Izland – Németország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 07.
Izland
Teljesítmény:
D V D N V
  • Laugardalsvöllur
  • Szeptember 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Németország
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszaállt a világ rendje. Márciusban Németország 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán Észak-Macedónia ellen, és mivel Örményország veretlenül vívta saját meccseit, ezért ők álltak az élen, a második helyen pedig Pandevék voltak. A legendás támadó azóta már visszavonult a válogatottól, Németország pedig két magabiztos győzelemmel az élre került.

Legutóbb az éllovast intézték el, nem is kicsit. Örményország nagyon beleszaladt a nagykésbe, hat góllal terhelték meg őket a német legények. Izland pedig… Hát, ők nagyon rossz helyzetben vannak. Egyedül csak Liechtenstein csapatát tudták megverni, emellett három vereséget szenvedtek, legutóbb viszont 2-0-s vert helyzetből tudtak pontot menteni Észak-Macedónia legjobbjai ellen.

Nem áll jól a szekerük, félő, hogy az izlandi aranykorszaknak immáron vége. A fiatalok egyelőre nem tudják ott folytatni, ahol elődeik befejezték, aki meg még maradt az idősebb korosztályból, hát, ők sem az igaziak már…

Mit is lehetne mondani az Izland – Németország meccs előtt? Nagyon semmit, a helyzet egyértelműnek tűnik. Vágjunk is bele, nézzük, milyen tippel járnánk a legjobban!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Izland – Észak-Macedónia: 2-2

G.: Velkovski, Alioski ill. Bjarnason, Gudjohnsen

Izlandnak tehát nagyon nem megy, ez most már mindenki számára egyértelmű, hogy 2018 után nem tudják megismételni a bravúrt, és nem tudják kvalifikálni magukat Katarba. Hacsak nem majd megoldják… Kerülőúton, hívjuk így a Nemzetek Ligáját. Mindenesetre Észak-Macedónia ellen a gyenge kezdést egy jó folytatás követte, amely végül pontot ért az együttesnek. De azért megizzadtak érte…

A kezdők:

Izland:

Runarsson – Saevarsson, Arnason, Brynjar Bjarnason, Thorarinsson – Baldursson, Birkir Bjarnason, Johannesson – Anderson, Kjartansson, Gudmundsson

Észak-Macedónia:

Dimitrievski – Stefan Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Spirovski, Bardhi, Elmas – Kostadinov, Milan Ristovski, Churlinov

A két kiscsapat igazán jó meccset játszott, ahol góloknak és fordulatoknak sem voltunk híján. Rögtön a 11. percben gólt láthattunk, ekkor a Leeds együttesét nyáron elhagyó Ezgjan Alioski szögletét a rövidre érkező Darko Velkovski csúsztatta meg. Úgy tűnt, hogy Runarsson hárítani tud, de a hóna alatt valahogy bepörgött a labda a gólvonal mögé. Benne volt a kapus is, de a rövid sarkon ácsorgó védőknek szintén nem jár dicséret.

Az első félidő egyértelműen az északmacedónokról szólt, míg ők 11-szer próbálkoztak kapura lövéssel, addig Izland csak egyszer. És ennyi. Minden mutatóban a vendégek voltak jobbak, ám második alkalommal nem tudták átejteni Runarssont.

Legalábbis az első félidőben. Merthogy a második játékrész elején, egészen pontosan az 55. percben a gólpasszt adó Ezgjan Alioski lövésre szánta el magát körülbelül 20-22 méterről, miután egyetlen hazai játékos sem támadta. A lassan csordogáló labda Runarsson keze mellett beakadt a bal alsó sarokba… Érdekes gól volt, nem csoda, hogy Vidarsson tombolt a kispad mellett.

A második gólt követően hármat is cserélt az izlandiak szövetségi kapitánya, és úgy tűnt, van még remény, Arnason ugyanis a 64. percben szépített. De lesről, így maradt a 0-2.

Runarsson után Dimitrievski is összehozott viszont egy bakit, Albert Gudmundsson kapura – inkább kapu mellé – tartó szabadrúgását ejtette ki az északmacedónok portása, a leghamarabb Brynjar Ingi Bjarnason reagált, és az üres kapuba passzolt, 1-2.

Három perccel később Aleksandar Trajkovski találta el a kapufát, amivel végleg lezárhatta volna a meccset, így viszont megmaradt az esély a hazai egyenlítésre… És ekkor történelmet írt a szigetország válogatottja. A 82. percben beállt Andri Lucas Gudjohnsen, akinek már édesapja és nagyapja is válogatott futballista volt (Eidur, a fiú saját apját, Arnórt váltotta egy válogatott meccsen…), most pedig a harmadik generáció is bemutatkozott. Andri már a románok ellen bemutatkozhatott, most viszont még gólt is szerzett. A 84. percben Gudmundsson passzolt hozzá, Gudjohnsen az ötösön fordult le védőjéről, majd a hálóba lőtt.

Ezzel pontot mentett Izland, noha a hosszabbításban még egyszer a gólvonalról kellett mentenie Bjarnasonnak. Nem unatkoztak azok, akik látták ezt a mérkőzést…

Előző meccs eredménye
2021.03.25.VB-selejtező 2022
németország
3:0
izland
VB-selejtező 2022
2003.10.11.EB-selejtező 2004
németország
3:0
izland
EB-selejtező 2004
2003.09.06.EB-selejtező 2004
izland
0:0
németország
EB-selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország – Örményország: 6-0

G.: Gnabry (2), Reus, Werner, Hofmann, Adeyemi

A német válogatott igazi gólparádét rendezett az eddig listavezető Örményország válogatottja ellen. Azért az nem titok, hogy mindenki a németek győzelmét várta, de az eddig nagyszerűen helyt álló örmények sem sejtették, hogy ennyire megszórják őket.

A kezdők:

Németország:

Neuer – Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Reus, Sané – Werner

Örményország:

Yurchenko – Hambardzumyan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Angulo, Grigoryan – Barseghyan, Mkhitaryan, Bayramyan – Adamyan

Hansi Flick, az új német kapitány egykori csapatából, a Bayern Münchenből merített a legtöbbet, hiszen nem kevesebb, mint hat játékos is a bajor klub kötelékeibe tartozik. Nem lehet azonban részrehajlással vádolni a kapitányt, valóban egytől egyig mindenkinek helye volt a kezdőben.

Főleg, hogy az első gólt is két bajor játékos hozta össze. Serge Gnabry indult meg a jobbszélen, kényszerítőzött Leon Goretzkával, majd elemi erővel lőtte ki a jobb felsőt. Szegény Yurchenkonak arra is alig volt ideje, hogy a kezét felemelje…

Gnabry tíz perccel később újra lecsapott, ezúttal Marco Reus volt az, aki az asszisztot adta – bár a címzett nem a gólszerző, hanem Timo Werner volt, aki viszont lyukat rúgott.

A félidő derekán és a félidő lefújása előtti pillanatokban is esett egy-egy gól: Előbb Marco Reus talált be, majd Timo Werner is.

A főbb kérdéseket tehát Németország lezárta kevesebb, mint egy félidő alatt, de a meccsnek még messze nem volt vége.

A folytatásban még kétszer kellett szegény Yurchenkonak a hálóban kotorásznia. A második játékrész elején Jonas Hofmann távolról bombázott a bal alsóba, a találkozó lefújása előtt pedig debütáló meccsén góllal mutatkozott be a német közönségnek a Salzburg új üdvöskéje, Karim Adeyimi.

Ez bizony valóságos mészárlás volt…

Összefoglalás

Nem nagyon szeretném túlhúzni ezt az összefoglalót. Izland és Németország között jelen pillanatban hatalmas különbség van. Volt olyan év, amikor egy esetleges közös meccs elgondolkoztatott volna, hogy vajon ki nyer, de ez a mostani nem olyan.

Hansi Flick munkája már most látszik a német csapat élén, kellett az a vérfrissítés Jogi Löw után.

Izland helyzete pedig lassan reménytelenné válik a selejtezőben.

A márciusi találkozót nagyon simán nyerték meg a németek, Goretzka, Havertz és Gündogan góljaival 3-0 lett a vége.

Most sem gondolnánk, hogy Izland tud gólt szerezni, Németországnak pedig egyelőre nem fér bele, hogy hibázzanak. Ugyanilyen elánnal fognak belevágni a találkozóba, és ha nem is hatot, de két-három gólt rúgni fognak Runarssonéknak. Egyik tippünk a hendikep német győzelem, a másik pedig az, hogy csak a német csapat fog a hálóba találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső