feljutást, azonban a West Brom döntetlenje után még a győzelem is kevés lett volna.

Fontos megjegyezni, hogy a Championshipben utolsó nyolc meccsükön veretlenek tudtak maradni, a Cardiff viszont hektikus teljesítményt nyújtott, csak a mögöttük állók botladozásai miatt kerültek oda, ahová.

Hektikus, ebben nem mondtam butaságot, de annak tűnhet, ha az utolsó idegenbeli meccseikre ránézünk: Öt meccsből négyet nyertek távol Walestől.

Összefoglalás

Magabiztos az előny, kétlem, hogy ezt meg tudná fordítani. Bár, ha úgy játszanak, mint az utolsó meccseiken, vagy mint a Fulham elleni első félidőben, akkor csipetnyi reményük lehet.

Hazai pályán 23 mérkőzést játszottak a Craven Cottage-en, sokatmondó, hogy ebből 15-öt nyertek meg, ezzel az övék a harmadik legjobb mérleg. Cavaleiro és Mitrovic is visszatérhet a hírek szerint, miután sérülésük nem bizonyult annyira komolynak. Bár Reid nem játszott rosszul, de azért Aleksandar Mitrovicra nagy szüksége volna a csapatnak, nem hiába lett ő a Championship gólkirálya.

Mitrovicot egyébként januárban a Tottenham és a Chelsea is kerülgette, a dologból azonban nem lett semmi. Nyáron még lehet, főleg, ha a Fulhamnek nem sikerül a feljutás és még egy évig a Championshipben ragad.

A túloldalon nem tudni komoly hiányzóról, Isaac Vassell valószínűleg nem játszhat, de ő az egész szezonban két meccsen játszott, alapembernek semmiképp nem mondható.

Innen már csak a Fulham ronthatja el, a döntőben pedig várni fog rájuk a Brentford, aki a bajnokságban is megelőzte őket, esetleg a Swansea, akik pedig jobb gólarányuknak köszönhetően jutottak el a rájátszásig.

Mire számíthatunk? Elsősorban hazai győzelemben hiszek, a 2 körüli odds pedig egyszerűen parádés. Benne van-e a pakliban a Cardiff győzelme? Véleményem szerint nincs.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső