Slovacko – Fenerbahce: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 09.
Slovacko
Teljesítmény:
N V D D D
  • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty
  • Augusztus 11. 19:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Fenerbahce
Teljesítmény:
D N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Slovacko csapatával idáig nem foglalkoztunk, soha nem írtunk róluk tippet, a hírek között sem szerepeltek. És lehet, hogy ez egy különleges eset, mert a jövőben sem fogunk. Az Európa-ligában egy meccset játszottak eddig, azon csúnyán kikaptak, most hazai pályán próbálhatnak meg javítani, ám sokat nem látnánk bele ebbe a mérkőzésbe, a cseh együttes minden bizonnyal ki fog esni.

Az ellenfél a Fenerbahce együttese lesz, akik erősebbek, jobbak, ez már kiderült az első mérkőzésen. Szalai Attiláék odahaza 3-0-ra nyertek, kényelmes helyzetből várják a folytatást.

Ha már a Bajnokok Ligájában nem sikerült domborítaniuk – a Dinamo Kijev ellen estek ki úgy, hogy a fél mérkőzést emberhátrányban töltötték -, most a második számú kupa lehet megint a hely, ahol megmutathatják, mit tudnak.

Csalódás lenne, ha innen nem sikerülne továbbjutni, de az is csalódás lenne, ha a Slovacko ezt az összecsapást meg tudná nyerni.

Márpedig a bukik valamennyire utalnak arra, hogy a török csapat győzelme nem biztos. A kétszeres odds, amit a győzelmükért fizetnek, erre enged következtetni.

A Slovacko persze esélytelenebb, 3.30-at fizetnek a cseh sikerért, és 3.60 a döntetlen.

A következő kör már a csoportról dönt, szóval minden bizonnyal a Fener már arra gyúr. De ez nem jelenti azt, hogy ne tennék oda magukat a Slovacko – Fenerbahce meccs visszavágóján.

Az előző mérkőzésen történt

Jorge Jesus csapata a Bajnokok Ligájából való távozást követően lépett pályára az EL-ben, egy elvileg gyengébb ellenfél ellenében. Szalai Attila a kezdőcsapat tagja volt ezúttal is – vannak megint pletykák, miszerint nagyon akarják őt, Németországból és Angliából kapott a Fenerbahce ajánlatokat -, és a portugál mester több változtatást eszközölt a Dinamo Kijev elleni kezdőcsapathoz képest. Nagy volt a különbség tudásban (szerintünk) a török csapat javára, ám Jesus talán egy kicsit túlgondolta a dolgokat, olyan játékosok ültek végig a padon, akik tudtak volna segíteni.

Ha már így alakult, akkor a Slovackot meg kellett verni. Ennek ellenére az első helyzetet a csehek hagyták ki, a negyedik percben egy rossz beadás után szabadítottak fel a törökök, pont Merchas Doski elé, aki a tizenhatos bal sarkáról a rövid alsó sarkot akarta kilőni. Nem tévedett sokat, a labda a kapufa érintésével hagyta el a pályát.

A másik oldalon – a hetedik percben – az eddig jegelt Miha Zajc szólója után hördült fel a közönség. A szlovén támadó középpályás mesteri cselekkel fűzte át magát a cseh védőkön, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba akart lőni. Centiméterekkel tévedett…

Még csak a mérkőzés elején jártunk, de a következő percekben állandósult a nyomás a Slovacko tizenhatosa előtt, és a 17. percben meg is törték a vendégek védelmét. A gólszerző Emre Mor volt, aki 11 méterről lőtte ki a bal alsót. Mor a tavalyi szezont még a Karagümrük együttesénél töltötte, a nyáron igazolta le őt a Celtától a Fenerbahce. Tehetséges játékosról van szó, aki lassan feledésbe merült, most azonban fel tudja magát építeni.

Egy perccel később a német kiosztott majdnem egy gólpasszt is, lekészítését Diego Rossi 16-ról bombázta rá, ezúttal azonban Nguyen résen volt.

Az első félidő utolsó jelenete az Európa-liga selejtezőinek egyik legszebb gólja volt. Talán a legszebb. Mármint az idei selejtezőkről beszélek. A 45. percben szabálytalanság történt a Slovacko tizenhatosának jobb sarkán. A labda mögé Lincoln állt, aki mesterien tekerte el a labdát a sorfal fölött, az pedig védhetetlenül vágódott a bal felsőbe. Nguyen ugyan megpróbált hárítani, de nem ért oda.

Rögtön a szünet után a Slovacko nehezebb helyzetbe került, Hofmannt állították ki kezezésért. A védő a félpályánál szelidített meg egy labdát kézzel… Hatalmas ostobaság volt részéről, de valószínűleg a reflexnek nem tudott parancsolni a hátvéd.

Az 57. percben Szalai Attila is hálóba lőtt. A magyar játékos egy baloldali szabadrúgást fejelt kapura, és bár először még Nguyen védeni tudott, másodszor, estében már nem hibázott Szalai. Csakhogy a gólt nem adták meg, mivel előtte a Fener egyik játékosa lökött…

Azért a harmadik találat sem maradt el, szerzője ismét Lincoln volt, és ez a gól felvette a versenyt a szélső első találatával. Ezúttal akcióból vállalkozott lövésre, a távolság lehetett vagy 23-25 méter, a ballábas bomba a kapufáról vágódott a kapuba.

A brazil amúgy belesérült a lövésbe, végül aztán tudta folytatni a játékot.

Sima meccs volt a kiállításig is, sima volt azután, a továbbjutás itt már zsebben van…

Slovacko

Az új szezonban a Slovacko csak az EL-ben kapott ki, a bajnokságban eddig veretlenek. Egy döntetlennel kezdtek, a Brno otthonában játszottak 2-2-es döntetlent, majd a hétvégén otthon megverték a Hradec Kralove csapatát Vlastimil Danicek góljával.

Egy egygólos siker most kevés lenne, és a Fener jobb erőkből áll, mint a cseh középcsapat…

A bajnoki meccsen akadtak azért változások a kezdőben, kispadra került Doski és Kalabiska is, helyükre Tomic és Kozák kerültek.

Nagyjából ilyen kezdőre számíthatunk, bár az egyiptomi védőt és a cseh csatárt a kezdőbe várjuk.

Ha minden igaz, akkor csak egy sérültje van Martin Svedik csapatának, Marek Havlik nem tudta vállalni a játékot hétvégén. Stanislav Hofmann kapott egy rúgást a bajnoki meccs első félidejében, és a 89. percben cserélték le, minden valószínűség szerint elővigyázatosságból. Ebből a szempontból mindegy, mert a kiállítása miatt amúgy sem léphetne pályára…

A várható kezdőcsapat:

Nguyen – Reinberk, Danicek, Kadlec, Doski – Travnik, Holzer, Levin, Havlik, Petrzela – Kalabiska

Előző meccs eredménye
2022.08.04.Európa-liga
fenerbahce
3:0
slovacko
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Fenerbahce

Ha fel akarnám sorolni, hogy hányan nem léphetnek pályára a Fenernél, itt ülnénk egész nap. De azért gyorsan megpróbálom: Sérülés miatt marad távol Nazim Sangaré, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandas, Joao Pedro, valamint Irfan Can Kahveci.

Egyéb okokból kifolyólag nem játszhat Muhammed Gümüskaya, Steven Caulker, Tiago Cukur, Cagtay Kurukalip, Ezgjan Alioski, Max Meyer, Marcel Tisserand, Ally Samatta és Dimitrios Pelkas.

Így is van kiből válogatnia a török csapatnak, nagyon bő a keret…

A hétvégén elindult a Süper Lig is, a Fener pedig egy 3-3-as döntetlennel kezdett tegnap este. Az Ümraniyespor csapatával megvívott találkozón ők voltak hátrányban a meccs végén, így a pontszerzés is bravúr. Kicsit lebecsülték az ellenfelüket, azt hiszem. Enner Valencia talált a hálóba kétszer, majd a 92. percben Mergit Berisha gólja jelentette a pontmentést.

Nem mondhatni, hogy tartalékokkal léptek volna pályára, Osayi-Samuel, Zajc, Dursun és Bruma is csak kispados volt, de a kezdőben olyan játékosok szerepeltek, mint Rossi, Valencia vagy Szalai Attila.

A visszavágóra megint kicsit átalakulhat a csapat, Jorge Jesusnak valóban sok játékos áll rendelkezésére.

A várható kezdőcsapat:

Cetin – Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Szalai, Kadioglu – Arao – Mor, Zajc, Lincoln – Dursun, Rossi

Tippelde

A Fener egyértelműen jobb csapat. Megannyi hiányzóval is simán verték a Slovackot, és a visszavágón is az tűnik valószínűbb eredménynek. A cseh csapat két kulcsember sem lehet majd pályán, és náluk sokkal rövidebb a kispad, nem oldják meg olyan könnyen, mint a másik fél.

Véleményünk szerint a Fener kapott gól nélkül juthat tovább, nem nagyon látom az erőt a Slovackoban.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.92 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.92 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső