Helsingborg – AIK Stockholm: Fogadási Tippek és Allsvenskan Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 25.
Helsingborg
Teljesítmény:
V V V D V
  • Helsingborg Olympia
  • Május 29. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
AIK Stockholm
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két olyan együttes következik, akik a múltban értek el nagy sikereket, sőt egyikük még most is próbálkozik, a másiknál viszont volt egy olyan törés, amiből nehezen álltak fel. 2013-ban még a Bajnokok Ligájára készült a Helsingborg együttese, aztán egy mélyrepülés után a Superattanban, vagyis a másodosztályban kötöttek ki. Egy kicsit lifteztek, 2018-ban is feljutottak az élvonalba, hogy aztán kiessenek. Most pedig – tavaly – megint itt vannak. A Varnamo és a Sundsvall mögött a harmadik helyen kerültek fel, osztályozót kellett játszani eme sikerért a Halmstad együttesével, de sikerrel vették az akadályokat.

Azonban – ahogy majd ti is láthatjátok, olvashatjátok – idén is a kiesés elleni harc fog a gárdánál főszerepben lenni. És nincs könnyű dolguk, ugyanis az ellenfél az az AIK Stockholm, amelyik már tavaly is a bajnoki címre hajtott, és ez idén sem lesz másként.

Az odds ehhez képest egészen baráti, lessük meg, hogy a Helsingborg – AIK Stockholm találkozó annyira egyértelmű-e, mint mi gondoljuk!

Helsingborg

Épp most vagyunk a harmadánál, a Helsingborgnak nem kell kétségbe esnie, van még lehetősége feljebb jutni, és elkerülni az ismételt – és egyben az azonnali – kiesést. Igaz, nem állnak jól, tényleg nem. Tíz forduló alatt mindössze öt pontot szereztek, ezzel pedig ők a sereghajtók. Egy győzelmük van, melyet meglepetésre szereztek meg az Elfsborg ellen. Ezen felül két döntetlennrel rendelkeznek… Valamint hét vereséggel.

Nyeretlenségük immáron hat mérkőzés óta tart, pozitívumként azt lehet elmondani, hogy a Hacken és a Djurgarden elleni találkozókon legalább ikszelni tudtak. Viszont a Mjallbytól, a Norrköpingtől, a Degerforstól és a Varnamotól kikaptak. Ez utóbbit játszották a hétvégén, és ez volt mind közül a legcsúnyább zakó.

Egyrészt otthon fogadták az újonc-társat, másrészt négy gólt kaptak tőlük. A Helsingborg vezetett egyébként, de Anthony van den Hurk találata nem tartott ki, csak a 67. percig. Onnantól kaptak négy gólt a hazaiak.

Otthon egyébként egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel az utolsó előtti helyen állnak, három gólt szereztek, hetet kaptak. És most egy élcsapat érkezik hozzájuk…

Elviekben Ravy Tsouka Dozi eltiltás miatt nem szerepelhet, ami viszont biztos, hogy Sumar Almadjed és Victor Blixt nem fog játszani sérülés miatt.

A várható kezdőcsapat:

Joelsson – Tsouka Dozi, Suljic, Weberg, Davidsen – Lingman, Ejupi, Jonsson – Al Hamlawi, van den Hurk, Ali

Egymás elleni meccsek:

Ahogy azt már fentebb említettem, a Helsingborg eléggé ugrándozós kedvében van, az első-, és a másodosztályt többször is megjárták mostanában. Ez pedig azt jelenti, hogy nem minden évben csaptak össze az AIK Stockholmmal, akik viszont fixen az Allsvenskan tagjai. Tavaly nem futottak össze, utolsó meccsük 2020-ban volt. Egy hónapon belül kétszer mérkőztek meg, az elsőt a Helsingborg nyerte, a másodikat az AIK. Igaz, akkor a fővárosiak még nem voltak élcsapatnak nevezhetők. Vagy már… Fene tudja.

A lényeg, hogy tétmeccseket tekintve a legutóbbi öt meccsükből négyet húztak be ők, a Helsingborgnak csak az a 2020-as győzelme van.

Az meg, hogy korábban éveken keresztül dominált a Helsingborg, manapság már senkit sem érdekel, rengeteget változtak mind ők, mind az ellenfelük.

Ettől függetlenül érdekes tény, hogy az utolsó öt meccset nézve, amit a Helsingborg otthonában rendeztek, a hazaiak négyszer is nyerni tudtak, 2019-ben győzött egyedül az AIK az utóbbi időben.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.23.Allsvenskan
aik
2:0
helsingborg
Allsvenskan
2020.07.12.Allsvenskan
helsingborg
2:0
aik
Allsvenskan
2019.07.20.Allsvenskan
aik
2:0
helsingborg
Allsvenskan
2019.05.15.Allsvenskan
helsingborg
1:3
aik
Allsvenskan
2018.03.25.Barátságos Mérkőzés
aik
1:3
helsingborg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AIK Stockholm

Elképesztő izgalmak közepette bukta el a bajnokságot tavaly az AIK Stockholm együttese. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a Malmö, a későbbi győztes, ám a gólkülönbségük rosszabb volt, emiatt csak a második hely maradt. El kellett köszönni a BL-selejtezőtől, maradt az Európa Konferencia-liga

Idén szeretnének bajnokok lenni, és jól is állnak az ügyben, abból a szempontból mindenképp, hogy a beragadó Malmöt előzik, Jon Dahl Tomasson együttese most csak a középmezőnyben foglal helyet… De hát ne feledjük, hogy itt van még nekünk a Hammarby és a Hacken is. Akik aztán lehet, hogy leengednek valamikor a szezon közben.

Az AIK nemrég bajnok tudott lenni, 2018-ban nem volt náluk jobb csapat.

Idén egyelőre a harmadik helyen állnak, megint az a fránya gk. 20 pontjuk van, akárcsak a Hackennek és a Hammarbynak, igaz, ők eggyel több meccset játszottak.

Hat találkozójukat nyerték meg, kétszer ikszeltek és kétszer kaptak ki. Otthon igazán félelmetesek, hiszen veretlenek, öt győzelmük mellett egyszer ikszeltek. Más kérdés, hogy ez a mostani meccsük idegenben lesz… Ahol viszont már akadnak problémák: Az AIK csak egyszer tudott nyerni, egyszer ikszelt, kétszer kikapott.

Gyengén kezdtek, de a fejlődés látszik: Két vereség után a második két meccsükön négy pontot gyűjtöttek be.

Legutoljára meglepetésre otthon ikszeltek a Siriusszal, kétgólos hátrányban is voltak, ám Jordan Larsson és Marcelo góljaival két perc alatt visszajöttek a meccsbe.

A második játékrészt megnyomták, gólt azonban nem tudtak szerezni.

Sotiris Papagiannopoulos kihagyta ezt a meccset eliltás miatt, most viszont már pályán lehet, sérültről nincs tudomásunk.

A várható kezdőcsapat:

Janosevic – Mendes, Milosevic, Papagiannopoulos, Marcelo – Elbouzedi, Hussein, S. Larsson, Stefanelli – Bahoui, J. Larsson

Tippelde

Az AIK idegenben ugyan bizonytalan, de a Helsingborg épp megfelelő ellenfél arra, hogy tovább fejlődjenek a vendégek. Nem maradhatnak le a Hackennel és a Hammarbyval szemben, márpedig, ha pontot veszítenek, akkor az első és a második helyezett megléphet.

No meg ott van a tény, hogy a hazaiak hat meccs óta nem tudnak nyerni, és ebből négyet el is veszítettek. Mi – a Stockholm rossz idegenbeli szereplése ellenére – megkockáztatjuk a vendégek győzelmét.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.59 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.62 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.62 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső