Granada – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 07.
Granada
Teljesítmény:
V D V N N
  • Nuevo Los Cármenes
  • Szeptember 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak a Premier League, de a La Liga is elrajtol a pénteki napon, méghozzá egy Granada – Athletic Bilbao meccsel. A Granada a tavalyi szezon egyik meglepetéscsapata volt, hiszen újoncként a hetedik helyen zártak, azaz kiléphetnek az európai kupaporondra. Az Athletic Bilbao viszont gyengén teljesített, többek között a bajnokság végén mutatott teljesítményüknek is köszönhetően csak a 11. helyen zárták a 2019/2020-as szezont.

A nagy granadai örömködéssel azonban vigyázni kell, mert most (akár) extra terhelés is érheti a futballistákat, hiszen egyel több sorozatban kell helyt állni. Ez pedig bő keretet igényel. Ha nem, úgy járhatnak, mint az Espanyol, akik a tavalyi szezonban EL csoportkörig vitték, onnan tovább is jutottak, de csont nélkül estek ki a spanyol első osztályból.

Lássuk, milyen eredmény várható az idény nyitómeccsén!

Granada

Még közel sincs vége az átigazolási időszaknak (a koronavírus miatt októberig kitolták), így egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a granadaiak végleges kerete, mindenesetre azt elmondhatom, hogy tettek azért, hogy ez a szezon is sikeresen záruljon. Bár többségében azokat a játékosokat szerezték meg végleg, akik már a tavalyi szezont is a Granadában töltötték, ők volnának Maxime Gonalons és Dimitri Foulquier. Jesús Vallejot ismét kölcsönadta a Real Madrid, illetve szintén onnan érkezett a Castilla egyik erőssége, Alberto Soro. Jorge Molinát ingyen szerezték meg a Getafétól, és annak ellenére lehet erőssége a csapatnak, hogy már elmúlt 38 éves. Még egy középső középpályás érkezéséről tudok beszámolni, Luis Milla a másodosztályú Tenerifétől érkezett.

Mivel sikerült kiharcolni az EL selejtezőt, így a nagy öreg, Roberto Soldado is maradt, ez pedig nagyon jó hír a Granada szimpatizánsainak, Soldado kulcsszerepet játszott az együttes tavalyi idényében. Mondom ezt úgy, hogy „csak” 7 gólig jutott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.La Liga
granada
4:0
athletic bilbao
La Liga
2020.03.05.La Liga
granada
2:1
athletic bilbao
La Liga
2020.02.12.La Liga
athletic bilbao
1:0
granada
La Liga
2019.12.01.La Liga
athletic bilbao
2:0
granada
La Liga
2017.02.26.La Liga
athletic bilbao
3:1
granada
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao

Az egyik legegyszerűbb dolgom itt van, amikor az igazolásokat veszem sorra, hiszen az Athletic Bilbao csak és kizárólag baszk játékosokat alkalmaz, ebből a hagyományból nem engednek. Eddig bejött, a Real Madrid és a Barcelona mellett ők a harmadik együttes, akik sosem jártak a másodosztályban.

Most egyelőre három játékost hívott fel a felnőttek közé Gaizka Garitano vezetőedző: Jokin Ezkieta kapus, Oihan Sancet támadó középpályás, Dani Vivian pedig belső védő.

Mindig lutri, hogyan fognak szerepelni a bilbaóiak, hiszen a rengeteg alsóbb ligából vagy az utánpótlásból érkező játékosok nincsenek annyira szem előtt.

Annyit elmondhatok, hogy követtem a spanyol másodosztályt, ahol láttam játszani Peru Nolaskoaint, ő a Deportivoban játszott az elmúlt szezonban kölcsönben, teljesítménye alapján úgy gondolom, lehet helye a jövő Bilbaojában.

Összefoglalás

A tavalyi szezonban a bajnokságban is kétszer csaptak össze, valamint a spanyol kupában is játszottak egymással, méghozzá az elődöntőben. A bajnokikon mindig a hazai csapat nyert, ősszel a Bilbao 2-0-ra nyert, a tavaszi „visszavágón” viszont kiütéses győzelmet aratott a Granada.

Ekkor valószínűleg még dolgozott bennük a düh és a dac, hiszen kevésen múlt, hogy a jó bajnoki szezont egy kupadöntővel fejeljék meg. A kétmeccses elődöntő első mérkőzésén kikaptak 1-0-ra, a másodikon viszont 2-1-re nyertek. Kevés volt, hiszen idegenben lőtt több góljának köszönhetően a Bilbao jutott a döntőbe.

Alapból nehéz az első fordulókra tippelni, ezt már sokszor elmondtam nektek. Most hatányozottan nehéz, a két csapat kvázi még kiismerhetetlen, pusztán statisztikákkal itt nem megyünk semmire. Úgy gondolom (ránézésre) közel azonos játékerőt képviselnek, de tény, a Granada remekül erősítette meg a keretét és még nem biztos, hogy itt megállnak.

A Bilbaonál viszont az új fiúk még nem mutatták meg, mit tudnak, közben pedig olyanok távoztak a csapattól, mint Benat vagy Mikel San José. Érdekes, hogy két ilyen minőségű labdarúgónak nem akadt még kérője.

Egy dolog nagyon valószínű, hogy azért esik pár gól, hiszen az elmúlt meccseket (amiket a Los Cármenesben játszottak) bővelkedtek gólokban. Én mindenesetre most úgy döntöttem, kockáztatok: Mivel mindkét gárda közel azonos erőt képvisel, így azt gondolom, a döntetlen reális lehet. Emellett pedig ajánlom az Over 2,5-t, mert ilyen csatársorral nem lenne meglepő egy góleső.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső