Hertha BSC – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 14.
Hertha BSC
Teljesítmény:
D N D V N
  • Olympiastadion
  • December 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
V V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A fővárosi csapat talán kezd magára találni. Az Union Berlin elleni városi rangadót sikerült 3-1-re megnyerniük, főként Krzysztof Piateknek köszönhetően, na meg sokat hozzátett, hogy Andrich az első félidő derekán kiállíttatta magát. Ezt követően pedig a Borussia Mönchengladbach otthonából raboltak el egy pontot. Ellenfelük most az a Mainz lesz, aki három meccs óta nyeretlen, de összességében sem lehetnek túlzottan büszkék saját eredményeikre, mert a tabella utolsó előtti helyén szerepelnek. Elég kilátástalannak tűnik egyelőre a szituáció, bár a Kölnre is mondták ezt, aztán azóta megtáltosodtak…

Épp ők voltak azok, akik legutóbb elvitték mindhárom pontot a Mainz otthonából.

A mai utolsó meccsünk beharangozója, a Hertha BSC – Mainz következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC

Épp az imént beszélgettünk erről a meccsről, de nem árt az ismétlés, hiszen valakinek az a tipp lehet, hogy nem szimpatikus, emiatt pedig el sem olvassa. Ha mégis így van, nyugodtan ugord át ezt a részt, ismerős lesz számodra.

Szóval a Gladbach a hétközi siker-vereség után (hiába kaptak ki a Real Madridtól 2-0-ra, az Inter és a Sahtar döntetlenjének köszönhetően továbbjutottak) egy teljesen más kezdőt küldött pályára. Nem volt Sommer – megsérült -, nem volt Thuram, Stindl, Lainer és Plea.

Az első félidőben nem sok lehetőséget láthattunk, egy elrontott Piatek lövés és egy Hannes Wolf kísérlet, amit Schwolow kapus tolt szögletre. Azonban a szünetet követően már megrezdült a háló, Zakaria labdavesztése után Matteo Guendouzi 16-ról csavart a kapuba, Tobias Sippel csak nézte, ahogy a labda a bal felsőben köt ki. A francia játékos két év után talált újra hálóba.

Egyenlíthetett volna hamar a Gladbach, de Boyata még időben kivágta Patrick Herrmann emelését, ami készült a hálóba zuhanni.

Aztán csak sikerült begyötörni egy gólt a Hertha kapujába, Neuhaus fejjel továbbított egy beadást Embolo felé, aki estében a hálóba térdelte vagy combolta a labdát.

A vége 1-1, a Hertha idegenben egész jól szerepel eddig. De most hazai pályán fognak játszani…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Bundesliga
hertha
1:3
mainz
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
mainz
2:1
hertha
Bundesliga
2019.03.02.Bundesliga
hertha
2:1
mainz
Bundesliga
2018.10.06.Bundesliga
mainz
0:0
hertha
Bundesliga
2018.02.16.Bundesliga
hertha
0:2
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Köln

Úgy tűnik, megtáltosodott a Köln! Immáron három meccs óta veretlenek, legyőzték a Borussia Dortmund csapatát, majd ikszeltek a Wolfsburggal, most pedig kétvállra fektették a Mainz együttesét idegenben. Ezzel már nem állnak kiesőhelyen, és kicsit nyugodtabban játszhatnak. Na, azért annyira nem, egy-két vereség és újra ott találhatják magukat.

A mérkőzésen a 17. percben láthattak gólt a nézők, akik követték ezt a találkozót, azonban végül Özcan találatát nem adták meg. Előtte pont a török eresztett meg egy lövést, amit Zentner tolt oldalra.

A következő nagy helyzetre a 41. percig kellett várni, ekkor Mateta az ötös sarkáról durrantott fölé, óriási lehetőség volt.

Az 55. percben a mérkőzés egyetlen találata is megszületett, Elvis Rexhbecajt talált meg egy üres labda, a középpályás rosszul vette ugyan át, de a lehulló labdát kapásból ellőtte, az pedig a bal alsóban kötött ki.

Egy perccel később Ondrej Duda tesztelte Zentner képességeit, jó 24 méteres lövését szögletre ütötte a Mainz kapusa. A sarokrúgás után ismét Rexhbecaj veszélyeztetett, ezúttal fejjel, megint Zentner védett.

A meccs hajrájára Duda begyűjtötte második sárga lapját egy buta fault után, így a maradék szűk húsz percben emberhátrányban kellett helyt állnia a vendégeknek. Ezt megtették, a Mainz bár nagyon nyomott, de Timo Horn több bravúrt is bemutatott, valamint Quaison a 89. percben nagy ziccerben fölé lőtt, így maradt a 0-1.

Összefoglalás

Idegenben szerepel nagyon jól a Hertha, amikor kikaptak, akkor is szoros meccset játszottak, gondoljatok csak a Bayern München elleni meccsre, amit a bajorok csak 4-3-ra tudtak megnyerni. Hazai pályán már nem ennyire fényes a helyzet, az együttesnek az Union Berlin elleni meccsen sikerült először győznie. Azt meg tudjuk, hogyan történt…

Nem biztos, hogy ez a rossz mérleg tovább romlik, ugyanis a Mainz nem brillírozik. Sem otthon, sem idegenben. A Freiburgot ugyan meglepetésre megverték, de azon kívül nem szereztek pontot, négy vereségük van távol az otthonuktól.

Már a startnál említettem, hogy idén a Mainz már nem biztos, hogy megússza a kiesést, tavaly is épphogy sikerült, de most még tavalyi önmagukat is alulmúlják. Továbbra is a gólszerzés hiánya az egyik legégetőbb probléma, egyszerűen semmi nem akar sikerülni számukra. Quaison sem tudja azt a szintet hozni, Mateta ugyan néha-néha betalál, de ez nagyon kevés. Eddig csak két csapat szerzett kevesebb gólt, mint ők.

A revans is ott lebeghet Matheus Cunháék szeme előtt, tavaly ugyanis mindkét BuLi meccsen nyert a Mainz. Berlinben 3-1-re, Mainzban pedig 2-1-re.

Lássuk még a hiányzókat, mielőtt megtippelnénk a mérkőzést! A hazaiknál továbbra is Jhon Córdoba nem bevethető, míg a Mainznál Szalai Ádám, Mwene és Levin Öztunali nem bevethető.

Ki tudja, mennyi szerepet kapnának, ha egészségesek lennének, Szalai helyzetét ismerjük…

Én nem hiszem, hogy meglepetés születik. Bízom abban, hogy a Hertha hasonló teljesítményt nyújt, mint az elmúlt három meccsén, az pedig elég lehet ahhoz, hogy a Mainz lógó orral távozzon az Olympiastadionból.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső