Hertha BSC – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 18.
Hertha BSC
Teljesítmény:
N D V V V
  • Olympiastadion
  • November 21. 20:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túl egy óriási rangadón, egy óriási meccsen… És túl egy vereségen. A Borussia Dortmund együttese ismét nem tudta legyőzni a Bayern Münchent, 3-2-es vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligája tavalyi kiírásának győztesétől. Évek óta próbálják átlépni saját árnyékukat, hogy letaszítsák a bajorokat a trónról, de egyszerűen nem akar összejönni. Persze, botlás bármikor benne van a pakliban, de így megint más kezében van a sorsuk.

Igen, előre szaladtam, még csak a nyolcadik fordulót rendezik a német első osztályú bajnokságban, mi pedig a Hertha BSC – Borussia Dortmund meccset fogjuk apró darabokra szedni.

Mostanság nem nagyon ment a Herthának, már Labbadia távozása is szóba került (és persze az, hogy Dárdai Pál visszaül a kispadra), de aztán jött az Augsburg elleni sima siker, ami egy kicsit könnyített a német mester helyzetén.

Kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Hertha BSC

Az előző tippben már szóba került ez a meccs, az Augsburg nem igazán tudta megállítani a fővárosi rohamokat, végül a Hertha nagyon simán, 3-0-ra tudott győzni. Az első félidő nem hozott sok helyzetet, egy meg nem adott Augsburg-gólt és egy tizenegyest: A 41. percben Jhon Córdoba csent el egy labdát Uduokhai elől, aki ki akarta vágni a játékszert, helyette Córdoba bal lábát találta el. A kolumbiai támadó fájdalmas arccal terült el a földön és nem is tudta folytatni a játékot. Ja, és ugye jöhetett egy tizenegyes, amit Matheus Cunha kis toporgás után a kapu közepébe gurított.

A második félidő már sokkal simább volt, az Augsburg jobban kinyílt az egyenlítés érdekében, ez pedig teret adott a Hertha szélsőinek. A második berlini találat ismét a hazai védők „érdeme”: Ketten sem tudtak felszabadítani egy jobboldali beadás után, Dodi Lukebakio elé került a labda, a belga pedig elrúgta azt a teljesen magára maradt Gikiewicz mellett.

Ezt követően jöhetett volna egy újabb gól, de a Hertha lengyel csatára, Krzysztof Piatek csak a kapufát találta el. Nem maradt azonban a válogatott támadó gól nélkül, a meccs 86. percében egy remek kiugratás után a tizenhatoson belülre ért, majd honfitársa mellett a kapuba lőtt.

Sima vendég siker, fontos három pontot szerzett a Hertha, az valamennyire biztosan felrázta a játékosokat, a fővárosiaknak ez volt a szezonbeli második győzelmük.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.06.Bundesliga
dortmund
1:0
hertha
Bundesliga
2019.11.30.Bundesliga
hertha
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.03.16.Bundesliga
hertha
2:3
dortmund
Bundesliga
2018.10.27.Bundesliga
dortmund
2:2
hertha
Bundesliga
2018.01.19.Bundesliga
hertha
1:1
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Borussia Dortmund – Bayern München

Európa legjobb gólvágói léptek pályára a Signal Iduna Parkban. Az egyik oldalon a norvég Erling Braut Haaland, a másikon a lengyel Robert Lewandowski. Nem vártam rossz találkozót, kifejezetten sok góllal számoltam, részben miattuk, szerencsére nem kellett csalódnom.

Mindkét játékosnak volt egy nagyobb helyzete a meccs elején, sőt, Lewandowski a hálóba is talált, azonban les címén elvették tőle a gólt. Haaland olyannyira erős és gyors volt, hogy még szabálytalanul sem tudták sokszor megállítani, egy szerelési kísérletbe (amikor egyértelműen szabálytalankodtak a norvéggal szemben) pedig bele is sérült Joshua Kimmich, a Bayern München és a Nationalelf mindenese, le kellett cserélni, azóta pedig meg is műtötték. Nagyon szerencsétlen eset volt, remélhetőleg minél hamarabb újra pályára léphet.

A vezető gólt pedig egy dortmundi ikon, Marco Reus szerezte meg, aki sokkal fényesebb karriert is befuthatott volna, ha nem ennyire sérülékeny: A félidő lefújása előtt Guerreiro középre passzolt labdáját lőtte a rövid felsőbe.

Az egyenlítésre már az első félidő hosszabbításában sor került, négy perccel Reus gólja után: David Alaba szépen tekert be egy szabadrúgást Roman Bürki kapujába.

Rögtön a folytatásban pedig át is vették a vezetést, a 48. percben Lewandowski fejelte be Lucas Hernández baloldali beadását.

Ez a játékrész inkább a vendégeké volt, Kingsley Coman a kapufát találta el, majd a 80. percben Leroy Sané megrúgta a harmadik Bayern-gólt.

A rendes játékidő letelte előtt Haaland szépített, de az eredmény már nem változott, nyert a Bayern München.

Összefoglalás

Az Augsburg elleni vereség óta most először maradt pont nélkül Lucien Favre együttese, fájó lehetett ez számukra, pont a legnagyobb rivális ellen, hazai pályán… A szuperkupát is ők hódították el, ugyanúgy 2-3 lett akkor az eredmény a bajoroknak.

A Hertha utoljára 2017-ben tudta legyőzni a Dortmundot, akkor a bajnokságban 1-0-ra nyertek. Az örökmérleg persze fölény dortmundi vezetést mutat, de még döntetlenből is több volt, mint Hertha-sikerből.

Számomra a fővárosi együttes az egyik legnagyobb talány. Őrületes összegeket költöttek az elmúlt években, mégsem tud összeállni a csapat. Emlékezzünk, Dárdai hozzávetőlegesen negyed ekkora költségvetésből gazdálkodott, az eredmények mégis jöttek.

Nem azt mondom, hogy Labbadia rossz edző, dehogy. Tavaly megmentette a Hertha szezonját, de ilyen játékosállománnyal jobb helyen kellene lenniük.

Miután Omar Elabdellaoui, a norvég válogatott játékosa elkapta a vírust, a norvégok teljes keretét karanténba rakták, ez 10 napot jelent. A románok elleni meccsüket elhalasztották, Ausztria ellen pedig egy teljesen másik keret fog játszani. Ez pedig hatással lehet Haaland visszatérésére is, bár ha minden igaz, visszatérhet Németországba.

A keret minden tagja egyébként egészséges, Schmelzer sérült egyedül, de ő már idén július óta. A Herthánál pedig Jordan Torunarigha és az Augsburg ellen megsérülő Córdoba nem léphet pályára.

Az 1,6 körüli odds nem rossz, ennyit adnak a vendégek győzelmére. Én pedig azt mondom, hogy a Dortmund (Haalanddal vagy nélküle), de begyűjti a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső