Galatasaray – St. Johnstone: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Galatasaray
Teljesítmény:
V V N N N
  • Fatih Terim
  • Augusztus 05. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Johnstone
Teljesítmény:
D D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kétségtelen, hogy az egyik legpechesebb csapat a Galatasaray. Alig maradtak le a bajnoki címről, ami miatt a Bajnokok Ligája selejtezőjében voltak kénytelenek elindulni – míg a bajnok Besiktas kényelmesen és nyugodtan készülhet a csoportkörre -, ahol egyből a PSV Eindhoven csapatával kerültek össze. Nem elég az ember baja – gondolhatta a legendás Fatih Terim -, a rutinos kapus, Fernando Muslera az első meccs első perceiben kapitális hibát hozott össze, innen indult meg a lejtőn az isztambuli csapat, a vége pedig katasztrofális lett, 7-2-vel estek ki a törökök.

Most lehet javítani, mert az ellenfél ezúttal nem egy erős bajnokság erős csapata: A skót St. Johnstone együttesét kell két vállra fektetni ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek az Európa-liga csoportköréhez.

A skótokkal még nem foglalkoztunk, szóval itt az ideje, hogy rájuk nézzünk, egy azonban már első blikkre látszik: Nem adnak sok esélyt nekik a továbbjutásra. De vajon mi lehet ennek az oka? Hiszen a Galatától eddig sok pozitívumot nem láthattunk. Mit tudnak ők, amit mi nem?

Még három meccsünk van, merüljünk bele a Galatasaray – St. Johnstone mérkőzésbe!

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Galatasaray

Nehéz most a dolgok jó oldalát nézni a szurkolóknak, nagyon nehéz pozitívan tekinteni a jövőbe, mivel a Galatának másodszor sem sikerült bejutni a Bajnokok Ligájába. Olyan közel a cél, és mégis milyen távol. Elképesztő szezon végén a három török sztárcsapat, a legnagyobb hagyománnyal rendelkező együttesek harcoltak a bajnoki címért. Amelyet végül a Besiktas kaparintott meg, pedig a Galatasaray is ennyi egységet gyűjtött be, ám a török bajnokságban ilyen esetben az egymás elleni eredmény dönt, az pedig a Besiktasnak kedvezett. Azért írtuk azt, hogy a legpechesebb csapat, mert ennyin múlt az, hogy nem jutottak a csoportkörbe.

Ráadásul immáron másodszor bukták zsinórban a bajnokságot, 19/20-ban a Basaksehir együttese előzte meg őket.

Mióta legutóbb szóba kerültek két játékossal „gazdagodtak”. Fatih Terim nem nagyon igazolt korábban, azonban most meggyőzték a törökországi folytatásról a Crystal Palace egykori bekkjét, az EB-t is megjárt Patrick van Aanholt a legújabb igazolás, de nem egyedül ő. A 24 esztendős román támadó középpályást, Alexandru Cicaldaut is magukhoz láncolták, 6 és félmillió eurót fizettek a Craiova együttesének.

Végül pedig Sacha Boey és Berkan Kutlu leigazolásáról kell beszámolni. A fiatal jobbhátvédért egymillió eurót, a török belső középpályásért pedig négymilliót tettek le az asztalra, utóbbi bizonyára remek párja lesz majd Aytac Karának.

Illetve továbbra is tervben van a Leicester City szélsője, Rachid Ghezzal.

Így már egy kicsit jobban néz ki az együttes, az említett játékosokon kívül is van kiemelkedő spíler a csapatban, a rutinos Ryan Babelre és Radamel Falcaora gondolunk elsősorban.

Kell a siker, nagyon kell, de a török együttesnek nincsenek jó emlékei a skótokról, tavaly a Glasgow Rangers együttese ütötte el őket az Európa-liga csoportkörtől. Akkor a Hampden Parkban 2-1-re nyertek Gerrardék, de most már nem egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

St. Johnstone

Callum Davidson együttese a tavalyi év kupa-specialistája lett. Megnyerték a skót kupa mellett a Ligakupát is, így elindulhattak az Európa-liga selejtezőjében. Itt azonban kicsit más kaliberű csapatok várnak rájuk, mint hazai környezetben, szóval fel kell kötni a gatyát. 2017/2018-ban már egyszer elindulhattak, akkor viszont nem jutottak el a főtábláig, az első körben egy litván együttes, a Riteriai együttese miatt búcsúztak a sorozattól. Mondani sem kell, mekkora csalódásként élték meg ezt.

Davidson mester egyáltalán nem vitte túlzásba a keret átalakítását, alig jöttek, alig mentek. A lényeg, hogy a mag együtt maradt, mindössze egyetlen játékos távozott a kulcsemberek közül, Scott Tanser. A 26 esztendős balbekk tavaly 30 mérkőzésen segítette a csapatot, ezeken két gólt szerzett, végül ingyen igazolt a szintén élvonalbeli St. Mirren együttesébe.

Három ifjú titán csatlakozott a csapathoz: James Brown és Hayden Muller a Millwall utánpótlásából, míg Reece Devine a Manchester U23-as csapatából. És ennyi, ezzel véget is ért az „átigazolási rovat”.

Hármójuk közül csak Devine játszott a Ross County elleni évadnyitón, amely egyébként 0-0-s eredményt hozott. És ha már 0-0: Az egyik legkedveltebb eredmény volt ez a St. Johnstone számára a felkészülés alatt, hiszen két meccsük is így végződött – a Premiership meccsel együtt már 3-nál tartanak. Ezen kívül még játszottak a Prestonnal (1-1) és a skót másodosztályú Arbroath együttesével (4-1-es győzelem).

Összefoglalás

A St. Johnstone tehát nem azért van itt, mert a bajnoki szereplésük alapján vívták ki a részvételt, hanem a kupában nyújtott teljesítményük miatt. A bajnokságban a hatodik helyen zárták az alapszakaszt, majd a play offban egy helyet tudtak előrébb lépni, ötödikként zártak.

Skót szinten nem rossz csapat, de mire elég ez Európában? Véleményünk szerint nem sokra. Ezért van az, hogy a Galatát ennyivel esélyesebbnek tartják, na meg azért, mert jó kis transzfereket hajtott végre Terim.

Az új játékosok közül Patrick van Aanholt biztosan nem fog tudni játszani, egyelőre még nincs olyan fizikai állapotban, hogy játszani tudjon, így Fatih Terim továbbra is Bayramban kell, hogy bízzon.

A csatárok közül Mostafa Mohamed nem játszott jól, ám Mbaye Diagne gólt szerzett a padról beszállva, így látunk abban rációt, hogy a kezdőben kapjon helyet. Mi megadnánk az esélyt a Falcao – Babel kettős egyikének Diagne mellett, ám minden bizonnyal Kerem Akturkoglu fog kezdeni a szenegáli mellett.

A St. Johnstone mestere az új igazolást, Reece Divine-t méltatta, aki így benne fog ragadni a kezdőben, viszont Chris Kane, a Szentek legjobb csatára nem biztos, hogy elég fitt a játékhoz. Pedig ő sokat számítana.

Davidson egyébként még egy játékost szeretne magának, a finn Eetu Vertainennel előrehaladott tárgyalások folynak, ám megegyezni még nem sikerült, így egyelőre azzal kell főzni, ami van.

És hogy mi várható a mérkőzésen? Véleményünk szerint a Galata – a semleges környezet ellenére – végig dominálva töri majd fel a St. Johnstone védelmét. Nem hinnénk, hogy a felkészülési időszak alatt gólínséggel küzdő szentek majd most fognak lángra lobbanni. Tehát egyrészt számítunk a hazai győzelemre, másrészt pedig arra, hogy nem rúgnak gólt a vendégek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső