HJK – Maribor: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 09.
HJK
Teljesítmény:
D N N V N
  • Bolt Arena
  • Augusztus 11. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Maribor
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi napon kicsit meg lettünk izzasztva, az illetékesek úgy döntöttek, hogy minden BL mérkőzést egy nap rendeznek meg. Így tíz mérkőzésről kellett írnunk, amit szívesen tettünk, nehogy félretértsétek a szitut, de nagyon melós volt… Ezért a mai nap egy kicsit lightosabb lesz. Most is lesz hét mérkőzés, de az átigazolásokkal így egyszerűen nem tudok haladni. Túl sok a meccs…

Mondanám, hogy az összes Európa-liga meccsről fogunk ma írni, ám ez így nem igaz. Ma ugyanis lesz még egy találkozó, a Shkupi és a Shamrock Rovers mérkőzése, ami így most kimarad. De van még hat másik találkozó, amit csütörtökön játsszanak majd le, na azokat nem fogjuk kihagyni.

Ráadásként még az UEFA Szuperkupa döntőjéről, a Real Madrid – Eintracht Frankfurtról is írunk!

A HJK és a Maribor összecsapásával indítunk. A finn csapat a BL-ből tükörsimán zúgott ki, de ebben nincs semmi meglepetés, tavaly is a második fordulóban távoztak, végül az EKL-ben kötöttek ki. Benne van a pakliban, hogy most összejön a szintlépés, hiszen idegenben sikerült 2-0-ra nyerniük Roko Baturináék, vagyis a Maribor ellen.

A szlovén együttes lényegében esélytelenként lép pályára, de az Európa-ligában láttunk már nagyon nagy fordításokat, nem lehet felemelt kézzel pályára lépni.

A fogadóirodák szorzói alapján a HJK az esélyes, mivel körülbelül kétszeres oddsot adnak a győzelmükre. A Maribor sikere közelít a duplájához, míg a döntetlen 3.50 környékén mozog.

Nézzük a HJK – Maribor mérkőzést!

Az előző mérkőzésen történt

A meccs összefoglalója után, valamint a statisztika alapján sem mondhatjuk, hogy a HJK ennyivel jobb lett volna, sőt… Lényegében a szlovénok hazai pályán többet tettek a győzelemért, mint a finnek, de gólszerzésben alulmaradtak, és az számít, nem a labdabirtoklás vagy a szögletek száma…

A szlovéneknél egyébként kezdő volt Roko Baturina, és végig is játszotta a találkozót, a finneknél az egykori mezőkövesdi, Manuel Martic még mindig sérült, így nem kísérhette el a társait.

Az első igazán komoly lehetőség a finn együttes előtt adódott, amikor egy jobboldali támadás végén Malik Abubakari maradt a labdával az ötösön. A ghánai csatárnak annyi feladata lett volna, hogy ilyen távolságból a hálóba lőjön, de egyrészt ketten is szorongatták, másrészt felpattant a labda, nem is találta el jól, a lehetőség odalett, a laszti fölé szállt.

Nem hagyta magát a Maribor sem, a 15. percben Sikosek passzát Vladan Vidakovic lőtte 16 méterről a kapu fölé. Egyébként a Maribor bátran próbálkozott távolról is, egy perccel később ismét próbára tették a finnek kapusát, Conor Hazardot, és az ír kapusnak most játékba is kellett avatkoznia, Vipotnik kínálta meg egy pattogós bombával.

Sőt, a Maribor harmadszor is próbálkozott messziről, és ez volt a legígéretesebb kísérletük. A 20. percben Jan Repas fordulásból, 17 méterről célozta meg a jobb felsőt, úszott a levegőben Hazard, és végül szögletre mentett.

A következő tíz percben meg inkább a másik térfélen folyt a játék, a Helsinkinek volt két említésre méltó lehetősége, de mindkettőt kihagyták, előbb egy kapu előtti kavarodás végén tudtak a védők tisztázni, majd Browne bombázott fölé.

Az első félidő utolsó helyzete a hazaiaké volt, egy szép csel után Ivan Brnic szánta rá magát lövésre a bal oldalról, csavarása a felsőkapufáról ment ki az alapvonalon túlra.

A szünetben Toni Koskela nagyon jó beszédet mondhatott, mert egy perccel a félidő kezdése után már vezettek a finnek, és ez nem annyira volt benne a meccsben. A gól gyönyörű volt, David Browne húzott el a jobbszélen, majd Hostikkával kényszerítőzött a tizenhatoson belül – a támadó sarokkal adta vissza a játékszert -, Browne aztán okosan belsőzött a jobb alsóba.

Lett volna egy lehetőség az egyenlítésre, az 54. percben egy lapos lövést követően volt ismét szükség Hazard bravúrjára. Aztán a 64. percben eldőlt a találkozó, Murilo lapos beadásáról a középen érkező Hostikka lemaradt, de a hosszún jött Bojan Radulovic, aki aztán az üres kapuba lőtt.

A szlovének egy elmaradt tizenegyes miatt idegeskedhetnek, a 79. percben egy finn játékos kezezett a tizenhatoson belül, ám a bíró nem látta, VAR meg még nincs az EL ezen részénél…

A Maribor nagyon küzdött a szépítésért, valódi helyzetük 0-2 után viszont nem volt. Nem mondom, hogy lefutott a visszavágó, de sokkal jobb helyzetben van a HJK.

HJK

Mondanám, hogy magabiztosan várhatja a visszavágót a HJK, de azért ez nem feltétlenül igaz. A finnek kétgólos előnye hamar tovaszállhat, nem volt annyira fölényben Koskela együttese. Igaz, nincsenek rossz formában, ha azt nézzük, az utolsó öt meccsükből csak egyet veszítettek el, a Plzen ellen, idegenben. Akkor mondjuk egy ötöst kaptak.

A hétvégén az Oulu ellen léptek pályára, és 1-1-es döntetlent értek el. A maga nemében nem rossz teljesítmény ez, főleg, hogy a kezdők jó része a kispadon ült csak. Bojan Radulovic szerzett gólt a vendégek részéről, akit mi egyébként a kezdőbe várunk majd a visszavágón. A szerb játékos jó szezont fut, fontos gólokat lő.

Közben a HJK-nak figyelni kell a bajnokságra is, hiszen a KuPS vezet, a HJK csak a második. Annyi pontjuk van, mint az elsőnek, viszont egy meccsel többet játszottak.

A csapatból hiányozni fog Roope Riski, Valtteri Moren és Manuel Martic, mindhárman majd csak az év vége felé épülnek fel.

Az odavágón sárga lapos figyelmeztetésben részesült Browne, Vaananen és Abubakari, de mindhármuknak az első lapja volt, így nem kell kihagyniuk a visszavágót.

A várható kezdőcsapat:

Hazard – Peltola, Tenho, Raitala – Browne, Hostikka, Vaananen, Lingman, Murilo – Abubakari, Radulovic

Előző meccs eredménye
2022.08.04.Európa-liga
maribor
0:2
hjk
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maribor

Hiába a jó hazai teljesítmény, Baturináék minden helyzetüket kihagyták. Pedig volt jó pár, amit gólra válthattak, ám egyikkel sem tudtak élni. Most vesztett helyzetből kellene felállni, és ez nem lesz könnyű feladat. A HJK-nak elég egyszer elfutnia, és háromgólos difit Helsinkiben már nehéz lesz ledolgozni.

Ráadásul a Maribor rossz formában van, az utolsó négy meccsüket egyaránt elveszítették. Kikaptak a Sheriff Tiraspoltól a BL-ben, az EL-ben a HJK-tól, a bajnokságban meg megverte őket a Koper és most hétvégén az Olimpija Ljubljana is. Karanovic mester nem igazán pihentetett, néhány játékosnak lehetőséget adott ugyan, de nagyjából a kezdőcsapat lépett pályára. És hazai pályán 2-0-ra kaptak ki.

Továbbra is utolsók, ami bizonyára további mentális gátat szab a játékosoknak.

A napokban ketten is megsérültek, Vladan Vidakovic és Max Watson, korábbról pedig kiesett Martin Milec, Aleks Pihler és Azbe Jug.

A várható kezdőcsapat:

Bergsen – Sikosek, Mitrovic, Uskokovic, Karic – Antolin, Repas – Kronaveter, Zugelj, Brnic – Baturina

Tippelde

Két stabil kezdője nélkül, kétgólos hátrányban utazik a Maribor Finnországba. Nincs sok esélyük, mert a HJK hazai pályán ritkán hibázik. Az utóbbi tíz hazai meccsükből hatot megnyertek, a bajnokságban kétszer hibáztak, valamint a Plzen verte őket.

Véleményünk szerint jobb csapat a HJK, és mivel ők gyakorlatilag teljes csapattal, előnyben vághatnak neki az összecsapásnak, most is nyerhetnek. A legbiztosabbra az 1X-szel lehet menni szerintünk, mi viszont kockáztatunk, és a finnek győzelmére fogadunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.03 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.96 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső