Genoa – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 06.
Genoa
Teljesítmény:
V N D V V
  • Luigi Ferraris
  • Május 09. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Másik olasz meccsünk tökéletes lehet a vasárnapi húsleves + rántott hús kombóhoz, a Genoa – Sassuolo meccs ugyanis fél egykor kezdődik. Nem hagynám ki a világért sem. A helyzettel, ami a két csapatot jellemzi már sokszor találkoztunk. Mindketten hajtanak valamiért, a cél sokszor eltérő, most is ez a szitu. A Sassuolo karnyújtásnyira van attól, hogy megelőzze az AS Romát – két pont a differencia -, míg a Genoa még nincs teljesen kint a vízből, akár még ki is eshetnek.

Álltak ők már ennél sokkal rosszabbul is, de az ötpontos előny négy meccsel a vége előtt nem egy életbiztosítás.

Remek formában van a Sassuolo, így adja az magát, hogy ezúttal is három ponttal gazdagodnak, de az utóbbi időben rendesen megszenvedtek a Luigi Ferrarisban, így kíváncsian várom ezt a találkozót.

És persze megpróbáljuk megtippelni, hogy a legjobb választás ezen a találkozón mi lenne.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – Genoa

Mi erre a meccsre hazai győzelmet tippeltünk, és 4-1-es eredménynél elégedetten veregethettük meg a saját vállunkat, hogy ez bizony sima volt. De nem volt az, a Genoa felkapaszkodott, és majdnem jól kiszúrt velünk, a végeredmény 4-3 lett a rómaiak javára.

Szóval kemény kis meccs volt, ahol a biancocelesti kiengedte a gyeplőt a kezéből, mert azt hitték, innen már nem bukhatnak el. És erre majdnem ráfáztak.

Egy egészen különleges góllal szerzett vezetést a Lazio: Joaquin Correa tört be a tizenhatoson belülre fél óra elteltével, a felszabadítani igyekvő védő pedig pont az argentin lábára rúgta rá a labdát, ami így a kapuba pattant. Szerencsés/szerencsétlen gól, Correa is jót mosolygott az eseten.

A félidő végén viszont lőttek egy „rendes” gólt is a hazaiak: Ciro Immobile lerántásáért járt a tizenegyes, amit a sértett – aki mostanában hibázott párszor büntetőből – erőből a kapu közepébe lőtt.

Alig kezdődött el a második félidő, és máris újabb gólt láthattunk. Adam Marusic varázslatosan, sarokkal húzta a labdát a kapuba, a gond csak annyi volt, hogy mindezt a saját kapujába tette.

Hatvan másodpercig tartott ez a 2-1-es eredmény, a középkezdés után Luis Alberto varázslatosan tekert a bal felsőbe, visszaállítva a kétgólos különbséget. Aztán Correa csapott le ismét az 56. percben, és úgy tűnt, a találkozó lényegi kérdése megválaszolásra került.

Csakhogy a Genoa csatársora nem adta fel. Egy percen belül kétszer villantak, először a csereként beállt Gianluca Scamacca, majd az üzbég válogatott Eldor Shomurodov, és ismét izgalmassá tették a hajrát.

De többre nem futotta a vendégek erejéből, így is majdnem csodát tettek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Serie A
sassuolo
2:1
genoa
Serie A
2020.07.29.Serie A
sassuolo
5:0
genoa
Serie A
2020.01.05.Serie A
genoa
2:1
sassuolo
Serie A
2019.02.03.Serie A
genoa
1:1
sassuolo
Serie A
2018.09.02.Serie A
sassuolo
5:3
genoa
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Atalanta

Ez volt az a meccs, amely döntött a bajnoki cím sorsáról. Történt ugyanis, hogy szombaton az Inter 2-0-ra legyőzte a Crotonét, így mindenki tisztában volt vele, amennyiben a Sassuolo pontot vagy pontokat csen Gian Piero Gasperini együttesétől, akkor megvan az új királya a Serie A-nak. Tudjuk az eredményt…

Ha nem tudnád, akkor elmondom: 1-1-et játszottak a csapatok, így lett egy bajnokcsapat meg lett egy még izgibb végjáték, ami majd a Bajnokok Ligája meg Európa Liga helyekről szól, no meg a dobogóról. Bár a kettő szinte egy és ugyanaz.

Érdekes meccsnek lehettek szemtanúi, akik követték, voltak események, meglepetések bőséggel. Kezdjük azzal, hogy Pierluigi Gollini, az Atalanta kapusa nagy butaságot csinált a 22. percben. Kijött a kapujából, és Jeremie Bogát, a Sassuolo játékosát ütötte el, miközben egy labdát akart megszerezni. Mindezt a tizenhatoson kívül, de a piros lapot nem úszta meg a kapus.

Gasperininek fel kellett áldozni valakit, és Matteo Pessina lett az áldozat azért, hogy Sportiello beállhasson.

A kiállítás ellenére az Atalanta nem húzódott vissza, játszotta saját játékát, ami egy Sassuolo ellen veszélyes lehet. De ezúttal kifizetődő volt. Tíz perccel később Robin Gosens egy felettébb szép mozdulattal vezetéshez juttatta a vendégeket.

De Zerbi azt kérte a pálya széléről, hogy legyenek türelmesek a fiai, emberelőnyben vannak, előbb-utóbb fáradni fognak a vendégek.

Egy nagy helyzetük volt egyébként a hazaiaknak, Domenico Berardi csavart mellé a tizenhatos sarkáról.

Viszont a fordulás után már hálóba talált a csapatkapitány, tette mindezt tizenegyesből, amit Hamed Traoré harcolt ki.

Az 1-1-es állás után is maradtak támadásban a srácok, és Manuel Locatelli révén meg is fordították az állást, de Raspadori a gól előtt lesről indult, nem történt változás hát az eredményben.

A 74. percben újabb fordulat jött: Marlon – Isten tudja csak, hogy mit akart pontosan – és Luis Muriel táncának végén tizenegyeshez jutott az Atalanta, és kiállították a védőt. Ám a mindig pontos támadón most kifogott Consigli kapus, akit a társak aztán megrohantak, és elsőre úgy tűnt, meg akarják lincselni. Persze, szó sem volt ilyenről.

Az eredmény a hármas sípszó után is 1-1 volt, az Atalantára kemény hetek várnak még…

Összefoglalás

A neroverdi egyik legnagyobb problémája, hogy nem tud stabil, kiegyensúlyozott játékot játszani. Most épp felfelé ível a formájuk, de a szezon közben volt pár buktató, egy-két hullámvölgy. Most a hajrában fontos lenne, hogy ez az ívelés kitartson, mert esély van kilépni a nemzetközi porondra. Minden adott hozzá, a Roma bukdácsolása, az ő jó formájuk…

Talán könnyebb lenne az élet egy Ciccio Caputoval, de a remek támadó továbbra is a maródiak listáját erősíti Romagnával egyetemben.

A Genoának még három meccse van ezen kívül: Utaznak a Bolognához, majd fogadják az Atalantát, végül pedig a Cagliari vendégei lesznek. Lehet, hogy majd az utolsó forduló ad csak választ arra, hogy ki lesz a harmadik kieső a Parma és a Crotone mellett.

A Luigi Ferrarisban tehát nem megy a Sassuolonak annyira, hazai pályán viszont igen.

A Genoa csatárai – különösen Shomurodov és Scamacca – belelendültek, míg a neroverdiben mindig benne van a gól.

Ezért én most arra fogadok, hogy mindkét együttes hálóba talál ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső