Gangwon FC – Seoul: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 08.
Gangwon FC
Teljesítmény:
V V D V N
  • Gangneung Stadion
  • Május 10. 09:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Seoul
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A K-League 1 első fordulójának utolsó meccsét vasárnap rendezik, ahol a tavalyi bronzérmes látogat a tavalyi hatodik helyezetthez. Általában gólgazdag meccset játszanak, így érdeklődéssel várom a Gangwon FC – Seoul meccset.

Gangwon FC

Egy korábbi írásomban említettem már, hogy a Sangju Sangmu az egyetlen csapat, ahol nem játszanak légiósok. Közel áll ehhez a Gangwon is, hiszen egyetlen nem dél-koreai játékos van a csapatban.

2009-ben kezdték pályafutásukat, 2013-ig az első osztály résztvevői voltak, de ebben az időszakban egyszer sem sikerült az első tíz közé kerülniük, általában a kiesés elől menekültek. Miután ez mégis megtörtént három szezonon át szerepeltek a K-League 2-ben, a visszajutáskor a harmadik helyen zárták a másodosztályt.

Ez lesz a negyedik szezonjuk azóta, és valami megváltozott, mert két hatodik és egy nyolcadik helyet sikerült megcsípniük.

Vezetőedzőjük Kim Byung-soo, aki novemberben tölti az 50-et és 2018 óta vezeti a gárdát. A csapatnak egyébként egy kivételtől eltekintve csak dél-koreai edzők ültek a padján. Az egyetlen kivétel (honnan máshonnan) a Brazíliából származó Arthur Bernardes, aki edzői pályafutása során nem kevesebb, mint 32 csapat padján ült hosszabb-rövidebb ideig. Főként inkább rövidebb ideig…

Érdekes módon csak egyetlen játékos van, aki nem Dél-Koreából származik, ő pedig Takahiro Nakazato, akit a japán Yokohama együttesétől szerződtettek.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.20.K-League 1
gangwon
3:2
seoul
K-League 1
2019.08.11.K-League 1
seoul
0:0
gangwon
K-League 1
2019.07.06.K-League 1
seoul
2:2
gangwon
K-League 1
2019.04.17.FA Cup
gangwon
3:2
seoul
FA Cup
2019.04.14.K-League 1
gangwon
1:2
seoul
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nem történtek nagy változások a keretben, egy-két játékos érkezett, ugyanennyi távozott. Akire támaszkodhat a csapat az idei szezonban az Kim Ji-Hyun, aki fiatal kora ellenére a csapat vezére volt, bár tény és való, hogy 2019 szeptembere óta nem játszott a csapatban.

Mellette ki kell emelni még Kim Oh-Kyut, aki a védelem oszlopa és majd minden mérkőzésen kezdőként szerepelt.

Tavalyi hatodik helyezésük kissé meglepetés volt, az idei szezonban viszont fel kell kötniük a gatyát, mert sok csapat megerősödött, sanszos, hogy idén lejjebb kell adni az igényekből. Persze úgy tippelni a szezon végére, hogy még egyetlen meccs sem ment le a bajnokságból botorság. Majd meglátjuk.

Seoul

A Seoul csapata tavaly a bronzérmet kaparintotta meg, épphogy megelőzve a Pohangot. Teljesítményük hektikus, hiszen miután 2018-ban majdnem kiestek, tavaly összejött a dobogó legalsó foka.

Egyébként hatszoros bajnokok és kétszeres kupagyőztesek, de a régóta áhított AFC-győzelem nem jött még össze, legközelebb 2015-ben jártak, de meg kellett elégedniük az ezüsttel.

Ami a szurkolóknak jó hír, hogy visszatért a csapathoz a brazil Adriano, aki a tavalyi szezont a Jeonbuknál töltötte, de legszebb éveit a Seoul együttesénél. Igaz, hosszútávon már nem lehet rá építeni a csapatot, 32 éves elmúlt.

Itt játszik az egész liga egyetlen spanyol légiósa, Osmar. A 31 esztendős védő lassan tíz éve focizik Ázsiában, anno a Racing Santanderből távozott, előbb Thaiföldre majd Dél-Koreába, de szerepelt Japánban is.

Szót érdemel még Alibajev, aki a tavalyi szezon elején szerződött a Seoulhoz és azonnal beverekedte magát a kezdőcsapatba. Nagyon jó hír, hogy idén is a csapattal maradt.

Számomra ez a mérkőzés nem okoz nagy fejtörést a kapott és olvasott infók alapján. A Gangwont nem tartom annyira erős csapatnak, mint a Seoult, a hazai pálya ellenére is úgy gondolom, hogy a Seoul fog nyerni. Az oddsok is ezt a felvetést igazolják. Ezúttal is számítok arra, hogy potyogni fognak a gólok, legalább 2,5-nél több. Tippem: 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső