Hertha BSC – Hoffenheim: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.
Hertha BSC
Teljesítmény:
D V N V D
  • Olympiastadion
  • Január 19. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hoffenheim
Teljesítmény:
D V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két gyenge formában levő együttes a tabella második feléből, ez a Hertha BSC – Hoffenheim találkozó. Mindkét együttes egy 0-0-t játszott az előző körben, és mindketten egy olyan csapat ellen, akit illett volna megverni. A berliniek Kölnbe látogattak, míg a Hoffenheim az újonc Arminia Bielefelddel nem bírt hazai pályán.

Mindkét csapatnak feljebb lenne a helye, de valami nagyon nem stimmel mostanában náluk. Nem hiába rebesgetik, hogy Bruno Labbadiának lefőtt a kávé, valahol jogos, hiszen töméntelen mennyiségű pénzt öltek a Hertha megerősítésébe, ez most a 13. helyre elég.

A Hoffenheim pedig tavaly az első harmadban végzett, az Európa Ligában csont nélkül továbbjutottak, viszont a bajnokságban nagyon nem megy, egy pozival a Hertha mögött, a 14. helyen vannak.

Izgatottan várom, hogy ezúttal mit játszanak egymás ellen a csapatok.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Hertha BSC

Jhon Cordoba először tért vissza Kölnbe, miután a nyáron csapatot váltott, azonban sok babér nem termett sem neki, sem pedig csapatának. Sem pedig az ellenfélnek. Azt már korábban lelőttem, hogy nem esett gól a találkozón, de lássuk, ki állt közelebb a győzelem megszerzéséhez.

Egyértelműen a Hertha, egy unalmas első félidőt egy picivel jobb második követett, ahol a fővárosiak beszorították házigazdáikat.

Az első negyvenöt percben mindössze egy Petr Pekarik és egy Jonas Hector lövést lehetett feljegyezni, a kölni kicsit közelebb járt a gólhoz, de egyiket sem lehetett jó kísérletnek nevezni.

A második félidőben a Köln még annyira sem volt veszélyes, viszont a Hertha picit feljavult. Omar Alderete fejese nem sokkal ment fölé, majd a kezdőként játszó Krzysztof Piatek lövése zúgott el a jobboldali kapufa mellett.

A legközelebb a gólhoz Matteo Guendouzi járt, az Arsenaltól kölcsönkapott középpályás első lövését Timo Horn védte, a második viszont a jobboldali kapufáról pattant ki.

Nem sikerült a győzelem, pedig ez egy hozható meccs lett volna. Jó hír a berlinieknek, hogy Matheus Cunha csereként már pályára lépett, talán ő észhez tudja téríteni a csapatot a következő fordulókban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.16.Bundesliga
hoffenheim
0:3
hertha
Bundesliga
2019.10.26.Bundesliga
hertha
2:3
hoffenheim
Bundesliga
2019.04.14.Bundesliga
hoffenheim
2:0
hertha
Bundesliga
2018.11.24.Bundesliga
hertha
3:3
hoffenheim
Bundesliga
2018.02.03.Bundesliga
hertha
1:1
hoffenheim
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hoffenheim – Arminia Bielefeld

Borzasztó fordulón volt túl a Hoffenheim együttese. Nem elég, hogy ők voltak az első csapat, akik kikaptak a Schalkétól, még az eredmény is durvára sikerült, 4-0-s vereséget szenvedtek a sereghajtótól. Ezután mindenki azt várta, hogy tegyék jóvá azt a botlást, az Arminia Bielefeld ellen pedig megvolt erre minden esélyük, de nem éltek vele, a végeredmény egy csalódást keltő 0-0 lett.

Andrej Kramaric nevéhez fűződött az első helyzet, a csatár egy jobboldali beadás után lőhetett, a Bielefeld kapusa, Ortega egy remek mozdulattal védett.

A másik oldalon Ritsu Doan tüzelt szabadrúgásból, nem sokkal ment fölé az életerős lövés.

Ennyi volt az első félidő, a játékosok nem igazán törték magukat, és bár a Hoffenheim jobban játszott az első játékrészben Ortegát nem tudták kicselezni.

A szünet után minden úgy folytatódott, ahogy az első játékrészben: Kissé jobb volt a hazai csapat, de nem tudták áttörni az újonc védelmét. Diadie Sammasekou 15 méterről, Kramaric pedig 16 méterről nem talált kaput, a vendégek legveszélyesebbje pedig a japán Doan volt, ő hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét, ziccerben gyengén találta el a labdát, így Baumann lábbal védett.

Igazságos döntetlen született, a Hoffenheim továbbra sem tudja hozni a tavalyi játékát, ezáltal pedig egyre lejjebb süllyednek a tabellán…

Összefoglalás

A tavalyi bajnokság mindkét meccsét az idegenben pályára lépő együttes nyerte, előbb a Hoffenheim vitte el a három pontot az olimpiai stadionból (2-3), majd tavasszal a Hertha bosszút állt és 3-0-ra diadalmaskodott a Hoffenheim otthonában.

Jó hír a berliniek számára, hogy Matheus Cunha felépült, minden bizonnyal már kezdőként lép pályára holnap este. Ez jelentheti azt is, hogy a berliniek visszaállnak a 4-2-3-1-es formációra, magyarul Piatek újra lecsücsül a padra, elől pedig csak Jhon Cordoba fog játszani. Bár, vannak olyan hírek, miszerint továbbra sem százszázalékos a brazil, és csak a cserepadról tud beszállni… Meglátjuk.

A rekordigazolás, a Lyontól szerződtetett Tousart viszont biztosan készen áll a visszatérésre, Guendouzival remek párost alkothatnak középen.

Továbbra sem bevethető Javairo Dilrosun, Dedryck Boyata, Marvin Plattenhardt és Jessic Ngankam.

A másik oldalon is vannak jócskán sérültek: Ermin Bicakcic, Kosztasz Sztafilídisz, Benjamin Hübner, de kérdéses a játéka Kaderábeknek és Geigernek is. Christoph Baumgartner letöltötte az eltiltását, rá kezdőként számíthat a vezetőedző.

Nem remekelnek vendégként Kramaricék, nem sokszor hagyták el a pályát három ponttal, viszont nemrég mindenkit meglepve megverték a Mönchengladbach csapatát a Borussia Parkban. Nagy teljesítmény, nagy eredmény, de azért még nem kell hasra esni, rá egy hétre négyet kaptak a Schalkétól, akik több mint harminc meccsen át képtelenek voltak nyerni.

Összességében két győzelmük, két döntetlenjük és négy vereségük van vendégként.

A Hertha hazai pályán mostanában jól teljesít, habár ott is volt egy csúnya eredmény, 5-2-re kaptak ki a Dortmundtól, azonban utána verték az Union Berlint és a Schalkét.

Utóbbi két meccsüket idegenben játszották, a Bielefeld megverte őket, a Köln elleni meccsről meg már beszélgettünk.

Ha a keretet figyelembe veszem, akkor jobb a Hertha, ez nem kérdés. Azonban egy jó keret még kevés, az még nem csapat. És úgy hiszem, leginkább ez hiányzik a fővárosiakból, hogy csapat legyenek.

Kettejük mérkőzésén nem számítok sok gólra – bár a csatárokat kifejezetten kedvelem -, azonban úgy hiszem, a Hertha megfoghatja a nem túl jó passzban levő vendégeit. Szűk Hertha győzelemre fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső