Görögország – Svédország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 07.
Görögország
Teljesítmény:
D V N D D
  • Olympic Stadium Spyros Louis
  • Szeptember 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svédország
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az utolsó nap, amikor válogatott tippeket adunk – de csak október elejéig – ma is négy meccsről írunk nektek, köztük a Görögország – Svédország találkozóról. Már csak két veretlen együttes van ebben az ötösben, ami azért is meglepő, mert Spanyolország is itt küzd a kvalifikációért. És Spanyolország olyan szempontból gondban van, hogy öt meccset játszottak – így állnak az élen -, míg Svédország csak hármat, magyarán egy görögországi győzelemmel akár előzhetnek is. De a lényeg, hogy így vagy úgy, de lépéselőnyben vannak.

Görögország szintén veretlen, ám ők nyeretlenek is, mindhárom meccsük döntetlennel ért véget. Ez az csoport utolsó előtti helyére elég jelen pillanatban.

Mindössze ennyiből azt mondhatnánk, hogy a találkozó egyértelmű esélyese a svéd csapat, ám a fogadóirodák oddsaiból az is látszik, hogy mégsem ennyire tiszta a kép. Ezért gondoltuk – többek között – azt, hogy erről a mérkőzésről mindenképp szeretnénk írni. Oszlassuk el a kételyeket, válaszoljuk meg a feltett kérdéseket… Vagy legalább próbáljuk meg.

Kezdjük!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Koszovó – Görögország: 1-1

G.: Muriqi ill. Douvikas

A bukik is érezték, hogy izzadós mérkőzésre számíthat John Van’t Schip legénysége, Koszovó ugyan nem tartozik a világfutball elitjébe, de sokszor mutatták már meg oroszlánkarmaikat. Ez pedig egy újabb mérkőzés volt, amikor így tettek, Görögország harmadik mérkőzésén sem tudott nyerni.

A kezdők:

Koszovó:

Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Halimi, Dresevic, Berisha – Kastrati, Muriqi, Rashica

Görögország:

Vlachodimos – Androutsos, Mavropanos, Tzavellas, Tsimikas – Bakasetas, Bouchalakis, Siopis – Douvikas, Pavlidis, Giannoulis

A koszovói kezdőben ugyan helyet kapott egy Lirim Kastrati, azonban ő a Legia Varsó futballistája. A mi Lirim Kastratink – értsd: a játékos, aki Magyarországon játszik – a kispadon ülte végig a találkozót.

Amelynek mindkét félidejében a legvégén esett gól, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A találkozó első félidejének hosszabbításában jártunk, amikor Görögország szabadrúgáshoz jutott. A felívelt labdát Muric akár foghatta is volna, de inkább – nem túl bölcs módon – középre öklözte. Ott Bouchalakis vette át, azonban emelés helyett nagyon gyengén a kapus kezébe belsőzött… De itt még nem volt vége. Volt 30 másodperc a lefújásig, Muric pedig ahelyett, hogy kicsit eljátszott volna az idővel inkább a mezőnybe bombázta a labdát. Ott a görögök megkaparintották, Bakasetas kiugratta Anastasios Douvikast, aki nagyon higgadtan a kapuba gurított. Muric két nagy hibát is elkövetett, az elsőt megúszta, a másodikat már nem…

Az első játékrészben egyébként Koszovó kaput nem talált, de a második félidő inkább róluk szólt. Görögország meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott, a labda csak 38 százalékban volt az övék.

Nyomtak a hazaiak, akik első pontjukra hajtottak – még sosem tudtak hazai pályán sem győzni, sem ikszelni -, és a szerencse végül rájuk mosolygott. Ismételten a hosszabbításban jártunk, Görögország tíz emberrel védekezett. Bytyqi baloldali beadása szinte mindenki előtt elszállt, de ott volt Hadergjonaj, aki az alapvonal elől még valahogy középre tudta fejelni a játékszert. Ott két görög védő is arra várt, hogy tisztázhasson, ám Vedat Muriqi érkezett, és mindenkit túlugorva a hálóba fejelt.

Aztán jött a kicsi a rakás, és volt is ok az ünneplésre: Történelmi tettet hajtott végre Koszovó.

Előző meccs eredménye
2008.06.10.Európa-bajnokság 2008
görögország
0:2
svédország
Európa-bajnokság 2008
2003.08.20.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:2
görögország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország – Spanyolország: 2-1

G.: Isak, Claesson ill. Carlos Soler

Gondolkoztam, hogy a svédek melyik mérkőzéséről írjak összefoglalót, hiszen nem a spanyolok elleni győzelem volt az utolsó lejátszott meccsük, hanem egy Üzbegisztán elleni – szintén 2-1-es – diadal. Végül a spanyolok elleni meccs mellett döntöttem, mert az mégis relevánsabb, mint egy barátságos mérkőzés egy ázsiai csapat ellen, ahol a csapat háromnegyede csak a kispadon – vagy még ott sem – foglalt helyet.

A kezdők:

Svédország:

Olsen – Krafth, Helander, Lindelöf, Augustinsson – Claesson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Kulusevski, Isak

Spanyolország:

Unai Simon – Azpilicueta, Laporte, Garcia, Alba – Koke, Busquets, Soler – Ferrán Torres, Morata, Gerard Moreno

A spanyolok és a svédek kezdője is nagyban hasonlított arra, amit az Európa-bajnokságon láttunk tőlük. Akkor 0-0-s eredményt értek el egymás ellen, most legalább gólokat láthattunk. Bár ennek a La Roja szurkolói valószínűleg annyira nem örültek.

Az ötödik percben még igen, mert akkor Carlos Soler góljával a spanyolok szereztek vezetést. A Valencia játékosa először játszhatott a felnőttek között, és ezt azonnal góllal hálálta meg, Jordi Alba beadását a kapus mozgásával ellentétes oldalra lőtte be.

Egy perc telt el, és a svédek máris egyenlítettek: Soler hátra passzolt labdájába Sergio Busquets belekapott – nem tudni, miért –, elpattant tőle, így Alexander Isak megszerezte, és 16 méterről kilőtte a bal alsót.

Villámrajt a felektől, és a félidő hátralévő részében is inkább a svédek voltak Unai Simon kapuja előtt, további két alkalommal tették próbára a hálóőrt, újabb gólt azonban nem szereztek. A labdabirtoklásnál a mérleg nyelve természetesen – ahogy már megszokhattuk – a spanyolok felé billent, 68 százalékban birtokolták a játékszert, de a góljukon kívül kaput nem találtak.

Ráadásul a második félidőben Victor Claessen góljával már a hazaiaknál volt az előny. Ezt is a spanyol védelem hozta össze nekik – na meg Kulusevski zsenialitása -, simán kivághatták volna többször is a labdát, helyette… Hát, szerencsétlenkedtek.

A második játékrész hiába volt a spanyoloké, hiába tettek többet a győzelemért, hiába a több kapura lövési kísérlet, Svédország ugyanolyan jól védekezett, mint tették azt az Európa-bajnokság csoportmeccsén. Nem lehet azt mondani, hogy sikerük nem megérdemelt, mert rengeteget tettek érte.

Összefoglalás

A Koszovó elleni csalódást keltő eredmény ellenére Van’t Schip valószínűleg egy az egyben ugyanazt a kezdőt küldi pályára. Svédországnak volt alkalma kipróbálni az eddig „kevésbé használt” játékosait, és lehetőséget adott a pihenésre az A csapat tagjainak. Most viszont éles tétmeccs következik, így mindenki vissza fog térni, aki a spanyolok ellen a pályán volt. Marcus Danielson eltiltása letelt, kérdés, hogy őt preferálja-e Janne Andersson, esetleg marad Filip Helander Victor Lindelöf párjaként.

A középpályán Ekdal és Olsson várható, ám jó teljesítményt nyújtott az üzbégek ellen Jens Cajuste, így akár a kezdőben is találhatja magát.

Nem sok összehasonlítási alapunk van, ami a közös meccseiket illeti, összesen eddig négyszer mérkőztek meg egymással, de mindegyik találkozó viszonylag régen volt. Csak érdekességképp jegyezném meg, hogy az 1920-as olimpián Svédország nagyon, de nagyon megverte a görögöket, 9-0 lett annak a meccsnek az eredménye. Ennek persze semmi hatása nem lesz a mostani találkozójukra, pusztán csak érdekességként említettem meg.

Görögország az elmúlt tíz meccséből kilencen is gólt szerzett, s egyedül a svájciak elleni barátságos meccs alkalmával szenvedtek vereséget.

Svédország gólok tekintetében ugyanilyen mérleggel (10/9) áll, ez pedig előre is vetíti a tippünket: Úgy gondoljuk, hogy mindkét fél betalál a másik hálójába. Van egy alternatív fogadásunk is. A svéd gárda általában a mérkőzések elejét megnyomja, ami azt eredményezi, hogy már korán betalálnak. A Bet365-nél pedig ezt jól meg is lehet fogadni: Jelenleg a „korai gól” opció 1.83-as oddson fut. Mindenképp ajánljuk ezt is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső