Galatasaray – Lazio: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Galatasaray
Teljesítmény:
D D N N D
  • Türk Telekom Stadyumu
  • Szeptember 16. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lesz pár nagyobb rangadónak nevezhető meccs az Európa-liga első körében, ilyen például a Galatasaray – Lazio találkozó is. Az olaszok azzal vívták ki a részvételt, hogy a tavalyi Serie A szezonban a hatodik helyen értek célba, Simone Inzaghi számára tehát nem sikerült megismételni még egyszer a bravúrt, és Bajnokok Ligáját érő helyen végezni.

Nem is volt ez reális, hiszen a tavalyi olasz liga rendkívül erős mezőnyt vonultatott fel, két erős milánói együttessel, egy jó Napolival, AS Romával, hogy az Atalantát ne is említsük. No meg ott volt a Juventus is, akik még ilyen visszafogott teljesítménnyel is begurultak a negyedik helyre.

A Galatasaray viszont a Bajnokok Ligájában indult neki a szezonnak, de azonnal búcsúzniuk is kellett, miután kiábrándító meccseken estek ki a PSV Eindhovennel szemben. Mintha nem is egy ligában játszott volna a két csapat, annyira simán gázolták át Fatih Terim együttesén Mario Götzéék.

Azóta viszont kicsit jobban összeállt a török együttes, így nem teljesen egyértelmű az, hogy ki nyeri a holnap esti mérkőzést. De azért megpróbáljuk kideríteni.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Galatasaray

Ha már belekezdtünk a Galata BL szereplésébe, akkor folytassuk ezzel. Szóval, az ellenfél a PSV Eindhoven együttese volt, és kiélezett párharcot vártak sokan, de rendkívül sima lett az első meccs vége. Nem fogjuk átvenni a teljes találkozót, de egy gólt igen, ami végül is fordulópontnak bizonyult rögtön a meccs elején: Fernando Muslera, a törökök rendkívül rutinos portása hatalmas hibája nyomán azonnal megszerezték a vezetést a hollandok, amit aztán még négy másik gól követett, a vendégek teljesen szétestek, így számítani lehetett rá, hogy a „hazai” visszavágó csak formaság, egy olyan meccs, amit kötelező lejátszani. Így is lett, ráadásul még itt is kikaptak a törökök.

Az EL-be átkerülve két akadályon, két csapaton kellett átverekedniük magukat. Előbb a skót St. Johnstone együttesét intézték el (hazai pályán 1-1, idegenben 4-2-re nyertek), végül pedig a dán Randers csapata következett.

Dániában 1-1-es végeredmény született, majd otthon Aktürkogluék 2-1-re nyertek.

A bajnokságban nem megy annyira a szekér, az elmúlt két meccs egyaránt döntetlennel végződött számukra. A Kasimpasa és a Trabzonspor ellen is 2-2 lett az eredmény, ami miatt a gárda csak a Süper Lig ötödik helyét foglalja el. De legalább elmondhatják magukról, hogy veretlenek.

Még egy korábbi mérkőzésen említettem, hogy az együttes brazil védője, és nem mellesleg kulcsembere, Marcao nagyon kihúzta a gyufát, a Giresunspor elleni bajnokin saját csapattársának, Kerem Aktürkoglunak ment neki, előbb megütötte, majd meg is fejelte. Megkapta a piros lapját, majd augusztus közepén jött az ítélet, a védő nyolc mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Viszont a Randers ellen pályára léphetett volna, Terim viszont inkább kihagyta a keretből. A védő azóta bocsánatot kért, arról viszont nem találtam információt, hogy a közösségi médiás Canossa-járás süket fülekre talált-e vagy sem.

Alaposan bevásárolt a Galata, pedig még az átigazolási időszak elején épp azt ecseteltük, hogy eddig nem túl aktívak a piacon. Hát, ez a végére megváltozott.

Alexandru Cicaldau az egyik leigazolt játékos, a román irányító a Craiova együttesét hagyta ott. Mellette jó vétel lehet Patrick van Aanholt, Aytac Kara, Sacha Boey és Victor Nelsson is.

Lassan áll össze a csapat, vannak még lyukak, amiket be kell tömni, de alapjáraton ez a keret elég lehet egy Európa-liga továbbjutáshoz…

Előző meccs eredménye
2016.02.25.Európa-liga
lazio
3:1
galatasaray
Európa-liga
2016.02.18.Európa-liga
galatasaray
1:1
lazio
Európa-liga
2012.08.04.Barátságos Mérkőzés
galatasaray
1:0
lazio
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio

Volt egy kisebbfajta edzőkeringő Olaszországban, ennek pedig főszereplője volt a Lazio együttese. Lelépett ugyanis Simone Inzaghi, aki éveken át edzette a rómaiakat, új állomáshelye Milánó lett, ahol a címvédő Inter ajánlott számára munkát.

Első lépésként tehát szükség volt egy új mesterre, a választás pedig Maurizio Sarrira esett, aki korábban a Napoli és a Juventus – na meg a Chelsea – vezetőedzője volt.

A Lazio sosem volt híres arról, hogy nagyon el lennének eresztve pénzügyileg, így most is visszafogott transzferszezon van mögöttük. Összesen 12,5 millióért vásároltak, ami mondanunk sem kell, nem egy nagy összeg az európai futballelit berkein belül.

Toma Basic ennek az összegnek a felét kitette, a 24 éves középpályás a Bordeaux együttesétől vásárolták. Felipe Anderson és Dimitrije Kamenovic további ötmilliót ért a csapatnak, illetve a jövőre is gondoltak, megvették a 16 éves Luka Romerot a Mallorcától – 200.000 euróért.

Viszont ingyen sikerült bezsákolni két remek futballistát is: Pedrot és Elseid Hysajt. Mindkettejüknek lejárt a szerződése, így csatlakoztak Sarri legénységébe.

Végül pedig még beszéljünk Mattia Zaccagni átigazolásáról, a Hellas Verona egyik legjobbja kölcsönben került az olasz fővárosba.

Sarri sosem volt egy visszafogott ember, ezt most meg is mutatta a hétvégén, amikor a Milan 2-0-ra győzte le őket. A meccs után összeszólalkozott a piros-feketék szélsőjével, a belga Alexis Saelemaekers-rel, nem tetszett neki, hogy a fiatal játékos túlzottan ünnepel. Ezért kétmeccses eltiltást kapott, ami természetesen a mostani meccsre nem terjed ki, csak olasz bajnokikról beszélünk.

Két győzelem után kapott ki a gárda, az első két körben az Empolit és a Speziát verték, összesen kilenc gólt lőve. Ó, a Serie A góllövőlistáját Ciro Immobile vezeti négy góllal…

Összefoglalás

Rengeteg oldal szerint Marcao vissza fog térni a kezdőbe, de én erről tényleg semmit nem találtam, pedig még török oldalakat is megnézegettem… Szerintük Luyindama helyére kerül a brazil, és Victor Nelsson lesz a párja, de… Hát, nem tudom.

A másik ellentmondás Emre Kilinc játékával kapcsolatos. A Trabzon ellen két gólt szerző középpályást a félidőben lecserélték, mert kapott egy rúgást. Egyesek szerint felépült, megint mások azt mondják, nem fog tudni játszani a Lazio ellen.

Cicaldau, Aktürkoglu viszont biztosan ott lesz, előzetesen pedig Mbaye Diagne-t várják a kezdőbe egyedüli ékként. Van benne ráció, de Fatih Terim korábban Mostafa Mohamedet favorizálta a selejtezők során, a hétvégi meccsen pedig Halil Dervisoglu volt a kezdő, Diagne végig a padon maradt.

A Galatában egyébként Arda Turan és az egyik új fiú, a Famalicaotól érkező Gustavo Assuncao biztosan kimarad sérülése miatt.

A Lazionál sérült igazából nincs, ebben legalább egyetértés van, a kezdőt illetően már kevésbé.

Vannak, akik azt mondják, hogy a veterán Pepe Reina ismét másodikszámú hálóőr lesz Sarrinál, és Thomas Strakosha kapja meg az esélyt ismét. A 18 éves Raúl Moro lenyűgözte játékával Sarrit, így őt is a kezdőbe várják, elől pedig – állítólag – Ciro Immobile kap pihenőt, a helyét a koszovói Vedat Muriqi veszi át, aki jól ismeri a Galatát, az olaszok előtt Törökországban játszott, megfordult a Giresunspor, a Genclerbirligi, a Rizespor és a Fenerbahce csapatában is.

Mi azért nem biztos, hogy a legjobb góllövőnket padoztatnánk a csoport legerősebb ellenfele ellen…

Végeredmény tekintetében mi inkább az olaszok pártján állunk, szerintünk erősebb együttes, a Galata pedig bár nem rossz, de nincs egy szinten a legjobb európai csapatokkal, lásd PSV… Nem fogják könnyen adni a bőrüket, így a Lazio győzelme mellett még azt is megfogadjuk, hogy 2,5 gólnál több esik a találkozón. Meg ebből adódóan azt, hogy mindkét együttes hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső